Satir och kritik av Lars Bern som censurerar dementier, samt evidens om svenska militärens förmåga att bevaka

Återigen censurerar Lars Bern sitt kommentarsfält. Tragikomiskt nog vill sannolikt inte Bern att hans ovetenskapliga påståenden skall granskas eller kritiseras, fastän han doktorerat i teknisk fysik. Egot tillåter sannolikt inte det, sannolikt ej heller den ”libertarianska” nationalkapitalistiska agenda som han tycks ha, i vilken han och hans intervjuare i SwebbTV, i min mening, stryker det nationalkapitalistiska AfS medhårs, fastän det givetvis vore världens läge att ställa kritiska granskande frågor till AfS.

Det är en liknande svaghet som Kasselstrand i AfS poängterar hos den s.k. ”skrikvänsterns” demonstranter, anser jag, när de kallar AfS för ”rasister”, men då stryks istället AfS mothårs, eftersom vänsterns folk ofta har den märkliga oförmågan att bemöta AfS argument öppet, hövligt och demokratiskt. Anledningen är uppenbar.

mahatma_gandhi_80x80
”Evolution av demokrati är inte möjlig om vi inte är beredda att höra den andra sidan.”
/ Mahatma Gandhi

”Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.”
/ Mahatma Gandhi

Följaktligen är ”skrikvänstern” utskickade för att sabotera demokratin, vilket inte är särskilt smickrande för resten av vänstern, som inte heller bemöter högerpartiet AfS så som sig bör i en demokrati.

Jag kunde naturligtvis förutse Berns censur med ca 75% säkerhet. Bern har nämligen gjort det förr och tycks inte ha motivationen att bli mer öppen för andra evidens, ej heller skeptisk till sina egna, trots att han talar om hur viktigt det är med falsifikation om något ska kunna anses vara vetenskap i klippet som spelats in på SwebbTV. Det är givetvis helt riktigt att falsifikation är en förutsättning, men släpper Bern inte in falsifierande kommentarer i sitt kommentarsfält, så kan heller inte teorierna som presenteras hos Bern falsifieras där.

Satirisk bild på Lars Bern som håller upp två fingrar bakom Martin Gustavssons huvud, men exakt bakom Berns huvud står en åsna vars öron givetvis liknar åsneöron på riktigt

Vem är den riktiga åsnan?

Bern bestraffas, i min mening, direkt med dålig s.k. ”karma” (orsak och verkan), i formen av ett  tråkigt kommentarsfält av funktionellt dumma Ja-sägare, samt förmodligen hans egna påhittade sockpuppets, vilket givetvis gör bloggen ganska irrelevant att läsa, eller att länka till. Det övertygar inte heller någon skeptiker, vilket rimligtvis borde vara hela poängen. Min första kritiska kommentar, vidareutvecklade och publicerade jag därför istället här, men så kom jag på en sak till.

Bern tycks fara med osanning om fler saker än kommunister, som jag intervjuat. Ex. tror Bern INTE att militär kan göra en insats i särskilt utsatta områden och raljerar storvulet om detta. Det stämmer förmodligen inte. Det inser varje individ med militär utbildning. Evidens för alla andra: Handbok i bevakning (pdf).

Bild på militärer som undersöker en misstänkt bil och håller föraren under uppsikt med automatvapen.
Jag noterar att planen i Sverige kan ha varit att införa bevakning hela tiden, kanske t.o.m. långt innan de tragikomiska omständigheterna. Vilka är stegen? – Kanske följande?

 • Sekteristisk varning om datumet till medlemmarna i sekten via Hollywood som de äger.
 • WTC 911 där korruption doldes och sektmedlemmar sannolikt gynnades ekonomiskt, medan alla andra fick betala i höjda försäkringspremier.
 • Kontinueriga krig i maskopi med terrorister mot suveräna stater, vilket berikar sektens medlemmar via det militärindustriella komplexet, medan USA:s folk och andra folk betalar ett mycket högt pris.
 • Världsherravälde genom länders och människors livegendom under belåning, vilket Bern tar upp. ”Den som är satt i skuld är icke fri”… men dominerad och hårt bevakad med automatvapen etc.
 • Kröning av monopolkapitalismens nya konungar, oligarkerna, vilket har förutspåtts av Karl Marx, som även har förutspått världskommunismen efter detta stadium, i min mening sannolikt under namnet ”demokrati”, ”direktdemokrati”, ”deltagardemokrati” eller liknande populärt ord i väst.

Till saken! Jag har även sett att militären klarar av bevakning i ex. Laos, Vietnam, Israel och i Egypten. Vi har dessutom högvakten vid Stockholms slott och Drottningholms slott, samt högvakten vid Presidentens slott i Helsingfors som klarar av bevakningsuppgifter.

Högvakter med automattvapen
Högvakten med vapen

Jag tycker det är synd att Berns ovetenskapliga beteende även skapar argumentationsfelet ”associationsskuld” och därmed riskerar att felaktigt kleta ned andra ämnen, som Bern tar upp, vilka förmodligen kan vara riktiga, ex. Berns utredningar om metabol hälsa och klimatet, där Bern faktiskt hänvisar till vetenskapliga diagram och olika rapporter.

Slutsats:

Lars Bern sysslar delvis med vetenskap via SwebbTV och delvis med ovetenskap. Bern har, helt evident, en politisk agenda som alltså sprids genom olika former av osanning, men även en vetenskapligt grundad åsikt i andra fall. En hel del av hans följare i kommentarsfälten tycks ofta vara religiöst hjärntvättade av Lars Bern, kanske även av Kasselstrand i AfS, sannolikt via storvulenhet och argumentationsfelet auktoritetstro (argument till vördnad).

Vad bör göras?

Auktoritetstro skiljer inte SwebbTV eller AfS nämnvärt från annan media eller andra partier i Sverige. Vetenskapliga partiet finns visserligen, men en bättre alternativ media, som är mer vetenskaplig och mer granskande, behövs verkligen också. Jag undrar om det skulle kunna vara Forskning & Framsteg, som ger folk med klimatångest hopp om överlevande korallrev, eller någon annan media med lika bra ägarförhållanden?

Bild på Martin Gustavsson som fridyker med delfinen Oline
Med forskning och framsteg får delfinerna sannolikt mer mat…
Bild på Martin Gustavsson utan mask, delfinen Oline och luftbubblor.
…och då blir både delfinerna och alla som bryr sig om dem glada. (medvetet och äkta känsloargument)

Om denna artikel gjorde dig glad, nöjd, gav dig nya insikter eller fick adrenalinet att pumpa behagligt i en mental störning som sedan ledde till insikten om att du missförstått något som du trodde att du förstod, så tar jag gärna emot en donation från de som har för mycket pengar, eftersom jag har för lite just nu. (Jag tigger vanligtvis inte.)

13 reaktioner till “Satir och kritik av Lars Bern som censurerar dementier, samt evidens om svenska militärens förmåga att bevaka

 1. Hur hade du tänkt att Valsamverkanspartiet ska kunna växa med grov kritik av den höger som har nationellt självbestämmande som agenda ?
  Det finns både en höger och en vänster vars agenda är Swexit. Både höger och vänster bör/ska samarbeta för Swexit i en framtid med Valsamverkanspartiet. Då får man inte lägga för mycket krut på negativa utspel i del frågor som inte har någon koppling till Swexit.

  1. Kanske det, men jag var inte enbart satirisk, men saklig och berömde även Lars Bern, som kallar sig Libertarian. För vetenskapligt lagda är kritik välkommet. Satir hjälper oss att kunna skratta åt oss själva.

   Men Vetenskapliga partiet är INTE Valsamverkanspartiet heller.

   Valsamverkanspartiet är ett parti som kan komma att gå mot vänster. Det beror vilka krav som medverkande partier har.

   Kommunisterna, som jag har intervjuat, vill ex. ha breda sakfrågor som gynnar 80-90% av folket. Då kan man få med mittenpartier, men knappast högern. Jag tycker det är en bra idé.

   Kommunisterna skulle tycka att det vore drygt att samverka med Moderater och AfS, säger de. Jag förstår dem.

   Intelligenta kommunister förstår snabbt idén om bred valsamverkan, men de tror inte att folk skulle förstå den. De kan ha helt rätt. Det är en svår pedagogisk uppgift att ena ett gruppolariserat samhälle in i en hövlig valsamverkan. Vi ska nog vara glada om vi får ihop människor för svensk välfärd och fred, tror jag.

   Jag sätter således större hopp till kommunisterna och socialisterna i Sverige än till högerns nationella. Kommunisterna kan man dessutom tala med enkelt.

   Högern är likt krokodiler. Stor käft och inga öron. Det har oftast ingen betydelse hur många gånger man rättar dem med evidens eller bevis. Kritiken och evidensen rinner av dem som vatten på en gås. Hur ska man kunna valsamverka med detta?

   1. I min enfald fanns en tanke om att nationalister till höger och vänster skulle kunna samverka för ett Swexit i just Valsamverkanspartiet. Därom råder tydligen tveksamheter och tydligen en vilja att endast samverka med den nationella vänstern. Men då bör/ska detta förtydligas i partinamnet typ : Vänsterns valsamverkan för Fred och Swexit ! Visserligen ett långt namn för ett parti , men det gäller att vara tydlig om samverkan ska vara begränsad.

    1. Jag vet att det finns människor som vill det, men de ser svårigheterna.

     Nationell vänster eller vänsternationalisterna är annars ett bra namn på Vetenskaliga partiet, men kan knappast samla en stor valsamverkan på vänsterkanten, eftersom vänstern är så pass hjärntvättad av globalistisk fulmedia idag.

     1. Nå , nu utgick jag från den vänster som står till vänster om V – partiet. Den globalistiska fejkvänstern som V- partiet och sossarna hade jag aldrig i åtanke när det gäller samverkan.

      För övrigt måste samverkan till vänster stå på en stadig demokratisk grund . Våldsvänster ska motas i grind !

      1. Jag har själv aldrig mött någon som förespråkar val till riksdagen som är för att upphäva demokratin.

       Den maskerade ”våldsvänstern” kan knappast anses vara en del av demokratisk vänster så länge majoriteten av folket fortfarande tror att vi har demokratiska och någorlunda rättvisa val.

       En våldsvänster blir enbart aktuell då människor mördas av en maffia-elit och folket vill ha revolution, ex. som på Kuba.

 2. Du menar nog inte allvar med att Bern skulle ha lägga in självberöm under falska alias? Jag tolkar det du säger om sockpuppets så.
  Han är ju noga med att man ska identifiera sig.

  1. Några skäligen misstänkta konton ser jag, allt. ex.
   https://svaradoktorn.wordpress.com/
   ex. i den raderade artikeln https://web.archive.org/web/20190729115321/https://anthropocene.live/2019/07/26/greta-thunberg-visar-korten/
   En typisk sockpuppet som direkt håller med okritiskt.

   Så ”Walden”
   och ttps://en.gravatar.com/majadacke
   Kolla in datum och tidpunkt för kommentarer!

   Massvis med anonyma konton utan trovärdiga presentationer eller länkar.

   Visst kan det finnas anledning att vara anonym, men även detta kan presenteras trovärdigt.

    1. Sockpuppeteering är ett vanligt beteende hos bloggare. Oftast inget illvilligt. Bern själv är inte nödvändigtvis skyldig till denna internettrolling. Det skulle lika gärna vara hans bisittare, eller något anonym sekteristisk beundrare som han inte vill stöta sig med.

     Det kan dessutom vara välkommet med sockpuppets i ett inlägg, eftersom människor ibland är blyga. Då kan några sockpuppets som samtalar väcka modet att kommentera. samhällsnytt är fullt av dem, men tonen är gruppolariserande och frånstötande.

     Vissa är säkerligen betalda PR-konsulter från högerns tankesmedjor, eller t.o.m. medvetet polariserande utländska troll, som gör allt för att svärta ner ord som ”socialism” eller ”vänster”. Tillrättavisningar hjälper inte, vilket är typiskt för propagandakonsulter, robotar och internettroll .

     Lars Bern har helt tydligt hellre sådant än riktigt bra kommentatorer som beter sig deliberativt, ifrågasätter samt försöker faalsifierar det han säger, vilket i min mening inte är särskilt smickrande för Bern. Skammen inför barnen och framtidens generationer borde vara stor. Så skulle jag i alla fall själv ha känt i den situationen.

     Det är dessutom onödigt för Bern att publicera internettrolling, anser jag. Det tillför inget, är tråkigt att läsa och sänker hans blogg, helt i onödan, precis som SR/SVT säker sig själva genom sin propaganda.

     Bern och vissa andra kommentatorer bidrar faktiskt ofta med intressanta evidensbaserade saker i väl styckesindelade texter som är lättlästa som definitivt platsar i Vetenskapliga partiet.

     Det är därför jag länkar till Bern från Vetenskapliga partiet. Han beter sig vetenskapligt mer än 50% av tiden, vilket är betydligt mer än de allra flesta.

     Dina egna inlägg är extremt sparsamma med länkar till evidens för långa haranger med påståenden i texter utan styckesindelning, vilket är mycket tråkigt att läsa. Det får du gärna förbättra.

 3. I min enfald fanns en tanke om att nationalister till höger och vänster skulle kunna samverka för ett Swexit i just Valsamverkanspartiet. Därom råder tydligen tveksamheter och tydligen en vilja att endast samverka med den nationella vänstern. Men då bör/ska detta förtydligas i partinamnet typ : Vänsterns valsamverkan för Fred och Swexit ! Visserligen ett långt namn för ett parti , men det gäller att vara tydlig om samverkan ska vara begränsad.

  1. Jo. Det har alltid varit min tanke, men jag har insett att den pedagogiska uppgiften förmodligen är för svår i vårt gruppolariserade samhälle, i alla fall initiellt.

   ”Nationell”, ”vänster” och ”socialism” är ord som medvetet har kletats ned av globalisthögerns tankesmedjor. ”Alternativ”, ”Absolut”, ”rättvisa”, ”välfärd”, ”folkets”, Sverige” och ”demokrati” kommer de nog inte åt lika lätt.

   Ex.
   Absolut Rättvis Välfärd (ARV)
   – En valsamverkan för trygghet, fred, beredskap och Swexit

   Med det namnet kommer vi dessutom först i listan av partier. ”Absolut” är också ett tänkbart första ord som garanterat kommer få uppmärksamhet, vilket vi behöver.

   Vi kommer kallas för ”ARVET” i förkortning vilket vi kan utnyttja som association till arvet för framtidens generationer. Arvet upplevs som positivt för de flesta som fått det och kan förmodligen inte svärtas ned.

   Men fler partier och kandidater måste vara med i valsamverkan innan namnbyte blir meningsfullt, anser jag.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s