Carlos Michea – Chilenare och svensk medborgare som kräver att Sverige vidtar åtgärder mot Chile

”Som chilenare och svensk medborgare så kräver jag att du/ni vidtar kraftiga åtgärder mot regimen i Chile. Stoppa associeringsavtalet på obestämd tid. Stoppa vapenexporten till Chile. Inte en kula ska hamna i Piñeras händer. Påverka EU så att de gör detsamma.”
Källa: http://proletaren.se/artikel/oppet-brev-ann-linde-satter-ekonomiska-intressen-fore-chiles-folk

Sebastián Piñera är Chiles demokratiskt valde president, som tillhör Renovación Nacional, som är Chiles näst största konservativa parti. Partiet skapades 1987 i förberedelserna inför 1988 års folkomröstning.

Folkomröstningen gällde om USA-marionetten och diktatorn Augusto Pinochet, som tog makten med hjälp av USA 1973 och avrättade den folkvalde demokratiske socialisten Salvador Allende, skulle fortsätta regera, eller om diktatorn skulle avsättas.

Efter att diktatorn Pinochet hade utsetts till kandidat i det direktdemokratiska valet, så gav majoriteten av partiet Renovación Nacional sitt stöd till diktatorn. Detta skapar fortfarande starka känslor hos chilenare givetvis.

Sveriges folkvalda JÖK-regering, samt förmodligen även den borgerliga oppositionen inkl. SD, stödjer sannolikt dagens Chilenska regering och vill sannolikt  fortsätta leverera svenska reservdelar till dem.

Carlos Micheas krav via Proletären lär således eka i rymden och Kommunistiska partiet siktar ännu inte med realism på mandat i Riksdagen via valsamverkan och stödjer därmed indirekt sittande partier i Riksdagen.

Gör om och gör rätt Michea! Stödj en demokratisk socialist som valsamverkar och vill förändra den extremt högervridna politiska kartan!

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s