Stöd för Sverigedemokraterna från kina-svensk – Regeringens propaganda jämförs med Josef Goebbels

I en utmärkt artikel om propaganda tar kina-svensken KWANG en titt på vad som sker i Sverige. Kritiken är inte mild, men väldigt nyttig om man vill få ett utifrånperspektiv som svensk.

KWANG tar upp saker som tidigare var okänt för mig, bl.a. ett dokument från FOI, som kanske inte är olagligt enligt brottsbalken om hets mot folkgrupp, men ev. kan anses vara partiskt skrivet, jämfört med andra analyser av andra länders inflytande i Sverige, m.a.p. ordval.

Följande två citat får väl anses gynna särskilt Sverigedemokraterna som har drabbats mycket hårt av fulmedia och fulpolitikers propaganda:

”Den mesta propagandan uttalar inte sakfrågorna direkt eller tar klart ställning, utan associerar förtäckt till det som känns positivt eller negativt och spinner på känslor, inte fakta. Invandringen ett typisk exempel, man talar om ”flyktingar” och ”lidande”, trots att det ofta är en fråga om härdade kriminella eller krigsvana terrorister. Ett annat är klimatet, man talar inte om fakta, utan försöker väcka och spela på känslomässig fruktan och rädsla.”

”Associera med negativa ord som ”främlingsfientliga”, ”högerextrema”, ”rasistiska”, ”högerpopulistiska” och andra stigmatiserande epitet hos allmänheten.”

Det enda som måste anses vara värre än att bespottas av en elit som folket alltmer ogillar, vilket säkert bidrar till att Sverigedemokraterna växer, är väl förmodligen att, likt Vetenskapliga partiet, bli helt mörkade.

Annons

2 reaktioner till “Stöd för Sverigedemokraterna från kina-svensk – Regeringens propaganda jämförs med Josef Goebbels

  1. Man kan inte undgå att inse att inlägget från ”My China” är fullkomlig korrekt och sanningsenlig, att propagandan återspeglas i hela västvärlden just på det sätt som beskrivs.
    Viket även bevisar att offentliggörandet av nyheter tjänar den makt elit som drar nytta av det som publiceras och att det tjänar deras intressen.
    De har fullkomlig informationshegemoni över folkets tankeprocesser i sina egna informationskanaler. Tv, radio och tidningar. Viket förhållandet ännu inte fullt ut kontrolleras på nätet, trots ivriga försök från våra makthavare, vilket nu människor i allthögre grad blivit medvetna om och visat motstånd mot. Detta har gjort våra makthavare alltmer desperata.

    1. Det senaste jag läser om är s.k. DRM. De vill skapa lagar som tillåter avtal som gör att du inte får radera spionprogramvara från de data-enheter du köper. De har nu märkt att folk installerar och vill köra Linux och andra öppna och fria programvaror, d.v.s. att folk har börjat hålla på sin egen och sina kamraters integritet. Då kan makten inte övervaka, kontrollera och manipulera, men det vill de göra. Det är en revolution som inte sänds på TV och makten gör motrevolution i det tysta. Samma med Tor-nätverk och VPN. Detta gillar inte makten. Med detta kan folket kommunicera utan insyn. Det blir som förr i tiden, d.v.s. brevhemlighet. Makten som har planerat total övervakning och kontantfritt samhälle blir skogstokig.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s