Kritik mot Vänsterpartiet av Bengt Johansson – Strejkrätten, EU, freden och drunkningsdöden i Medlelhavet

Vänsterpartiets svek i strejkrättsfrågan är alldeles uppenbar, liksom sveket i det övergivna EU-motståndet, menar Bengt Johansson via Proletären.

Johansson menar vidare att detta inte är några engångsexempel. Sveket av Vänsterpartiet har även skett genom det olagliga krigsförbrytelserna av Sverige mot Libyen, där Sverige bidrog till att bomba landet sönder och samman och mörda Gadaffi, vilket numera resulterat i den vedervärdiga drunkningsdöden på Medelhavet och de anhörigas tårar.

Johansson påstår även att Sjöstedt menar att den lagligt valde presidenten Maduro ska lämna sin post, eftersom Venezuela ”behöver mer demokrati”, när direktdemokratiska val av representanter faktiskt ÄR själva grund-definitionen av ”representativ demokrati” såsom vi känner den.

Johansson menar att Sjöstedt och Vänsterpartiet är ett stöd till USA:s maktpolitiska ambitioner. Johanssons slutsats är att det Kommunistiska partiet därför har sin givna plats i Sverige.

Jag håller med Johansson på alla punkter, men vill påminna Johansson om att KP sannolikt måste valsamverka om KP ska kunna komma över 4% och utgöra en växande vänsterkraft mot Vänsterpartiets svek. Det gäller inte enbart KP, men faktiskt för alla partier som är för fred eller är emot EU.

Låser Johansson och andra kommunister in sig i en bubbla av egen förträfflighet, så kommer de enbart gnälla på det problem som de själva är medskapare till. Bli superintelligenta istället! Gör det möjligt för fler att kunna rösta på KP!

5 reaktioner till “Kritik mot Vänsterpartiet av Bengt Johansson – Strejkrätten, EU, freden och drunkningsdöden i Medlelhavet

 1. Du Martin har fullständigt rätt i tanken om samarbete med partier som har samma målsättningar oavsett höger – vänsterskala. Det räcker med en miniplattform för politiskt samarbete. Denna fokusering på politisk plattform bör vara :. 1) Sverige ut ur EU 2 ) Sverige för fred – Sverige ut ur NATO ! // Alla mindre partier bör kunna samarbeta gemensamt med denna plattform . Men individualismen och sekteristisk stolthet är tyvärr egenskaper i Sverige som står i motsättning till samarbete. Men det kanske vänder !

  1. Många småpartier är säkert eniga om en sådan miniplattform, men som du säger är individualism och sekterism (d.v.s. vanlig dumhet) hinder på vägen ändå, oavsett hur liten eller stor en sådan plattform är.

   Min initiala tanke är ingen plattform alls förutom samverkan mot 4%-spärren, men jag är givetvis pragmatisk. Kanske den behövs för att kunna samla partier över huvud taget?

   Hur skulle du vilja deltaga i valsamverkan om du fick bestämma? Genom vilket parti?

 2. Svar på dina frågor : Jag hoppade av Vänsterpartiet efter EU – valet . Vänsterpartiet är numera internationalister då de nu släppt tanken på nationellt självbestämmande. V – partiet har ju drabbats av det stora bedrägeriet gällande jordens uppvärmning , där klimatalarmisterna tror att CO2 är boven i dramat. Vetenskapen är oense i detta ämne . CO2 – en är endast en hypotes , men i massmedia tycks denna gas vara en sanning. Men i och med V – partiets omsvängning gällande medlemskapet i EU , så upphörde min lojalitet till detta parti. // För övrigt kan jag mycket väl anmäla mig som medlem i Vetenskapliga partiet. Men jag är till ålder kommen och resonerar ibland som så , att det är de yngre som får ta tag i politiken.
  Mvh Gunnar

  1. Bra Gunnar. Varmt välkommen! Du verkar vara en konsekvent individ. Jag hoppade själv av Miljöpartiet när de tog bort utträdeskravet ur EU och följaktligen blev ett i raden av alla icke-ekologiska och orättvisa högerpartier som gör att ojämlikheten, naturförstörelsen och kaoset ökar i samhället.

   Så Vetenskapliga partiet är nog helt rätt för dig. Det är jag helt övertygad om. Du är härmed medlem.

   …men jag håller inte med om att ålder enbart är en nackdel. Det är särskilt repressionen mot yngre människor som gör er som är äldre till mycket viktiga individer. Detta är särskilt viktigt i de diskurser som det gått troll i.

   Erfarenheter är också en källa till insikt ganska ofta. Jag ser därför gärna att du skapar en presentation och lägger upp en bild på dig själv, samt gärna meddelar att du tänker kandidera för Vetenskapliga partiet 2022, samt varför, samt var ev. dina åsikter skiljer sig från partiet, så att vi ev. kan diskutera och ev. nå konsensus. (Jag skickar en inbjudan till din e-post-adress till bloggen och gör dig till ”författare” på denna WordPress-blogg.)

   Ålder är ibland en slags sjukdom, så du ska definitivt enbart vara med och ta tag i politiken så mycket du själv vill och orkar! Mer begär jag inte.

   Samtidigt är ett inre kall och en daglig aktivitet, där du ev. når ut till människor, samt ev. kan göra dem aktiva och bidragande, säkerligen livgivande och hälsoskapande för dig, tror jag.

   Dessa människor som jag vill hjälpa, har ofta hjälpt mig. Kanske kan någon hjälpa dig på något vis som du aldrig hade kunnat föreställa dig? Var öppen och redo för det!

   Den jag minst av allt trodde skulle kunna hjälpa, har plötsligt visat sig kunna lindra och bota en hel del saker. Vi ska ge människorna en chans, även om det ser mörkt ut!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s