Sergei Lavrov antyder att amerikanska F-35 kan ha provocerat nedskjutningen av det ukrainska passagerarplanet

Sergey Lavrov, Rysslands tillförordnade utrikesminister, säger att det finns overifierad information om att minst sex amerikanska F-35 befann sig i det iranska gränsområdet vid den tidpunkt då Iran av misstag sköt ned det Ukraina International Airlines flyg PS752 i förra veckan.
Källa: https://www.nyhetsbanken.se/2020/01/sex-amerikanska-plan-var-nara-irans.html

Bild på F-35

Med F-35 avses Lockheed Martin F-35 Lightning II – ett amerikanskt stridsflygplan, med smygteknik, som genom sin form och material ger ett mycket litet eller ett diffust radareko, vilket förmodligen medför att Ryssland eller Iran inte har kunnat identifiera exakt vilka flygplan det rörde sig om, eller deras antal. Detta kan enbart USA göra.

Om Trump och USA vill trappa ned konflikten är nog mer tveksamt. Trump verkar ha en hållhake på sig från Israels regim och det militärindustriella komplexet, som  tycks livnära sig på dessa ständiga konflikter. Vi får väl hoppas att det inte har med Maxwell att göra, men jag skulle inte bli alls förvånad om något sådant ”läckte ut” lagom inför nästa val i USA.

Mer intressant:
https://eaqhan.wordpress.com/2020/01/14/flygnedskjutningen-usa-inte-utan-skuld/
https://toklandet.wordpress.com/2020/01/12/analysformaga/

 

3 reaktioner till “Sergei Lavrov antyder att amerikanska F-35 kan ha provocerat nedskjutningen av det ukrainska passagerarplanet

  1. Man vet ju inte ens om Lavrov har sagt det som påstås på sidan. Den är heller inte undertecknad.
    Vem som helst kan ju nu för tiden skriva vad som helst. Det kan ha helt andra syften än det man försöker påstå. Atikeln kan vara ett fjollig konspirationspåstående som syftar till att förlöjliga Lavrov.
    när man påstår att saken inte heller går att bekräfta så låter det som TT (enligt obekräftade uppgifter , bla bla bla…). Således inget att bry sig om.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s