Theodore Postol – Professionalism hos Organisationen för förbud mot kemiska vapen

Enligt Theodore Postol, professor emeritus i vetenskap, teknologi och internationell säkerhet vid Massachusetts Institut för Teknologi (MIT), som arbetat i Pentagon som rådgivare för marina operationer, så visar en nyligen läckt OPCW-rapport att gasattacken 2018 i Douma, Syrien, sannolikt var medvetet fejkad och därmed underminerar anledningen för USA att attackera Syriens folk, vilket nu alltså visar sig vara en sannolikt medveten olaglig krigsförbrytelse av USA:s oligarkstyrda regim.

Organisationen för förbud mot kemiska vapen eller OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) är en internationell organisation som ser till att konventionen om kemiska vapen efterlevs. Man inspekterar laboratorier, fabriker och arsenaler och leder översynen av hur vapnen förstörs.

OPCW har sitt säte i Haag i Nederländerna och är en medlemsorgansation, med länder som medlemmar. Organisationen är formellt oberoende av andra liknande organisationer, men har samarbete med bland annat FN. OPCW tilldelades Nobels fredspris 2013 för sitt ”omfattande arbete att förbjuda kemiska vapen”.

Dokumentet som läckts från OPCW är, enligt Theodore Postol, ett högst professionellt dokument som helt uppenbart producerats av ett team av experter. Dokumentet från OPCW är extremt bra och noggrannt skrivet, enligt Postol, som menar att de utgör ett överväldingande evidens för att gasattackerna var medvetet fejkade.

Rapporten innehåller, enligt Postol, försiktiga matematiska beräkningar, datorsimuleringar och slutsatser som framhåller evidensen för en fejkad gasattack.

Slutsatsen är att någon avfyrat raketer och granatkastare och att vissa av dem landat på taket av en byggnad och skapade ett hål, samt att någon annan [förmodligen IS] därefter tog sig dit och placerade en gascylinder och försökte få det att likna att en nedsläppt cylinder som skapat hålet, men när OPCW gjorde de matematiska beräkningarna så var alltså inte detta resultat plausibelt, enligt Postol.

Fler detaljer, se denna transkribering av en intervju på engelska och en länk till en video med intervjun: https://thegrayzone.com/2019/05/25/opcw-syria-gas-attack-staged-theodore-postol/

Tack för tipset går till:

Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s