Masspsykos – Likheterna mellan Sverige och ”Invasion of the Body Snatchers” (film från 1978)

Handlingen blandat med egna kommentarer i kursiv text:

En ras av varelser överger sin döende planet och reser till jorden och landar i San Francisco. De har formen av en slags fröskida med rosa blommor. Elizabeth Driscoll, en forskare vid San Francisco Health Department, tar med sig en av fröskidorna från laboratoriet till sitt hem.

Jag drar parallellen till dessa små fröskidor med hur oskyldigt det verkar att ta med sig en tidning full av lögner hem eller att posta sådant i folks brevlådor, eller skicka länkar till olika fulmedier som ägs av monopolister som ofta skönmålas, likt rosa oskyldiga blommor, med ord som ex. ”fri” och ”oberoende”, men fulmedier är INTE ”fria” eller ”oberoende”. De är farliga frön som arbetar i propagandasyfte åt intressenter, vilka vill att människor ska somna in mentalt, så att de kan rektalpenetreras.

Elizabeth vaknar nästa morgon och upptäcker att hennes pojkvän, Geoffrey Howell, agerar känslokallt.

Så känns det när ens vänner/familj plötsligt resonerar och agerar kallt, uppenbart påverkade av fulmedia. Det är som om det inte rör sig om samma person längre när de har haft kontakt med fulmedia. Man börjar tvivla på om personen ens är verklig eller är en robot, särskilt över telefon, via social media eller via e-post. Man undrar vem det är som man egentligen kommunicerar med, eller om de har utsatts för en drog som tagit bort medkänslan hos dem. De har sannolikt utsatt sig själva för fulmedia och repeterar demagogiskt påverkansattityder därifrån likt papegojor drabbade av psykopatisk masspsykos.

Driscolls kollega, Matthew Bennell, råder Elizabeth att besöka psykiatern David Kibner, som ger en presentation av sin nya bok. När Elizabeth och Matthew kör till presentationen varnar en panikslagen medborgare dem om en stor fara, precis innan han dödas i en kollision, efter vilken hans döda kropp observeras av känslomässigt kalla åskådare.

Det är så det känns när jag själv skrivit en bloggpost om något som berör mig, ex. palmemordet, mördade medborgarjournalister, om människor som lider i krig, lemlästas, spärras in, barn som torteras, djurarter som utrotas eller plågas, etc. Jag ser i statistiken att ni har läst posten. Ni har betraktat, tydligen känslokallt, eftersom samma mängd känslomässigt friska reaktioner INTE återges i kommentarsfältet. Medkänslan saknas helt tydligt för alltför många av er. Något har helt tydligt infekterat er. Något ondskefullt.

I bokhandeln ber Elizabeth Kibner om hjälp angående Geoffrey, men han tror att Elizabeth använder tron ​​att Geoffrey uppträder annorlunda som en ursäkt för att avbryta deras förhållande. Under tiden ringer Jack Bellicec, en förhoppningsfull författare och vän till Matthew, upp Matthew för att undersöka en deformerad kropp som liknar Jack som finns i hans hustru Nancys badrum. Matthew går till Elizabeth för att varna henne, men upptäcker en halvformad duplikat av henne.

Matthew räddar Elizabeth och larmar polisen, men dubbletterna av Jack och Elizabeth försvinner före deras ankomst. Elizabeth drar slutsatsen att blommorna är involverade och undersöker detta på hälsoavdelningen, utan att hitta några bevis om detta, medan Matthew utan framgång försöker varna fler myndigheter, samt upptäcker att flera nära vänner och medarbetare har kopierats. På natten dupliceras Matthews vänner när de sover. Matthew ringer polisen, men inser att avdelningen har kopierats.

På samma vis larmar jag om tillståndet, anger vad som sannolikt ligger bakom och vad som måste göras. Nästan ingen reagerar. Nästan inget händer. Nästan ingen stöder mig. Nästan ingen röstar på lösningen. Sverige beter sig likt zombies.

Matthew förstör dubbletterna innan han rymmer med de andra. De utomjordiska kopiorna tar upp jakten på Matthews grupp. Utomjordingarna avger ett skingrat skrik när de upptäcker en människa bland dem.

Skriket påminner om när s.k. ”vänner” och ”bekanta” vill att man ska sluta göra motstånd, inordna sig under den känslokalla psykopatin och underkasta sig det allt mer sjuka ojämlika samhällstillståndet där antalet bomber och kriminalitet tilltar, eller så vill de att man ska gå in i något av bankmaffians partier, som bygger på underkastelse under bankmaffians medier, deras falska matematik och deras konstanta bedrägeri.

Jack och Nancy skapar en distraktion, vilket gör att Matthew och Elizabeth kan fly. Matthew och Elizabeth söker tillflykt vid hälsoavdelningen, där de tar en stor dos av drogen amfetamin, som har flera intressanta effekter, bl.a. ökad förmåga att vara drivande för att uppnå ett visst resultat, d.v.s. skapa ett ökat målinriktat beteende och att hålla sig vaken.

De infångas snart av Jack och Kibner, som tidigare har duplicerats, och injiceras av den med lugnande medel medan de informeras om utomjordingarnas avsikter för överlevnad, även om deras tidigare dos av amfetamin gör det möjligt för dem att fly och döda Jacks duplikat medan de låser in Kibner i ett kylrum.

Matthew och Elizabeth återförenas med Nancy, som har lärt sig att undvika fröskidorna genom att dölja sina känslor. De två följer hennes exempel, men deras försök avslöjas när Elizabeth skriker vid åsynen av en muterad hund med ett mänskligt ansikte.

För mig symboliserar den muterade skällande hunden säkerhetspolisens arbete mot medborgare med ”fel” åsikter om hur vi ska utforma vårt samhälle. Hunden avslöjar den känslomässigt friska människa som försöker gå under masspsykos-radarn.

Matthew och Elizabeth separeras från Nancy i sin flykt och går snabbt ombord på en lastbil som levererar fröskidorna till en pir, där utomjordingarna odlar dem och avser att skicka dem utomlands till andra befolkade städer.

Medan Matthew försöker finna ett sätt att fly ombord på ett fartyg, somnar Elizabeth och dupliceras innan Matthew återvänder. Förskräckt och upprörd av denna upplevelse, bryter sig Matthew in i dockningslagret och bränner ner byggnaden, förstör massvis med utomjordingar och fröskidor, innan han gömmer sig under piren, samtidigt som fler utomjordingar letar efter honom, samt med säkerhet tror att han snart kommer att somna in ändå, som alla andra.

Strax efter kommer den känslomässiga Matthew tillbaka till arbetet på hälsoavdelningen med de duplicerade anställda, inklusive Elizabeth, och bevittnar flera skolbarn som tas för duplicering medan fler växter förbereds för de återstående västkuststäderna. Därefter går Matthew mot stadshuset och möter Nancy, som har förblivit mänsklig.

Matthew pekar på henne och skriker som en utomjording, eftersom han följaktligen också har somnat och blivit duplicerad. Nancy, som nu är den enda människan i staden, skriker i skräck förtvivlat och hjälplöst.

Lika förtvivlat och hjälplöst känns det när jag ser hur alla beter sig som duplicerade utomjordingar som inte gör motstånd, men enbart flyter med i en robot-lik sömn.

Rescension av filmen ”Invasion of the Body Snatchers”:
Invasion of the Body Snatchers (1978)

En upplevelse av tragikomisk satir i betraktelse av den svenska masspsykosen:
https://toklandet.wordpress.com/2019/11/12/satan-sa-obehagliga-typer/
(Masspsykosen ter sig likt en tragikomisk satir för den som är mentalt frisk, men masspsykosen är sannolikt verklighet för de som lider av den.)

5 reaktioner till “Masspsykos – Likheterna mellan Sverige och ”Invasion of the Body Snatchers” (film från 1978)

 1. Lysande jämförelse, Martin!!!
  Det är lika läskigt som i filmen, men uppvaknande pågår men mellan uppvaknande och agerande finns uppenbarligen ett dröjsmål som förhoppningsvis snart är passerat.

  1. https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2019/12/fem-stjc3a4rnor-till-dig.jpg

   Fem stjärnor till dig eftersom du är öppen och skeptisk. Det är grunden för vetenskaplighet. Du medverkar till upplysning genom att länka till och kommentera på Vetenskapliga partiet, samt kommentera med positivitet. Alla människor har inte lika högt värde som dig. Du är mycket mer värdefull än de allra flesta människor. Du behövs! Ät nyttigt, gärna LCHF, rör på dig, lev länge och fortsätt använda hjärnan så effektivt!

 2. Jag hade för mig att jag hade en liknande film från 50-talet som gick på TV men jag plockade fram en gammal dammig
  vhs och efter en lång fördröjning kom den gamle vcr-spelaren igång!
  Och det var ju samma film som du menade inte från 50-talet.

  Men det måste ha funnits nån tidigare för det är ju som under McCarthy-eran. 1978 var det ju lugnare..
  Jag kollade nu att den var baserad på en bok från 1955 och visad som tecknad serie 1954 så det passar in.

  Den var ju tänkt att associeras till kollektivistisk indoktrinering
  Så din parallell träffar mitt i prick.
  Folk är ofta beroende av social acceptans och det är nog därför dom ‘somnar om’ eller
  byter till en annan polaritet. Jag har nyligen iakttagit det på nära håll.
  En annan paranoid variation på temat är Truman show.
  I båda fallen är bara huvudpersonen äkta.
  I båda filmerna finns det en scen när ett stort antal människor går ut tillsammans i en kollektiv aktion.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s