USA hotar internationella brottmålsdomstolen ICC

ICC accepteras av en stor majoritet av världens nationer i rollen att hålla förövare ansvariga för allvarliga kränkningar av internationell rätt, ex. krigsförbrytelse. Flera nationer motsätter sig visserligen ICC:s rätt att undersöka och döma individer i deras egna länder, men USA går längre och hotar ICC, på vanligt maffia-manér, förutom att hotet sker helt öppet.

Läs mer om saken på: https://www.globalpolitics.se/ansvar-for-krigsforbrytelser-usa-hotar-accepterar-inte-brottmalsdomstolen/

Egen kommentar: Att de girigbukskontrollerade länderna Israel och USA inte ansluter sig är inte förvånande, men varför Kina och Ryssland vägrar är något märkligare, men jag antar att liknande girigbuks-maffia kanske kontrollerar även dem, även om de kanske inte hotar ICC?

En reaktion till “USA hotar internationella brottmålsdomstolen ICC

  1. Kina och Ryssland har skäl att misstro organisationer som ICC även om den börjat bli mer intresserad av de sedvaliga förövarna.
    Så fort Kina och Ryssland blottar sig för angrepp den vägen kommer Us/Uk att muta eller hota sig till slagläge.
    Nyss upplöstes parlamentet i Moldavien och nyval planeras i september. Orsak: att en ny regeringsöverenskommelse gjordes dagen innan mellan ett rysslandsvänligt och ett EU-vänligt parti.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s