Kritik mot allmän rösträtt – Förslag – Inför frivilligt demokratikörkort och slopa åldersgränsen

Det är i sommarvärmen när jag försöker prata politik med olika individer som jag inser att allmän rösträtt förmodligen är en väldigt dålig idé. Många människor vill inte tala om politik och förstår oftast inte politik alls. De har svårt att se enkla samband och låter sig enkelt vilseledas av fulmedier. Vissa saknar helt medkänsla för dödsoffren och de anhöriga i världen.

De visar heller inget större intresse för sanningen, kan inte läsa olika forskningsrapporter och kan inte dra rimliga slutsatser av dem, eller vill inte, d.v.s. är för lata. Vissa storvulna män skulle vilja påstå att kvinnorna är problemet, men det är inte sanningen. Väldigt många män är heller inte byxade attt deltaga i valen, lika väl som det finns otroligt rationella  kvinnor som kan tänka rätt i flera steg och inte låter sig vilseledas av falska känsloargument som inte är i samklang med rationalitet.

Jag förespråkar därför att politik ska bli helt frivilligt och kräva viss kunskapsbas om hur vår demokrati fungerar, förmåga att se samband, förmåga att tolka data och diagram, men även förmåga att kunna avslöja olika former av lögn, samt att individerna  skall ha viss moralfilosofisk kunskap, samt ha kursintyg i meditation/introspektion, så att de blir lugna, modiga, öppna och skeptiska. Då blir ökade inslag av direktdemokrati även rimligt, anser jag.

Denna kompetensbas skulle kunna säkerställas genom frivilliga kurser och prov som alla individer som vill rösta skulle kunna göra frivilligt, utan kostnad och detta skulle kunna förnyas vart tionde år likt ett körkort, ett demokratikörkort. Ingen åldersgräns behövs heller.

Jag har mött mycket intelligenta och medkännande ungdomar, som också har all anledning att deltaga i demokratin redan i unga år. Framtiden tillhör faktiskt dem, inte de senila.

På äldre människor slutar ofta hjärnan att fungera väl. Då ska man bli av med demokratikörkortet givetvis. Vi kan inte låta landet styras av senila eller människor som av ålder slutar fungera intelligent, eller av människor som låter känsloargumentation vilseleda dem trots bristande rationalitet!

 

2 reaktioner till “Kritik mot allmän rösträtt – Förslag – Inför frivilligt demokratikörkort och slopa åldersgränsen

 1. Ett önsketänkande. Kommer aldig att realiseras givetvis. Dementa är nog heller inte intresserade av att rösta alls, eller att någon röstar åt dem.
  Det hjälpte inte ens att Reinsvält, Göran Persson eller Röfven visade upp sig i tv-rutan på ålderdomshemmet ”någonstans” ,för att locka till sig dessa väljarskaror.
  Du har rätt i att problemet är den uppväxande generationen som inte bryr sig alls om politik.

  Det är snarare de ”politiskt aktiva” i partierna som borde sinnesundersökas. Det är nämligen dom som har föstört den svenska välfärden, dragit in oss i Nato-sammarbete, och lurat skjortan av oss med EU-anslutningen och startat upprusningskampanjer på rena medie-lögner för ”mångmiljarder” på skattebetalarnas bekostnad liksom flyktinghaveriet i Sverige, manipulerar folket med lögner.

  Det hjälper alltså inte med ”körkort” för röstande. Idiotin kommer att bestå. Systemet prioriterar det politiska arvodessystemet underkastelse och lojalitet med partieliten. Hur ska man ändra på det?
  Kraftigt sänkta arvoden och begränsat partiarbete i tid tex max 4 år. Alla kan ersättas av någon annan. Enda sättet att få bort parti-rötan och korruptionen som växer över tid. Vi alla måste se till att inte gynna ”slaskmedierna/fulmedia” för det är just de som upprätthåller systemet och ”status quo”.

  1. Jag vet faktiskt inte det. Schlaug och Domej som avgick, enligt de principerna, förbättrade inte direkt Miljöpartiet. De har ersatts av kompletta tokerier som strider mot en god miljö. MP har ex. tagit bort sitt utträdes krav ur det miljövidriga EU och röstat för 30år till med extremt farlig kärnkraft som skulle kunna ödelägga ett område lika stort som Götaland, vilken sekund som helst, en olönsam energiform som inte kan bära sina egna försäkringskostnader och lämnar ett mycket giftigt avfall i tusentals år till barnen och kommande generationer.

   Detta måste rimligtvis bero på vilseledda medlemmar. Vem har vilselett dem? Sannolikt fulmedia ihop med psykopater i den nya ledningen som tar mutor från den bankmaffia som sannolikt ligger bakom.

   Då är rimligen frågan istället om det inte vore rimligare att partimedlemmar i alla demokratiska partier inte enbart måste klara ett demokratikörkort, men även ha ett resultat över en viss nivå på alla delar, kanske särskilt moralfilosofi? …och vetifan om inte hjärnskanning för upptäkten av psykopati vore fullt rimlig för alla i ledarpositioner? Vi har ju en hel del psykopatiskt beteende där, ex. proppsande för krig, massmord, fri import av våldtäktsmän, kriminellt belastade och is-folk.

   Vi har en fulmedia som propagerar för det här, ägd av en bankmaffia, samt ett folk som läser skiten och röstar för detta, tillsammans med ökad ojämlikhet, eftersom alla dessa partier är högerpartier socialpolitiskt. Något måste rimligen göras. Mitt förslag är demokratikörkort, samt hjärnskanning för alla som vill eller utses att leda, så att de inte lider av psykopati.

   Detta borde kunna rätta till en hel del, tror jag.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s