Demokrati – Den lojale Socialdemokraten Olle Svenning tänker överge arbetarklassen

Genom Ulf Nilssons ”Vad ska S med arbetarklassen till i Proletären så uppmärksammas jag på Olle Svennings artikel ”Arbetarklassens extrema högersväng” i Aftonbladet.

Svenning tror att:

”Försvaret för demokratin och de mänskliga rättigheterna kan bli socialdemokratins sista stora strid”

Båda artiklarna är intressanta, men jag ska inte återge innehållet här.


Olle Svenning föddes mitt i hitlertysklands ambitioner på världsherravälde 1942, är nu alltså respektabla 77 år. Svenning arbetade åren 1965–1968 i statsrådsberedningen under statsminister Tage Erlander. Åren 1968–1980 var han ledarskribent i Aftonbladet. Därefter arbetade han som utrikeskorrespondent i Paris för tidningen Arbetet. Åren 1989–91 var han press- och kulturråd vid svenska ambassaden i Madrid. Åren 1991–2012 arbetade han på Aftonbladet, bland annat som utrikeskrönikör.


Jag tror att Svenning är ”vilseledd av massmedia” (Palmes ord om Vilhelm Moberg angående en artikel i DN), eller helt enkelt alltför lojal mot de som är ansvariga för Socialdemokraternas fall.

Det är INTE min åsikt att arbetarklassen gör en extrem högersväng. Det är Socialdemokraterna som efter Palmemordet har gjort en extrem högersväng. Det hela började med att Ingvar Carlsson satt i TV ihop med Carl Bildt och berättade för svenska folket hur bra bankirmaffians EU skulle bli för folket. Jag var inte gammal, men som Nej till EU-förespråkare redan då så minns jag chocken. Jag visste ju att Socialdemokraterna var delade i frågan.

Trots att EU-spektaklet har lett till ett välfärds-”race to the bottom” i tre decennier, så har ändå INTE Socialdemokraternas välavlönade kanslihushöger någonsin ens funderat på att byta taktik och nu plockar de även bort sin egen värnskatt i hop med resten av högerpartiernas politikeradel.

Arbetarklassens flykt till Sverigedemokraterna beror på hela vänsterns oförmåga att fånga upp arbetarklassens missnöje trovärdigt och effektivt. En röst på Sverigedemokraterna började som en protest, som möttes med raljanta ”kontrollord” som förorättade och förtalade arbetarklassen. Sossarna har ännu inte insett sitt misstag, än mindre bett om ursäkt.

Nedsättande ord som ”primitiv nationalism” och ”rasism” haglar fortfarande lögnaktigt mot en arbetarklass, av alla möjlig härkomst och bakgrund, som samlas i Sverigedemokraterna. Hur trovärdigt blir det? Kallar någon i Socialdemokraterna Tage Erlander eller Olof Palme, som var vänsternationella, för sådant? Varför inte då? – Enkelt. Det är inte hövligt och helt enkelt inte sanningen. Det är förtal. Ett lagbrott. Därför ska man inte säga det.

Då det är sant att någon är allvarligt drabbad av rasistiska känslor, så bör man heller inte stämpla eller skymfa dem. Varför inte? – Är det inte uppenbart? Det kan bero på ett trauma, ex. våld eller våldtäkt, och de drabbade eller deras familjer och vänner kan lida svårt av dessa känslor. De kan lida så svårt att de luras in i extremhögern, eller vid en extrem inverterad motreaktion, ex. in i extremvänstern, eller in i radikalfeminismen, vilket gynnar den bankmaffia som lever på arbetarklassens interna konflikt.

Socialdemokraterna, och andra i den extrema högern, har unisont och reaktionärt vurmat för finanskapitalets öppna terror mot suveräna stater, t.o.m. deltagit, vilket lett till slaveri och tortyr. Socialdemokraterna har även gullat med sektledare som själva spottar på kvinnors, flickors, apostaters, andra migranters och svenskars mänskliga rättigheter, t.o.m. importerat de som utförde halshuggningarna och kasten av homosexuella från höghus.

Det här är ofta sektledare och sektmedlemmar vars egna kultur är en skymf mot ”skapelsens” ekologiska restriktioner. Socialdemokraterna och V har gått så långt att de har uteslutit sina egna lojala kvinnor för att skydda sekteristerna … och undrar sedan varför de själva överges av arbetarklassen …

”Man bekämpar inte högerextremism genom att imitera den.” sade den franske folkförrädaren Léon Blum som genom sin politik försvagade Frankrike och fick sitta i tyskt koncentrationsläger.

Citatet är ett argumentationsfel som kallas för associationsskuld, även ”nazistargumentet”. Bygger man sitt tänkande på sanningen istället så blir förmodligen även resultatet bättre.

Sanningen är att Socialdemokraterna har försvagat demokratin genom att vara för EU i tre decennier och att Socialdemokraterna har kränkt de mänskliga rättigheterna genom att stödja USA:s krigsförbrytelser i tre decennier. Att köpa in ett föråldrat och dyrt Patriot-robotsystem under Trump-regimens styre är enbart pricken över i.

Fortsätt du vara en lojal sosse, Svenning, men blanda för Guds skull inte ihop det med anständighet, fred, demokrati, socialism, mänskliga rättigheter eller arbetarklass!

 

 

 

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s