Tim Anderson: USA försöker splittra shia och sunni

”Efter att Bush-administrationen talat om det ‘nya Mellanöstern’ USA ville skapa, försökte de åstadkomma det genom att skapa någon sorts klyfta mellan sunni och shia i regionen. Det vet vi utifrån tidigare dokument.”

Läs mer på: https://www.nyhetsbanken.se/2019/06/tim-anderson-usa-forsoker-splittra-shia.html

Professor Tim Anderson är en anti-imperialist, författare och en australisk expert på den syriska konflikten.

Egen kommentar: Söndra och härska. Att människorna alltid ska gå på bankmaffians taktik och rösta in EU-vurmarna, istället för att gå samman i en valsamverkan som kommer över 4% och kan ersätta den politikeradel som går den splittrande bankmaffians ärenden. Och var kan bankmaffian ha placerat sina IS-barnavlare, IS-ledare och IS-rekryterare till nästa attack? Vi vet var.

6 reaktioner till “Tim Anderson: USA försöker splittra shia och sunni

 1. Finns en mycket bra dokumentärserie angående konflikten mellan sunni/Saudi och shia/Iran som gick på SVT eller Kunskapskanalen. Hur de båda länderna triggade varandra att bli mer och mer extrema och att det tillslut mynnade ut i IS. Iran efter revolutionen valde Ryssland som partner och Saudi valde USA.

  [Länk till fulmedia borttagen]
  Verkar dock inte ligga ute just nu men kanske går att hitta på Tuben eller Dailymotion?
  [vilka också är fulmedier som aktiverar spionerande progrankod/skripts på folks datorer. Mer om saken på https://archive.org/details/RichardStallmanInterviewByJustinHall201403 där videofilerna kan laddas ned i öppet fritt format, även om du har NoScript påslaget.]

  Min åsikt är att man inte ska sälja några vapen eller högre teknologi än mobiltelefoner till så inskränkta och labila människor. Sticks and stones duger gott.

 2. Den som söker finner :-)
  [Borttagna länkar som aktiverar spionerande java-skript i folks datorer]
  3:an verkar stympad tyvärr, men helt klart sevärd serie.
  Man får en ögonöppnare och inser att det kanske inte finns någon lösning på problemet oavsett inblandning från andra länder som USA, Ryssland eller Israel.

  1. Man ska inte tro på allt som girigbuksmedia producerar. De lever på konflikt.

   ”Dailymotion is a video-sharing technology platform primarily owned by Vivendi.[2] North American launch partners include BBC News, VICE, Bloomberg, Hearst Digital Media, and more.”

   …alltså den lögnmedia som tillhör krigsivrarna, så jag klickar inte på deras/din lögnpropaganda, men tar istället bort länkarna.

   Religion skapades för att kunna ställa människor mot varandra i krig, allt medan ledarna höjer sina arvoden och avkastningar, i Saudiarabien såväl som i EU och i USA. Den stora detaljen kommer de aldrig nämna för det folk som de rektalpenetrerar med religion.

   Elefanten i vardagsrumssoffan är återigen exponerad, men vad gjorde folket förra valet? 99,999% gjorde i realiteten absolut ingenting åt saken. Okorrumperade småpartier valsamverkade inte ens mot 4%-spärren, så folket röstar på EU-vurm och mer av den högerpolitik som gynnar dessa monopolkapitalister och deras lydiga lakejer, journalisterna och politikeradeln.

   99,999% av människorna är idioter, förmodligen även du. Sanningen gör inte ont. Enbart ditt motstånd mot detta faktum.

 3. Att vara aktiv på internet utan att köra skript är som att gå från smartphone till en bakelittelefon med nummerskiva :-)
  Blockerar du även HTML5 för maximal säkerhet?
  Hemligheten är att bara köra de skript som du själv vill köra och blockera resten. Även ett bra och up to date virusskydd tar de flesta hoten.

  Att gå ut och kalla 99,999% av folket för idioter är ingen bra ide utan exponerar bara en själv och som politiker eller partiledare kan det t.o.m. vara förödande.

  1. Jo. skript-idiotin på nätet är omfattande och korkad. Man utgår från att var enda djävel vill installera potentiellt skadlig programkod på sin egen dator. Inte ens hårdvaran är fri och öppen, men det börjar röra på sig snart tror jag. Vid någon punkt kommer folket vilja ha tillbaka sin frihet från eländet.

   Sanningen om folks idioti kan givetvis vara förödande för vilken politiker som helst, men den kan också vara befriande för alla de som är idioter. En politiker som säger sanningen om din egen idioti, skulle kunna vara något nytt och intressant, istället för alla lögnare som stryker idioterna medhårs.

   Den som inser sin egen idioti är givetvis ett geni och vi behöver fler genier.

   Vad gör mig till en idiot? Säkert en hel del. Svårt att inse. Egot vill inte se den egna idiotin. Man måste vara tacksam när någon upplyser om den egna idiotin och se den ev. ilskan som en signal på att man missförstått något som man trodde att man förstod.

   Kanske är min egen idioti tron på att idioter kan upplysas och bli smartare, vilja rädda barnen och framtidens generationer, bara eftersom jag själv tror mig ha upplevt detta uppvaknande och detta inre kall. Kanske är det idiotiskt naivt, men jag ser inget bättre fokus än att göra mitt allra bästa.

   John Cleese on Stupidity går att ladda utan att köra skripts här:
   http://convertinmp4.com/youtube.php?video=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXcAgIN7GpsA

   Jag gissar själv att vi behöver ca 12 sådana genier för att rädda Sverige och kanske något fler om vi vill rädda världen från dagens folkvalda idioti. Den som tänker efter ordentligt kommer sannolikt vara enig.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s