Oetiskt utomrättsligt media-trams eller juridiskt kompetent medieetik?

Media-elitens falnande första statsmakt kommer nu till skott, fastän de har döpt om sig från Medietikens förvaltningsorgan (MeFo) till Mediernas etiska nämnd(MEN).

De vill även döpa om Allmänhetens Pressombudsman (PO), Ola Sigvardsson, som tidigare varit redaktionschef och biträdande chefredaktör för DN, samt döpa om Pressens Opinionsnämnd (PON) och täcka till brister i glappet i ansvaret mellan nuvarande pressetiska system och etermediernas Granskningsnämnd, (som inte utför sin granskande uppgift alls).

Jag struntar i vad de kallar sig eller vill döpa om sig till. ”Press” eller ”media”. Skit samma. Analdoktorn är och förblir liksom analdoktorn, var han än sätter fingrarna, MEN punkt tre är anmärkningsvärt diktatorisk och osminkad.

”3. Det nya medieetiska systemet är självreglerande.”
Källa: https://sverigestidskrifter.se/publicerar/har-ar-de-fem-viktigaste-punkterna-i-nya-medieetiska-systemet/

Media-elitens första statsmakt, vilka hetsar till krig, vilka jagar och torterar visselblåsare, sedan svartmålar dem och därefter mörkar dem, samt drevar mot individer som inte vill begå krigsförbrytelse mot Libyen, samt knackar på hemma hos svensk granskare av media och byråkrati oinbjudna, samt brunsmetar osakligt med tragikomiska osanna kontrollord, samt febrilt letar ”rasister” i Sverige men aldrig i Israel, samt klipper och klistrar ihop reportage precis som de vill, vill alltså vara ”självreglerande” … PÅ FULLT ALLVAR… eller är det satir? Matilda Nilsson på Sveriges Tidskrifter ler i vart fall riktigt brett på sitt fotografi.

Men man ska inte enbart häckla media-makten, men även hjälpa den mitt i dess stora belägenhet.

Den nytitulerade f.d. DN-medarbetaren, och numera Medieombudsmannen, Ola Sigvardsson ser ljust på framtiden för ”seriösa medier” genom *trumvirvel* DN…

Sigvardsson tror att folk letar efter ”starka berättelser med fördjupning” och till synes hoppfullt att detta ”leder till en ökande betalningsvilja” för nätmedier (Jag läser här betalvilja för DN:s vanliga och typiska vilseledning som folket inte längre står ut med).

Jag har ett bättre förslag. Hur vore det att sätta en välrenommerad jurist som pressombudsman?

Hur vore det att avskeda eller spärra in Wolodarski, förbjuda mediamonopol som skadar Sverige, anställa redaktörer som såg till att tidningarnas journalister höll sig till sanningen, såg till att folk fick replikera, att journalisterna fick uppdraget att freds-vurma, lyfte fram visselblåsare som en gåva till hela mänskligheten, bad om intervjuer på ett respektfullt sätt, blev lite mer vetenskapliga med källhänvisningar, även om den där s.k. ”rasismen”?

Hur vore det förresten med polisanmälningar, åklagare som åtalar och  jurister och domare som får avgöra tjänstemännens öde med brottsbalken som grund? Jag menar, vi har ju arbetslöshet i Sverige och arbetslösa ungdomar som säkert gärna går en juristutbildning och dömer psykopatiska journalister till lagom böter för förtal och folkförräderi etc. Det skulle för bövelen skapa både sysselsättning, moral och etik i ett nafs. Jag menar om det nu är etik eller ordning i media som man verkligen är ute efter?

Om detta INTE sker och därför lynchningen av dessa media-psykopater ev. till slut skulle bli ”självreglerande”, så skulle det inte alls förvåna mig. Deras klandervärda beteende står mig upp i halsen nu. Det finns säkert betydligt fler än jag som känner så.

Sist jag var besviken och ringde polisen fick jag veta att journalister tydligen var tjänstemän som var ”immuna” mot lagen…  Helt jävla bisarrt. Även poliskvinnan lät förvånad. Hur vore det med lite tjänstemannaansvar eller ska djungelns lag råda som med Aschberg och Rabani?

Alla människor ska ha ”lika värde” brukar floskelfabriken uppfostra folket med, men tydligen vill vissa ha mer lika värde än andra. Värderingen ska tydligen vara ”självreglerande”. Jaha.

Om politiker, polis, åklagare och rättssystem inte reglerar det, men bara lämnar det åt media-psykopaterna själva. Har de då tänkt sig att folket kanske ska reglera detta själva med högafflar, dyngskyfflar och bajscontainrar till slut, eller bara fortsätta tugga i sig alltmedan Sverige går åt pipan?

Media-psykopaterna tycks vara leende självsäkra på att du ska fortsätta att tugga i dig skiten, betala för den och länka till den. Ska du det? Det ska inte jag. Jag har struntat i den länge nu. Befriande. Ungefär som att ha tömt tarmen på avföring. Ingen mår bra av rutten skit i systemet. Dags för en lavemang, kanske? Spola ut skiten fullständigt?

Fundera på saken!

Mer intressant:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/24/begar-media-tryckfrihetsbrott-vad-galler-fortal-och-forolampning-vad-beror-hatet-pa/

MO: ”Nu stärks skyddet för den enskilde i medierna”

Annons

4 reaktioner till “Oetiskt utomrättsligt media-trams eller juridiskt kompetent medieetik?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s