Birger Schlaug och Tomas Kåberger om Kärnkraften ”Och hur står det till med logiken?”

Jag noterar att Birger Schlaug, Tomas Kåberger och Vetenskapliga partiet tycks ha rätt och de flesta andra har helt fel. Är det konfirmeringsbias? Möjligt. Motbevisa våra påståenden i kommentarsfältet nedan, eller på egen blogg och pinga hit !

9 reaktioner till “Birger Schlaug och Tomas Kåberger om Kärnkraften ”Och hur står det till med logiken?”

 1. Thomas Kåberger frågar Vad händer om någon vill bomba våra kärnkraftverk?
  Han kan studera Chernobyl som exempel. Flera amerikanska experter höll 1989 med om att explosionen var en kärnexplosion.
  Dom antar utan närmare kalkyler att det var reaktorns klyvbara ämnen som fungerade som en liten atombomb.
  Det är en överraskande slutsats eftersom det är svårt att få en atombomb att överhuvudtaget fungera och att det skulle ske spontant utan tillstymmelse till implosion verkar därför märkligt.
  Och experterna undersöker inte andra alternativ.
  Parallellt avskedades på en tidskrift Physics Today som tog upp saken, en fysiker och journalist som kritiserar den politiska styrningen av forskare. Vet ej om det fanns ett samband. Och Legasov som var med vid Chernobyl begick självmord efter skarp kritik mot utredningen.
  Men Legasovs roll på katastrofområdet antyder att han var utvald av andra skäl än sakkunskap och gav såna instruktioner som till sin verkan försvårade utredningen även om det inte var avsikten. Utifrån betraktat verkar han enligt källan här snarare själv ha varit inblandad i en komplott än att vara en trovärdig kritiker. sid 493… i 911thology.pdf av Dmitri Khalezov finns här http://www.911thology.com/

  Men låt oss skippa det tekniska. Flera oberoende händelser hänger samman med Us/Uks kamp mot industrialisering i utvecklingsländer.
  Romklubben som skapades av deras eliter och Hollywoods Chinasyndrome en vecka före ‘olyckan’ i Harrisburg där flera reglage var fel inställda.
  Störtandet av Shahen av Iran med muslimska brödraskapets hjälp med påföljande cancellering av Irans kärnkraftsprojekt och strax efter ebbade ett ambitiöst utvecklingsprojekt med Sovjet Europa Japan och Opec involverat ut och försvann i Orwells minneshål.
  Utvecklingsprojektet finns beskrivet i många nummer av Larouche’s Executive intelligence review mellan 1978 och några år framåt]
  Att Us/Uk låg bakom störtandet verkar många fortfarande vara omedvetna om och vet endast vad som hände när shahen kom till makten 25 år tidigare. [Robert Dreyfuss beskriver det utförligt i Hostage of Khomeini 1981]
  Man kan och bör fortfarande ställa frågan som Kåberger men man bör känna till att det redan sen länge pågår ett krig mot modern kunskap och moderna hjälpmedel som motiverar eliterna att själva sabotera kärnkraftverk.

  Har Kåberger satt sig in i hur miljörörelsen är kidnappad av Rockefeller mfl sen starten?
  Avsnittet Chernobyl what really happened av William Sweet, i hedanstående pdf finns uppgifterna om hur amerikanska experter resonerade 1989.

  Klicka för att komma åt 2005-05-11f–discovery-schmidt-documents-S000805-S001001.pdf

  1. Du är alltså enig i att Kärnkraft är en djävligt dålig idé. Vad röstade du på i EU-valet?

   Vad gäller Tjernobyl talade jag med en kille som arbetade på ett svenskt kärnkraftverk och han sa inte sabotage rakt ut, men han förstod inte riktigt hur de kunde orsaka härdsmälta och lyckas spränga skiten i luften om det inte var avsiktligt.

   1. Nej jag är inte alls enig om det. Men anser att majoriteten av jordens länder bör anklaga imperiet för att deras mål är att hindra andra folk att få samma moderna möjligheter som väst har unnat sig. Och inte finna sig i att imperiet får hållas ostört med sina överallt pågående utvecklingsfientliga sabotage med olika medel. Men givetvis kräver det nogranna överväganden så länge imperiets tyranni fottsätter utan officiella motåtgärder från andra länder. Malthusianismen inbegriper sabotagen. Allt måste fram i ljuset.
    Öppen debatt om Us/Uks avsiktliga hindrande av andra folks tillgång till modern teknologi.
    Att fortsätta att tiga om denna buses konspirerande och sen bara göra precis som dom vill: avskaffa modern teknologi är inte acceptabelt.
    Resten av världen bör hålla ihop och se till att terrorism genom underrättelsetjänster och genom kriminella nätverk upphör att vara lockande för imperiet. Men jag håller med om att det i nuläget är som Kåberger säger. Men det etablissemang han tillhör hjälper oss inte att dra fram ovannämnda kritik av ondskans malthusianska imperium.
    Jag har en känsla av att (ytterligare) kärnkraftssabotage kan finnas i imperiets planer vilket liksom det fejkade kriget mot terror används för inskränkta friheter.
    Modern kärnkraft bör designas med tanke på eventuella sabotage.

    1. Jodå. De söndrar och härskar. En välkänd taktik.

     Malthus rykte bör inte få lida för att eliten förstår att han hade rätt. Det matematiska beviset för idiotin med exponentiell tillväxt av population är ett matematiskt BEVIS, inte ett svagare evisdens såsom utgrävningar på Påskön, som evidensbaserar idiotin med exponentiell tillväxt av population. Detta bör inte göras om till ett nedsättande epitet. Det blir ett argumentationsfel. Ett ad hominem eller skuld genom sammankoppling.

     Problemet är att Malthus inte hade hade helt fel, men han kunde inte förutse utvecklingen inom jordbruket, men all utveckling inom jordbruket är inte kuckelimuck och myspys, såsom växeljordbruket var. Det kan t.o.m. leda till bakslag. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/01/15/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus/

     Så länge kärnkraften subventioneras med att inte avkrävas försäkringskostnader för haverier eller miljöavgifter för brytning och förvaring av radioaktivt avfall, samt utgör ett allvarligt säkerhetshot för vilket land som helst, så är den i min mening inte aktuell. Den är för dyr och för olämplig att användas på planetens yta … än. Ingen kan skydda sig 100%-igt mot sabotage eller attacker som planerats i förväg. Konsekvenserna när de lyckas är s.a.s. Tjernobyl.

     Idiotiskt att göra sig själv till en sådan måltavla i onödan. Dessutom blir energiförsörjningen ett lätt mål. Jättedåligt för beredskapen.

     1. Malthus var har jag för mig ekonom för rovimperiets Ostindiska Kompani med neddrogande business. Malthus plagierade dessutom hela sitt tänkande från en Venetiansk föregångare och Venedigs oligarki’s kännemärke var att med list spela ut sina rivaler till skada för Europa sen tusen år.
      Men beträffande Energi. Det krävs kärnkraft eller olja för att täcka svackorna i vindkraft och solenergi som är intermittenta.
      Jag vet ej om batteribankar eller ngn annan metod kan fixa det. Det utvecklas kanske.
      Om mänskligheten tog makten från parasitimperiet tror jag att en energisnålare värld utan misär är fullt möjlig, men där är vi inte och kampen mot parasitimperiet är energikrävande ty den beror av konkurrenskraft, både ekonomisk/teknologisk militär och opinionsmässigt.

      1. Du fortsätter med skuld genom sammankoppling, sannolikt för att du vet att du har fel, men inte vill erkänna det för dig själv. Malthus hade däremot INTE helt fel. Det matematiska beviset är oomkullrunkeligt. Senare vetenskapliga arkeologiska evidens som civilisationers uppgång och fall tyder på samma förödande fenomen som beror på just detta matematiska bevis. Jared Diamond föreläser om detta.

       Man kan ex. pumpa vatten till högre nivå med intermittent energi om nu inte en el-bil i varje garage och solceller på taket skulle räcka. Dessutom kan vi använda mindre energi och inte bli så många genom olika former av familjeplanering. Vi förslagsvis t.o.m. välja att bli färre. En utmärkt idé. Något vi gjorde innan den idiotiska massmigrationen av sekterister.

       1. Att pumpa vatten ger förluster liksom alla konversionsmetoder. Om du ska lagra från och till elektrisk energi blir det förluster i två steg.
        Beträffande malthusianismen. Du vet mkt väl att med utveckling följer överallt färre barn. Du borde därför vara för utveckling om det inte är du själv som ‘vet att du har fel’. Parasitimperiet vill inte dela med sig av Afrikas och världens naturresurser.
        Förutom att eliminera hindren från Malthusianerna kan eugenik ge fördelar.
        En ökning av folkgruppen Igbo’s andel av generna i Afrika kan ge bra resultat beträffande akademisk verksamhet, handel och tillämpad teknologi. Igbo har högre IQ än europeer.

        1. All lagring ger förluster, men det är ibre poängen. Ottomotorn är full med värmeförluster också.

         När produktion och konsumtion är i balans fungerar der bra. Den balansen kan åstadkommas genom att förändra parametrarna. Ex. folkmängd, pris, kultur etc.

         Nej. Med utveckling följer INTE överallt färre barn. I Indien övertrumfade inte utbildning varken muslimernas eller Hinduernas barnavelsbeteende.

         Jag är för utveckling genom utbildning, men ibland räcker det inte.

         Riktigt. Parasitimperiet vill inte dela med sig av Afrikas och världens naturresurser.

         Jo. Självklart kan eugenik ge fördelar, inte minst för barnet självt, vilket görd det emotionellt korrekt.

         Jag tror att det även inom Igbo existerar en bred bellkurva som kraftigt skär igenom alla folkgrupper. IQ tycks däremot vara ärftligt från föräldrarna. Så folkgrupp är i min mening inte så intressant.

         1. Med utveckling var underförstått den typ av utveckling som skett i den industrialiserade världen.
          På gått och ont men eliterna i väst har berövat Afrika och andra delar alla sorters utveckling.
          Du är för utbildning etc.
          Hade dom fått gå sin egen väg i samarbete med vem dom ville hade dom nog ordnat det.
          Usa håller igång terror i Afrika istället.
          I Afghanistan fick genom kopplingen till Sovjet kvinnorna inflytande.
          Usa eliminerade det och ersatte med islamism knark och krig.
          Ottomotorn är mkt sämre än elmotorn som behöver ‘tanka’ el även när det är vindstilla.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s