Olika former av lögn – Del 13 – Gradvisa försämringar

För att få folket att acceptera försämringar införs de alltid gradvis, år efter år. En direkt försämring hade orsakat en kraftfull revolution, men försämringarna accepteras nästan helt utan protester när de införs gradvis.

https://swebbtube.se/w/6fpbXoU8ZpVfyPAgL3vo2h

När den psykopatiska eliten försämrar gradvis, ex. höjer pensionsåldern, så uppstår även det fenomen som innebär att människor ex. blir arbetslösa i ett litet antal vid olika tidpunkter, vilket gör att de inte identifierar sig med varandra och då inte tror att de är tillräckligt många för att kunna organisera ett motstånd.

Argumentationsfelet heter ”ad populum”, ungefär ”Tusen flugor kan inte ha fel, skit smakar gott”. När alltså ett litet antal individer utsätts för försämringar i taget, så tror dessa människor att det är något fel på dem, eftersom de inte får jobb eller inte får behålla ett jobb. Resultatet blir då ofta en osund spiral av att arbetarklassen i mindervärdeskomplex bjuder under varann, i lägre löner, istället för att organisera sig solidariskt.

När väl nästa försämring införs och fler arbetslösa portioneras ut, så är det andra fåtalet ofta så knäckta att de redan har gett upp, kanske har förfallit i kriminalitet, i droger eller i sekterism.

När ytterliga gradvisa försämringar återigen införs, så står återigen står ett litet antal i samma situation och känner sig ensamma inför sitt öde och tror att de är för små för att kunna organisera ett motstånd.

Det är ex. så nyliberalismens utförsäljningar av folkets gemensamma egendom, privatiseringar, otrygghet, krav på flexibilitet och massarbetslöshet, samt löner som inte längre garanterar en anständig inkomst, har införts helt utan någon revolution som motreaktion.

Samma sak gäller ex. vid Israels etniska rensningar av palestinier från Palestina. Stölden av land, den etniska rensningen och försämringarna har skett gradvis. Ingen hade trott på den s.k. ”fredsprocessen” om krigsförbrytelserna och försämringarna inte hade varit gradvisa och måttfulla, samt med relativt få dödade vid varje krigsförbrytelse. Den s.k. ”fredsprocessen” hade då haft ett helt annat namn, ex. den ”etniska rensnings-processen” eller t.o.m. ”förintelse-processen” eller ”folkmords-processen”.

På grund av stegvis försämring har Israel nu tagit nästan hela Palestina i besittning, i strid med FN:s resolution 242, helt utan att bemötas av världen med den bojkott, de sanktioner och den intervention, som annars hade framstått som fullkomligt rimlig för varje anständig människa.

Sanningen är att även ett mycket litet antal människor, som organiserar sig effektivt och vidtar åtgärder, kan åstadkomma en mycket stor förändring, om de väl har bestämt sig för att göra det.

Bild på Jesse Jackson
”I politiken är en organiserad minoritet en politisk majoritet.”
/ Jesse Jackson

”In politics, an organized minority is a political majority.”
/ Jesse Jackson

Även när den psykopatiska eliten uppfinner spärregler mot nya demokratiska  initiativ så kan folket ex. valsamverka och utmana den psykopatiska eliten.


Känner du tacksamhet för mitt arbete om sanning kan du uttrycka denna tacksamhet på flera olika vis. Ex. kontakta mig för att donera pengar, eller berätta om partiet och denna text för dina vänner och bekanta, enligt Soldathandbokens principer, eller bli aktiv medlem gratis, eller skapa ett eget parti som valsamverkar med Vetenskapliga partiet.

För att bli mer sann, så lär dig fler former av lögn i denna serie om sanning!

Annons

4 reaktioner till “Olika former av lögn – Del 13 – Gradvisa försämringar

 1. Det är lite annorlunda pondus i Frakrike just nu. Där har mängder med människor gått ut i generalstrejk, när nu Macron har aviserat lagförslaget att höja pensionsåldern till 65 år från nuvarande 63. Franska folket tänker inte ge sig. De vill få bort Macron till varje pris som dessutom har föreslagit en hel del försämringar av både välfärden, anställningstryggheten och höjt bensinpriset tex.

  Här i Sverige ska man helst ”arbeta sig till döds”, så så att psykopateliten i riksdagshuset kan stoppa in våra hårt förvärvade pensionsrättighet rakt ner i stastskassans slukhå i stället och höja sina egna arvoden. Även för den som har blivit sjuk gäller ”arbeit macht frei”(i något mildare form). Manipulationerna mot de sjuka är oändliga och rent av fachistoida i många fall. ”egen erfarenhet”
  Och när sossestyrda LO accepterar en höjd pensionsålder till 71 år utan folklig legitimitet och tolererar lagstiftning, mot stejk, Ja då går själva ”fan på torra land”. Det skulle behövas en riktig generalstrejk här också efter all misshandel av demokratin och folk.

  1. Korrumperade fack och partier kan aldrig utgöra lösningen på någonting.

   Demokratin måste ständigt omorganiseras och utvecklas bort från den psykopati som alltid infiltrerar dem och tar över dem.

   Gör inte folket det, men fortsätter att vara med i havererade organisationer, röstar på psykopater, eller mikropartier som inte valsamverkar, så bör de heller inte vara så djävla förvånande varje gång de blir rektal-penetrerade av psykopaterna.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s