Amineh Kakabaveh ordnar presskonferensen för Julian Assange i Riksdagshuset

Fem dagar efter att jag informerat Amineh Kakabaveh om tortyren av Julian Assange har hon ordnat en presskonferens i Riksdagshuset för John Shipton, som är far till Julian Assange. Verkligen imponerande ledarskap. Journalister har bjudits in. Hon ser glad ut på bilderna. Det glädjer mig och gör mig lugn inombords.

Mobbningen från Vänsterpartiets klandervärda ledning tycks inte bita på tuffingen, eller så finner hon kanske energin i att hjälpa andra, som jag gör, eller så har hon en fantastisk familj som stödjer henne, eller så mediterar hon som jag, eller så får hon kanske healing av någon med magiska händer, tänker jag.

Bild på magisk tomtenisse under magisk Debian-spiral och stjärnor

Folket i Bild/Kulturfront gör ett bra arbete med sin artikel: Julian Assanges far: Hjälp mig rädda min son! som lämpligt nog läggs under kategorin antiimperialism, för det är exakt det som Julian Assange verkligen har arbetat med, till krigsförbrytar-imperiets och dess vasall-staters stora förtret. Något som kanske skulle göra imperiet ännu mer förgrymmad vore väl att lägga den under kategorin ”världsfred”, d.v.s. skicka ut rätt slags positiva ord till allas vårt mycket anständiga kollektiva medvetande?

Aftonbladets skribent Oisin Cantwell skriver, med tanke på sin London-bakgrund väldigt informativt om eventet och nämner organisationen Iraksolidariet, föreningen Nej till Nato, Magazin Latino och tidningen Proletären, en riktig vänstertidning, som var på Turné. Jag tycker att han absolut bör ta del av en intervju med Bashar Al-Assad.

Flamman stödjer Amine Kakabaveh också, märker jag, när jag söker efter artiklar om saken. Bra. Det går i rätt riktning.

Som vetenskapligt lagd har jag provat bön, eftersom vetenskaplighet innebär att man måste vara öppen för möjligheter, men även för att jag misstänker att det kan fungera på ett sätt som kanske är svårt att evidensbasera, en slags mystisk magi. Upplevelsen är dessutom trevlig.

Bild på magisk tomtenisse under magisk Debian-spiral och stjärnor

Jag ber för att Amineh Kakabaveh ska leda ett nytt Vänsterparti. Jag ber för att hon nu med sitt stora mod blir motiverad att föra in ett nytt parti i svensk politik och bjuda in modigt och generöst  till valsamverkan med fler olika små eller nya vänsterpartier. Jag ber för att Robert Mathiasson ur KP och vänstersossar med ryggrad, likt Ann-Sofie Hermansson, också ska känna sig välkomna med nya partier med lika stark ryggrad som Kakabaveh.

Jag ber för att dessa nya vänsterpartier formar en ny valsamverkande vänster som kompleterar den gamla vänstern och stärker demokratin, genom att redan 2022 hinna föra in nya hederligare politiker in i Riksdagen som har modet att stå upp för mänkliga rättigheter, kanske kan skapa lagar som kan skydda journalister som Assange bättre?

Jag ber för er till vänster och det är lätt för mig, men jag ber också för er som har drabbats av motståndskänslor, därför hamnat ofrivilligt extremt åt höger socialpolitiskt, och att detta kan accepteras genom vår förståelse och värme mot er som har drabbats, en värme som kan skapa enhet, respekt och skapa fred, harmoni och trygghet för framtidens barn.

 

 

Välkommen att kommentera! Läs gärna kommentarsreglerna i menyn!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s