KWANG – Kinesiska appen gör succé i väst – ”lite av en chock”

Kinesiska appen gör succé i väst – ”lite av en chock”

För oss som kan Kina genuint är det ingen chock alls, bara en förväntad naturlig utveckling. [1]

Det finns flera stora fördelar med att använda kinesisk mjukvara och hårdvara, dels är den välanpassad till vad användarna vill ha, behöver och kan praktiskt använda, i motsats till de Amerikanska och Europeiska varianterna, där tillverkaren försöker driva utvecklingen och bestämma hur användarna skall agera för att bäst gynna leverantören. Kinetisk mjukvara är starkt användaranpassad, medan amerikansk eller svensk är leverantörsanpassad och anpassad till kontroll och övervakning för FRA och NSA.

Dessutom är kinesisk mjukvara öppen källkod och användaren kan vara säker på att inte bli övervakad, vilket är regel med den västerländska slutna källkoden. WhatsApp, Facebook, Instagram, Google, osv. är välkända för sin användarövervakning som vidarebefordras till FRA och NSA, och i slutändan blir propaganda för att styra folket och individens handlingar. Det är därför dom är blockerade i Kina.

Dels är den intensiv massövervakning som finns i väst olaglig i Kina, och det blir fängelse för de ansvariga, även tjänstemän eller polis, men även från en konsument vinkel är den omöjlig att tillämpa massövervakning eller kundspioneri. Kinas IT experter älskar att hitta bakdörrar och spionvara och skulle ett företag eller regeringen börja ägna sig åt sådant skulle det bli folkstorm, kanske till och med en ny revolution.

Det har även hänt, ett företag, av missriktad välvilja, införde en slags övervakning och insamlande av privata person uppgifter som Google eller Facebook, och dreven på sociala medier som följde nära nog stängde ner företaget. Visst förekommer det övervakning i Kina, men endast mot kända brottslingar, kriminella, och terrorister och det sker helt öppet. Skulle TikTok drista sig till att dela ut personlig information som Google och Facebook skulle det omedelbar upptäckas, och det vore slutet på företaget – i Kina åtminstone.

Dessutom är företagen i Kina alltid öppna och lätta att kontakta och ytterst mottagliga för idéer, förslag och klagomål. Alla som någon gång försökt kontakta företag som Google eller Facebook har säkert erfarenhet att det helt enkelt inte går. I Kina går det att besöka företagen och även få tillgång till deras system för att se själv att man inte övervakar, något som jag själv har utnyttjat. Med en gedigen IT utbildning och 50 års erfarenhet är det väldigt lite som skulle undgå mig. Jag fick obegränsad tillgång till deras system, endast med begränsningen att jag inte kunde ändra på något.

Den vekliga anledningen till att USA, och dess propagandakanaler i svenska media, alltid försöker misstänkliggöra all kinesiska system är att Kina inte tillåter USA att plantera all sin spionvara på dom. Amerikanska NSA med underavdelningen FRA förlorar sin möjlighet att övervaka och skapa effektiv propaganda för att styra åsikter och handlingar, som hur folk röstar i ”demokratiska” (??) val. [3,4,5]

Bara för information, ämnen som Falun Gong, taiwanesisk självständighet och Himmelska fridens torg är inte alls dolda eller bannlysta i Kina. Jag sökte just på dessa på Baidu, och jag befinner mig i Kunming, och fick gott om träffar på alla sökningar. Att detta skulle censureras i Kina är lögn och bara amerikansk propaganda. Att sprida propaganda och falska rykten är dock inte tillåtet i Kina.

Nästa kinesiska app som kommer att ta över i väst bli förmodligen WeChat, som är vida överlägset all som skapats i väst. Med WeChat kan varenda gatubutik samtidigt bli en webb-shop och få alla de fördelar postorder affärer tidigare haft. Ett lite företag i Sverige kan sälja direkt till kunder och konsumenter i Kina, man skriver på svenska, WeChat översätter, man betalar i Kina i yuan, och pengarna deponeras på ett svenskt, eller valfritt varsomhelst, bankkonto omedelbart. Med Kinas nya kryptovaluta Sinocoin finns inga banker eller bankkostnader som mellanhänder. [6,7]

Sverige halkar alltmer efter, men det finns hopp. Volvo är ett starkt ledljus hur det lönar sig att associera sig med och samarbeta med Kina, trots många USA styrda medias intensiva propaganda kampanjer med grovt förfalskad information som påstår det motsatta.

Kina har utvecklats betydligt längre i att sälja än Sverige. I Sverige varierar man den uråldriga ”push” tekniken, tidigare att ösa ut annonser, placera dom rätt, och göra dom till ”ögonfångare”. Sedan kom internet och då lade man till riktade annonser, man övervakade alla, analyserade, och försökte fastställa vad en individ kanske skulle vilja köpa, sedan har man försökt att tvinga folk att läsa annonser genom popups eller att låsa datorn tillfälligt, men det är fortfarande den gamla ”push” tekniken. Svaret har blivit annons-blockerare. Folk vill inte ha något nerkört i halsen.

I Kina har man hunnit betydligt längre. Man använder en ”pull” teknik. Den potentielle kunden skall söka efter något, fylla ett behov eller önskan, och då helst hitta det företag som vill sälja. Man är noggrann med hur själva produkten utformas, och supportas, att skapa ett drev runt produkten, så folk letar efter information – läs annonser dom verkligen vill läsa. Produktutformning, design, användning har alltså blivit en del av säljprocessen.

Det är alltså motsatsen till den västerländska och främst amerikanska kulturen där man ”uppfinner” eller utvecklar en produkt, och sedan försöker uppfostra köparna till att köpa och använda den. Uppenbarligen ett affärstillfälle idag i Sverige.

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.

[1] https://digital.di.se/artikel/kinesiska-appen-gor-succe-i-vast-lite-av-en-chock
[3] https://newsvoice.se/2019/01/spionage-orsaken-huawei/
[4] https://www.globalpolitics.se/spionen-usa-som-akte-ut-i-kylan/
[5] https://mychinaway.wordpress.com/2019/12/19/propaganda/
[6] https://www.globalpolitics.se/blev-landet-sverige-funktionsnedsatt/
[7] https://mychinaway.wordpress.com/2020/01/07/kinas-bitcoin-sinocoin/

Annons

6 reaktioner till “KWANG – Kinesiska appen gör succé i väst – ”lite av en chock”

  1. Kina är ingen krigsförbrytare-regim som den svenska, som invaderar Irak, i strid med internationell lag, så även om Kinas ledarskap förmodligen har intressen av att sälja 5G, så är de i alla fall värda att föra en respektabel diskussion med.

   Mitt hopp är att de ska utföra 5G-forskning och presentera repeterbara resultat som visar HUR farligt 5G är och hur man helt evident kan skydda barn och vuxna, både i Kina och i Sverige.

   En svensk-kines, som för dialog på det respektabla öppna fria WordPress, är ju inte direkt som svensk fulmedia som mörkar, vilseleder och bedrar svenska folket dygnet runt. Svensk fulmedia kan man knappast ha någon som helst respekt för.

   1. Om du läser på som jag sa inser du att det inte är mycket av det som skrivs bakom länken som stämmer med verkligheten.
    Kina har blivit värre än STASI i sin övervakning/repressiva hållning mot folket och har samma beteende mot sina grannar. Vi pratar inte 5G eller fulmedia utan riktig skurkstat.
    Läs på om Tibet, Xinjiang och nine dash line så får du lite perspektiv vad regimen håller på med.
    Som tur är börjar länderna runt Kina enas bakom en gemensam front mot deras expansiva planer.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nine-dash_line

    Sälj inte ut dig till trollen!

    1. Riktigt. Inom politik och religion stämmer inte mycket med verkligheten.

     Jag har inte varit i Kina, så jag vet inte om Kina är värre eller bättre än STASI i sin övervakning/repressiva hållning mot folket. Jag vet dock att väst utsätter visselblåsare för extrem repression när de avslöjar krigsförbrytelser, brott mot konstitutionen och korruption, samt jagar de som granskar makten som om de vore ”troll”, samt att väst bedriver konstant krigsförbrytelse mot andra suveräna stater.

     Jag vet att ”godhetens axelmakter” i väst
     allt mer har utvecklats till riktiga skurkstater. Kina vet jag mindre om. Kanske därför är jag överdrivet naivt positiv? Min negativitet till den imperialistiska makt, som folket i min del av världen stödjer varje val, kanske gör att jag ställer mig i en osund motposition? Jag är öppen för det.

     Att inte sälja ut sig till trollen betyder förmodligen att man knappast bör ta Wikipedia på allt för stort allvar i känsliga politiska frågor. Därför tycker jag att svensk-kinesen är intressant. Det ger mig andra infallsvinklar och möjliga förklaringar som stärker mig i min uppfattning att jag inte vet någonting om Kina, eftersom uppgifterna går isär, mellan ljugande svenska medier och svensk-kinesen.

     Enda sättet att veta något med evidens som grund, vore i dagsläget att besöka Kina och undersöka objektivt hur det faktiskt ligger till. Det blir jag allt mer säker på. Därför lockar Kina. Å andra sidan är det överbefolkat, så de behöver inte en enda kotte till där.

     Det är f.ö. svårt att veta om man är vilseledd: ”John Cleese Explaining Stupidity”

     Jag försöker därför lära ut hur man förstår bättre vad som är sanning genom att känna igen lögnerna:
     https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

     Det känns viktigt. Vad anser du?

 1. Men om du bara läser texten av mychinaway inser du snabbt att det inte stämmer. Den typen av överdådigt flottig propaganda funkar kanske i Kina och Nordkorea men inte i vår del av världen.

  Du behöver inte besöka Kina för att förstå även om det kanske kan vara en ögonöppnare att se all övervakning. Man behöver inte heller vara raketkirurg för att inse att det kommer att smälla i den regionen inom en inte allt för lång framtid när ett land vill roffa åt sig allt territorium och alla naturtillgångar från de övriga grannarna.

  Kina har meddelat att de ska enas med Taiwan om så med våld. De bråkar med Vietnam, Indonesien, Filippinerna, Indien, Bhutan och Japan om territorium där internationella domstolar kraftigt avvisar Kinas krav. Problemet är att Kina inte bryr sig om internationella konventioner utan hävdar att ”det sitter djupt i Kinesernas folksjäl” att dessa territorier tillhör Kina.
  Kina sitter även med i Arktiska rådet för de vill lägga vantarna på naturresurserna där med.

  1. Eliten i vår egen del av världen försöker sannolikt distrahera dig med olika osanningar/sanningar om Kina för att dra fokuset bort från vad de själva håller på med.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Krigsbrott

   Krigsförbrytelse är att delta i planering, inledning och förandet av anfallskrig.
   Det är ett brott mot krigets lagar att bruka förbjudna vapen eller krigsmetoder. USA gör detta. Sverige deltog i olagligt anfallskrig mot Libyen i maskopi med USA… https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/01/13/jag-star-inte-ut-manga-svenska-politiker-militarer-och-journalister-ar-medskyldiga-till-massmord-slavhandel-och-tortyr/
   …och har deltagit i olagligt anfallskrig mot Irak och planerar förmodligen att delta i kriget mot Iran. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/01/04/rasism-alliansfriheten-forklarar-hur-sveriges-regering-ar-medskyldigt-till-massmord-och-folkrattsbrott-i-irak/

   Det är brott mot krigets lagar att behandla krigsfångar såsom USA behandlar dem på Guantanamo, samt att använda förbjudna vapen som ex. utarmat Uran och kärnvapen. USA har använt båda delar och planerar att använda dem igen.

   Det är ett brott mot mänskligheten att upprätta koncentrationsläger eller begå etnisk rensning. USA har koncentrationsläger på Guantanamo och Palestina är idag att betrakta som olika koncentrationsläger där befolkningen svälts ut. Palestinierna har rensats bort från Palestina etniskt. Sverige bojkottar inte USA eller Israel, men köper ex. det dyra luftvärnssystemet ”Patriot” av USA och bidrar till USA:s olagliga krigsförbrytelser. jag ser det inte som något ”patriotiskt” alls.

   Krigsförbrytelse är att avsiktligt orsaka ett stort lidande eller hota en skyddad persons fysiska integritet eller tortera eller behandla någon omänskligt, eller döda skyddad person (till exempel sårade eller sjuka soldater, krigsfångar, sjukvårdspersonal, civila) Väst (USA, Storbrittannien och Sverige) har länge torterat och torterar och är på väg att döda den civile och prisbelönte journalisten Julian Assange, fastän han inte har begått något brott, men har avslöjat krigsbrott och maktmissbruk.
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/11/02/du-maste-pa-nagot-vis-saga-att-julian-assange-ar-en-manniska-for-helvete-att-hans-liv-har-ett-varde/

   Det är ett krigsbrott att anfalla civilbefolkning, deportera dem eller illegalt förflytta befolkningsgrupper. Israel gör detta. Väst bojkottar inte, eller ställer inte de ansvariga inför internationell domstol.

   Krigsförbrytelse är att plundra offentlig eller privat egendom. . ”Godhetens axelmakter” plundrar dessa länder olagligen och skapar misär, sekterism och terrorism som folken där vill migrera bort ifrån.

   Jag kan, som sagt, inte avgöra vilka delar av Asien som tillhör vilka folk. Jag saknar den kompetensen.

   Varför inte fokusera på något du kan påverka, nämligen Sverige, och rösta rätt? Varför inte sätta freden, barnen och anständigheten först? https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/05/19/hur-rostar-man-pa-vetenskapliga-partiet/

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s