Glada Nyheter – Tiger-populationen i Indien ökar igen även om riskerna för människor ökar

Men vad är problemet? Den indiska mänskliga överpopulationen eller Tiger-populationen? Den indiska överpopulationen är givetvis det stora problemet, inte tiger-populationen, men tragiken för hinduer, katoliker och muslimer i Indien som tävlar i barnavel, ledda av klandervärda sekt-ledare, kan givetvis mildras med en liten sång från Dr. Bombay – s.o.s. så att de åtminstone får en chans att le mitt i tragiken.

Här är låten på MP4 för de som inte vill köra Youtubes ofria skripts, men radera den upphovsrättsskyddade filen när ni är färdiga! Och här är själva lyriken i text för de som saknar Megabytes för nöjet.

Kanske denna låt kränker indier, tänker jag? Kanske är den lite satirisk och tragikomiskt menad, men kom ihåg att en känsla av kränkhet oftast kommer inifrån oss själva. Visst ska man inte bryta mot lagen om ärekränkning eller bete sig förargelseväckande med flit, men oftast är det inte syftet, i vart fall inte mitt syfte.

Rasism mot mig som vit har aldrig haft någon effekt. Varför inte då? Jag gillar helt enkelt läget. Visst är en sparris och vitkål och vitlök vit, men vackra liljor kan också vara vita och det upplysande ljuset är också vitt. Visst är grisar rosa, men även vackra rosor kan också vara rosa. Choklad är på samma vis godare ju mörkare den är, tycker jag, men smaken är ju olika.

Värre är i mening att påstå att någon enskild är klandervärd inför andra människor, eller ex. att äckla dem med att exponera fula tatueringar framför dem, eller ex. göra juck-rörelser mot barn i någon pervers parad, eller en ful lesbisk kvinnas dreglande över en ung vacker flicka i ett omklädningsrum. Då tycker jag nog att kränktheten man kan få av äckelkänslor är ofrivillig. Den rår man inte för alls.

Sanningen och skojiga skämt, som denna musik, kan både skapa skratt, och upplysa oss på ett sätt som kan glädja oss, men givetvis även kränka den överkänslige. Det är vår attityd som avgör. Den väljer vi själva. Vid sömnbrist, ex. efter en tigerattack, så kan det vara en stor utmaning att skratta åt detta givetvis, men kära indier i Tiger-land, jag har också vandrart i djungler i Tiger-land, i Indien, Thailand, Vietnam, Kambodja och Laos och tagit samma risk som er.

Där i Tiger-land har jag mediterat likt Buddha och andra yogis, samt haft djup medkänsla för kedjade elefanter och tigrar i alltför små inhängnader och t.o.m. klappat en tiger i Tigertemplet, så sov gott, eller ät en banan, så tror jag att ni kan bli glada snart igen! Om en tiger äter någon, så se det i ett större perspektiv! Personen som försvann ner i Tigerns mage hjälpte kanske både tigrarna, mänskligheten och miljön bättre än den gjorde i livet?

Meditation, tolerans, kramar, healing, dans och bananer gör alla tårögda överlevare glada igen!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s