Humanism – Vad har humanism att göra med förtal eller klimatdemonstrationer?

En intressant artikel från Humanisternas Anna Bergström, men vad har humanism med olagligt förtal eller klimatdemonstrationer att göra?

”Igår var jag en av de närmare 60 000 personer som deltog i manifestation för klimatet i Stockholm. Den kraft och gemenskap som fanns där, lika så den som aktiverades under metoo-kampanjen och som också synts under rättslösa-manifestationerna, som uppmärksammar hur sexualbrottsoffer behandlas av rättssystemet, är ett tecken på att vi just nu kanske lever i en tid där aktivism fått ett nytt liv.”
/ Anna Bergström

Jag antar att Bergström menar att psykopatiska kvinnor, som förtalar män vitt och brett, har mer rätt för att de är kvinnor och därför kan skita i lagen, samt springa runt och förtala vilka män de vill hur som helst? Är inte det en inhuman sexism och dålig respekt mot svenska rättsprinciper? Kvinnan kan väl precis som mannen polisanmäla brott och åklagare kan väl driva fallen om vittnesuppgifter och bevisning håller.

Vad har klimatdemonstrationer med humanism att göra? Bryr de sig om den torterade Julian Assange? Bryr de sig om världsfred? Bryr de sig om jämlikhet människor emellan i våra olika nationer, vilket sänker mordfrekvensen enligt vetenskapliga metastudier? Demonstrerar de för ett Svexit och bort från den imperialistiska globalismen som skapar så mycket lidande i världen? – Varför inte då?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s