Medicin – Den rektoanala hämmande reflexen (RAIR)

Den rektoanala hämmande reflexen (RAIR) är en reflex som ger den övre anal-kanalen förmågan att skilja mellan flatulens och fekalier.

Ändtarmens förmåga att skilja mellan gasformigt, flytande och fast innehåll, är avgörande för förmågan att frivilligt kontrollera avföring. RAIR möjliggör frivilligt släppande av luft, utan att orsaka ofrivilligt fast eller flytande avfall, oavsett närvaron av fekalt material i anal-kanalen.

Bild där jag släpper luft under en skylt med texten: Här sitter jag och släpper luft
Tacksamhet för den fungerande rektoanala hämmande reflexen!

Anledningen att jag skriver om saken just idag är att:

 • polisen tydligen inte anser att Joakim Lamotte har något värde för vår demokrati, lika lite som de verkar tycka att den torterade Assange eller torterade barn har det, men att de som trakasserar dem tycks ha så pass högt värde, att de, märkligt nog, ska få komma undan.
 • en organisation med samma namn som ovan, RAIR, har tagit upp Lamotte-saken.
 • en s.k. ”vän” tycks ha allvarliga problem med att hämma fekaliemängden ur sitt övre rövhål i fejset, så pass att jag misstänker att denna kommunikation av anal karaktär är internettrolling via s.k. ”råttor på tråden” som skulle kunna vara den verkliga orsaken, vilka antingen tagit sig in via bankmaffians e-post-plattformar, eller via deras äckliga operativsystem.
Moses med två tavlor och två budord: Var cool & Var inte ett rövhål
Håll huvudet kallt! – Var inte ett rektalhål!

Fortsätt inte vara hämmade och anala! Byt operativsystem och plattformar gott folk! Fri mjukvara är, precis som riktiga vänner, som frisk luft, medan ofrihet och dåliga s.k. ”vänner” är som stinkande fekalier. Gör er av med dem!

12 reaktioner till “Medicin – Den rektoanala hämmande reflexen (RAIR)

 1. Hur funkar det med Bankid och andra vitala funktioner som man använder dagligen?
  Marknadens bedömning är att t.ex. Huawei inte kommer att gå att sälja med eget OS just för att det inte stödjer de funktioner kunderna vill ha och behöver i sin vardag.
  Fina mobiler med bra kameror men helt värdelösa när du inte kan använda dem till det du behöver.

  1. Det gäller att utröna vad som är värdelöst och vad man verkligen behöver innan man sätter sig till doms över något!

   Du har nog rätt i att Huawei kommer ha några tuffa år framför sig tills världsfreden förmodligen kommer med Tulsi Gabbard. Jag har satt måldatumet för världsfred till 11 april 2022. https://peacecompassionunderstanding.wordpress.com/
   Supporta eller var en lort!

   Det är ingen slump att det ytterst populära Android har en modifierad Linux-kärna och källkoden är släppt av Google under öppen källkod-licens. Kunderna gillar det och fungerar med de flesta banker, men än är det inte perfekt. Tyvärr är inte hårdvaran fri och öppen. Dessutom trycker tillverkare som Samsung och Huawei in en massa skit i dem som inte kan avinstalleras. En vidrig terror. Borde faktiskt förbjudas.

   Det klandervärda Microsoft terroriserade mig en gång genom att sluta supporta Windows 2000, samt lura på mig Windows Vista. Fy för den lede vilken terrorism! De måste ha förlorat massvis med kunder.

   Det klandervärda Microsoft terroriserade ganska nyligen sina användare så här: https://www.expressen.se/dinapengar/fel-telefon–kunder-stangs-av-fran-bank-id/

   Frågan är dessutom om vi som kunder ska:
   1. underkasta oss dåligt beteende av tillverkare, politiker och banker eller ssätta ned foten?
   2. byta till en bättre bank som fungerar med olika Linux-distributioner och en extern kod-dosa/kod-lista?
   3. helt sluta köra med Bank-ID, d.v.s. besöka ett bankkontor istället?

   Jag tror att alternativ 2 och 3 är både tryggare och mer långsiktigt intelligent för vårt samhälle och för miljön, än alt. 1.

   Vi blir sårbara om allting ska vara digitaliserat på bankmaffians prylar och villkor, där både hårdvara och mjukvara är okänd. Hackers älskar att knäcka sådant dessutom. Solstormar kan knäcka det hela också om vi har otur.

   Genom att byta till öppen fri hård- och mjukvara, som istället hackers hjälper att bli säkrare, lägger vi heller inte våra arslen i bankmaffians händer, men i goda ideella händer som hjälper oss till digital frihet.

   GNU/Linux kan t.o.m. väcka liv i gamla datorer som Microsoft slöade ned med sitt bajs, i syfte att folk skulle köpa nya datorer.

   Till företag som siktar på marknadsdominans kan jag enbart rekommendera att slå ut elakingar genom att leverera fri öppen hårdvara, där kunden själv erbjuds att välja öppet fritt operativsystem. Det är detta som https://fsf.org vill se och så även jag.

   Man kan även erbjuda kunderna flera olika operativsystem parallellt, ex. ett Androidsystem som kan startas enbart för bankärenden och ett Linux-system som folk använder för allt annat. Mer respekt kan man inte visa kunden än just så, just nu, p.g.a. bankernas dåliga beteende, anser jag.

   Om elakingarna trilskas kan man informera kunderna om vilka andra alternativ som är mer ”service minded”.

   Det kan dessutom bli en ny affärsmöjlighet för telefonbolagen att hjälpa kunder att byta operativsystem till ett som tillfredsställer kunden, såsom jag är mycket nöjd med Linux Mint Cinnamon med en kärna som kommer underhållas till 2023 på min lilla ASUS-dator. Med Huawei-telefonen är jag inte nöjd. Använder den som musikspelare, kamera och väckarklocka . Använder min gamla Samsung för telefoni och Internet-dongel-uppkoppling.

 2. Jag tror att du förväxlar Bankid/E-legitimation med bankappar.
  Bankid använder du för att legitimera dig mot de flesta myndigheter, banker, försäkringsbolag, telebolag och vanliga företag som är anslutna.
  Bankerna går att besöka om man bor i tätorter men utan Bankid skulle det bli väldigt tidsödande att sköta sitt privatliv.
  Jag är väldigt nöjd med min mobil och laptop men den dagen Bankid inte fungerar med dem är de i stort sett värdelösa och skulle åka i soptunnan direkt precis som många kommer att göra med Huawei när tidsfristen för Android går ut och de inte längre går att uppdatera.
  Att fippla med flera operativsystem på samma enhet är nog lite väl opraktiskt. Kunden vill nog ha den smidigaste lösningen.

  1. Nej. Jag förväxlar inte BankID/E-legitimation med bankappar.

   Nja. Om alla jobbar 6 timmar och BankID förbjöds och arbetslösheten sjönk till 2% skulle alla få mer tid och vi skulle skapa fler riktiga och viktiga jobb där människor mötte varandra, t.o.m. ha lite tid och mod att snacka om vad för skit som fulmedias plattformar utsätter oss för.

   När BankID inte fungerar är inte datorer eller mobiler värdelösa, men bankerna och BankID värdelöst. Det vi behöver är en fristående dedikerad säkert krypterad kommunikationsdosa istället:

   https://intelligentunion.wordpress.com/2010/12/21/what-is-a-dedicated-trusted-computer-voting-device/

   Den kan även anses vara säker nog för direktdemokrati OM röstningen är öppen med alias och på så vis kan verifieras av de som röstar. Det blir aldrig monopolkapitalets ofria dolda mobiler.

   Huaweis problem ser ut att vara förbi.
   https://www.androidcentral.com/us-companies-will-be-granted-licenses-trade-huawei-very-shortly

   Att kunna ”fippla” med flera operativsystem på samma enhet är förmodligen framtiden för den som vill vinna kunderna.

   Än är det inte smidigt, men fullt möjligt att installera en helt fri version av Android:
   https://fsfe.org/campaigns/android/liberate.en.html

   Fortfarande är det opraktiskt, men tänk när ett intelligent företag börjar arbeta med kunderna, för frihet och demokrati 100%!

   Som jag ser det är detta ”den smidigaste lösningen”. Inte vad bankmaffian vill ha, men vad vi, folket, behöver och borde kräva!

 3. Grejen med mobilen är att den alltid finns med i fickan och du har allt du behöver i den. En dosa till skulle bli för mycket att släpa på när Bankid fungerar så smidigt som det gör.
  Tekniken ska tjäna människan och inte tvärt om så jag tror inte att några parallella system skulle slå på marknaden mer än för några få lite mer nördiga individer.
  Hade jag mer fritid och mindre arbete skulle jag inte lägga den tiden på att hänga på banken eller på myndigheter om jag hade möjlighet att undvika detta. Det hade blivit över nätet oavsett.

  1. Visst. Tekniken ska tjäna människan och inte bankirerna. Valfrihet tjänar människorna, medan bankirerna försöker undergräva våra valfriheter och vår demokrati med sitt monopol-spel.

   I fallet med ”dedicated trusted computer voting device” så är det förmodligen nödvändigt för säker kommunikation. Den behöver kanske inte vara mycket större än ett kreditkort i framtiden? Kanske kan den sitta på baksidan av alla smartphones, eller liknande?

   Integritet valdes av 26526 människor år 2019, fastän de inte ville prova att valsamverka brett genom Valsamverkanspartiet.

   Man må kalla dem ”nördar” eller ”pirater” https://piratpartiet.se/ …och visst är de i minoritet, men de har rätt i denna sak. Alla förstår inte idag hur viktigt detta är för vår demokrati, men jag förstår att de har rätt i sak.

   Integritet och säkerhet, helt fri från makthavarna, storföretagen, fulmedierna och bankirerna behövs för att kunna ha demokrati och detta sker inte genom deras hårdvaror eller mjukvaror.

  2. https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2019/12/fem-stjc3a4rnor-till-dig.jpg

   Fem stjärnor till dig eftersom du medverkar till upplysning genom att kommentera ifrågasättande på Vetenskapliga partiet. Diskursen är demokratins själ. Du stärker den. Alla människor har inte lika högt värde som dig. Du är mycket mer värdefull än de allra flesta människor. Du behövs! Vila ordentligt! Meditera i stillhet! Ät nyttigt, gärna LCHF, rör på dig, lev länge och fortsätt använda hjärnan så effektivt du bara kan!

  3. Läser nu att Huawei har BankID i sitt ”App Gallery” och att fler appar förväntas bli tillgängliga inom kort. Sweclockers tror att Huawei försöker göra sig helt oberoende av Google. Swish kommer nog snart också finnas tillgängligt, även om jag inte vill ha skiten.

   Personligen rekommenderar jag ändå extern bankdosa (Swedbank eller ICA) eller åtminstone ett externt kodkort till Bank-id:t samt att man har en rejäl hacka kontanter på lämpligt ställe, förutom 10 års förnödenheter i en lämplig bug-out i händelse av utbrott i Yellowstone-kalderan.

   Bäst är nog att inte ha mobiltelefon alls, likt Richard Stalllman. Han avstår en hel del skit och han har goda skäl att göra det. Jag är inne på samma spår, men har ännu inte tagit steget fullt ut. Det kräver mod, förändring av vanor och anpassning till ett ny-gammalt sätt att kommunicera.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s