Åsa Linderborg slutar som kulturchef på Aftonbladet efter 10 år och tackar alla skribenter som gjort henne stolt

Bild på Åsa Linderborg
”Ett särskilt tack till kollegor från andra mediehus som i tysthet skickat stöd när det blåst hårt, vilket det gjort mest hela tiden – och så kommer det att förbli i resten av mitt skrivande liv. Tack till mina läsare av vitt skilda slag som jag ständigt står i dialog med. Ni har varit mitt elixir, mitt korrektiv, det är för er jag skriver mina texter – ni äro tusenden. Tack till alla skribenter som skänkt mig gränslös stolthet. Ett oändligt tack till ”min” kulturredaktion som varit en oomkullrunkelig famn för kurage och kamratskap. Tillsammans har vi bildat en epok. Om vi inte hade funnits skulle det ha märkts. Jag älskar er. All tid, alltid.”
/ Åsa Linderborg

Jag tackar dig Åsa för din viktiga insats i flera frågor som jag uppmärksammat här på Vetenskapliga partiet och inför andra människor, som jag talat med i mitt politiska arbete, och hoppas att jag är en av dem som skänkt dig ”gränslös stolthet”. Noterar även att någon av Linderborgs kollegor stavat ditt namn fel med ”Lindeborg” utan ”r”, samt ditt trevliga ordval ”oomkullrunkelig famn”, ett ordval  som jag anser är viktigt och lämpligt i dessa dagar där allas vår karaktär är utsatt för hårda attacker från klandervärda krafter och andra korkade sumprunkare. som inte vill analysera fakta öppet och skeptiskt.

Bild på Vetenskapliga partiets ros. Bild på Vetenskapliga partiets ros. Bild på Vetenskapliga partiets ros. Bild på Vetenskapliga partiets ros. Bild på Vetenskapliga partiets ros. Bild på Vetenskapliga partiets ros. Bild på Vetenskapliga partiets ros.

Sju röda rosor till dig, Åsa. Jag älskar dig och dina skrifter och räknar dagarna tills jag får läsa mer av dig, kanske på en egen fri blogg som jag kan lista i högerspalten?

Bild på Åsa Linderborg
”– Nu är det dags för avmarsch, kamrater! Ställ upp er en och en och fem meter mellan varje!
Alla skrattade men det allvarliga budskapet gick oss inte förbi – de enda som ska skämmas är de som aldrig tar ställning. Man måste kämpa, måste organisera, hur ensam och dum man än känner sig. Hur hopplöst det än kan tyckas vara”.
/Åsa Linderborg Källa: http://proletaren.se/kultur/mote-med-asa-linderborg

TACK ALLA LÄSARE – NI HAR VARIT MITT ELIXIR


https://www.aftonbladet.se/kultur/a/y3VQPA/tack-alla-lasare–ni-har-varit-mitt-elixir

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s