Insändare – Pension – Politikerna ”är fullständigt hejdlösa och ansvarslösa dårar”

Erik bidrar med en utmärkt insändare. Tackar ödmjukast för den.


Fullständigt hejdlösa och ansvarslösa dårar

Pensionerna för många har varit usel alldeles för länge, faktiskt sedan hela efterkrigstiden. Jag minns hur min far hade det och under vilka omständigheter han uppfostrade oss alla i familjen. Sossarna kommer aldrig att göra något positivt, för då hade de kunnat göra det för länge sedan.

Fel nr.1 ligger i att inkomstpensionen ska vara motorn och drivkraften, detta för att folk ska jobba så länge att de dör eller blir sjuka av arbetslivet, innan de får pension. Den som inte orkar jobba ett helt yrkesliv p.g.a. skador eller sjukdom ska ta fattigsmällen medan manschett-mupparna, med rena naglar och välputsade skor, kan se fram mot en bra pension på sin ålders höst.

Fel nr 2 är att pensionsnivån ska vara arbetsgrundad. Varför då? Varför måste en hög lön eller arvode ge en högre pension? Den som blir sjuk, skadad eller råkar ut för en olycka i unga år, ska denne tvingas leva på svältpension med tilldelat bostadstillägg för sin existens resten av livet, bara för att han haft oturen att bli ett offer för ett orättfärdigt system och ett hänsynslöst samhälle, som ingen vill ändra.

Systemet är sjukt och orättfärdigt. Det vet de redan om, men försvarar det ändå. Morot och piska för gemene man, för att eliten ska ha det bra i riksdagshuset. Men mer pengar till försvarsmakten, robotförsvar, u-landsbistånd, flyktingmottagande, anhöriginvandring bekommer dem inte ett dugg.

Fler pajasmyndigheter, generaldirektörer, statliga verk och skattesubventioner och gu fan vet allt.
De är fullständigt hejdlösa och ansvarslösa dårar och bryr sig inte längre om nationen eller folket. De skiter fullständigt i demokratin och folkviljan. Huvudsaken att saker låter bra i EU.


Kommentar:

Visst bryr sig politiker om direktdemokratin och folkviljan på valdagen. De måste göra det varje val, så de ser givetvis till att vilseleda folket genom bankirernas krigshetsande medier kontinuerligt. Det märkliga är väl att folket fortsätter betrakta dem och fortsätter rösta för tydligt bankir-lojala politiker som är för bankirernas och storbolagens favoritprojekt EU, d.v.s. alla 8 partierna i Riksdagen.

Bild på Annie Lööf i Almedalen med Centerpartiets slogan "Framåt!"
Framåt för högre arvoden och sänkt värnskatt de rikaste och för politikeradeln!

Visserligen förstår jag folkets dåliga motivation att stödja småpartier och mikropartier som inte valsamverkar, eftersom folket har itutats att de måste taktikrösta kortsiktigt på det minst dåliga av 8 presenterade bankir-lojala partier. Folket vill tro att de är smarta som ”inte kastar bort sin röst”, men dessa partier sänker nu värnskatten för de allra rikaste, inkl. sig själva. Motståndet från högern och SD:s politikeradel är helt evident enbart teater. SD röstade ex. inte emot sina egna arvodeshöjningar och Vänsterpartiet står inte i opposition mot den avskaffade värnskatten.

Det ”smarta” folket har nu i realiteten till 99,9999% alltså röstat direktdemokratiskt på en politikeradel som höjer sina egna arvoden och sänker sin egen skatt, samtidigt som folkets välfärd hotas och försämras och värdet på deras löner och pensioner sjunker kontinuerligt i den höga inflation som politikeradeln har skapat.

Bild på babian med baksmälla
Vad håller jag på med?

Man ska inte ”kasta bort sina röst” påstår fulmedia storvulet och sedan röstar folket i protest på det som andra elitpartier pucklar på allra mest, d.v.s. SD. De som läser fulmedia tror att det direktdemokratiska valet, vart fjärde år, handlar om att hålla undan ”rasismen” eller att stoppa ”massinvandringen” och missar då storbolagens älskade EU och bankirerna, som står bakom de massmördande krigen, lemlästade barn, misären och massmigrationen. Folket missar då även att ”pajasmyndigheter, generaldirektörer, statliga verk och skattesubventioner och gu fan vet allt” kommer undan.

Käbblet och intoleransen skapar den polarisering som eliten behöver för att framstå som godheten, samt får folket att sluta tänka logiskt i blint raseri och ge sig på varann, istället för att tala sakpolitik med varann, med känsla och förnuft. Jag har full förståelse för de som låter sig hunsas in i detta icke-konstruktiva beteende av makthavarna, när de bänkar sig lojt och betraktar deras hetsande fulmedier dagligen, eller ev. ställer sig i en osund motposition till vad de betraktar.

Måste vi vakna upp och ta oss ur de massmediala foderhinkarna som täcker vårt synfält?

Svårare att förstå är motståndet, mot en mycket demokratisk, bred, logisk, känslomässigt korrekt och hållbar valsamverkan. Oviljan att samarbeta mot den spärr som trycker ner nya folkliga initiativ tycks vara sekteristiskt oomkullrunkelig, utom hos fåtalet människor i detta parti. Är det inte märkligt? Konstigt? Bisarrt? Hur förklarar man detta? Är detta inte ännu mera hejdlöst ansvarslöst och dåraktigtav folket självt? Någon som har något hållbart argument mot att inte rösta för nya partiers valsamverkan?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s