Jag finner ett samband mellan Göran Greiders, Dalademokratens & Sossarnas tystnad om EU-medlemskapet

Poeten Göran Greider kanske kallar sig demokrat där uppe i Dalarna, kanske socialist, kommunist, ja kanske t.o.m. antyder sin egen empati, likt medkänslans Löfven, samt tycks sig vilja tillhöra arten människa.

Greider har ex. arbetat fram det ”Populistiska manifestet tillsammans med den hedervärda Åsa Linderborg, som utmanar EU, men i det ”Populistiska manifestet” så lyser EU-frågan nästan helt med sin frånvaro. Varför? Jag anar varför och letar samband.

Vurmen för det EU-vurmande Socialdemokraterna är dessutom beklämmande, när EU och det karriärhungrande höger-sosseriet är en mycket stor del av orsaken till den växande ojämlikheten i vårt samhälle. Utan en kompletterad EU-negativ utgåva faller givetvis manifestet platt. Greider vill vara tyst om EU, men inte Linderborg. Jag anar varför. Jag tror mig se ett samband.

Att inte nämna att finanskapitalet driver fram EU, imperialismen och globalismen, eller inte nämna EU som ett problem, och sedan beklaga sig om de ojämlika konsekvenserna, ljuder bullrande falskt, lika ljudligt som en tom tunna bullrar mot marken när man släpper den fri på det sluttande planet av hård knagglig gråblå betong en frusen Januarimorgon. Jag tror mig ana den gråblå frusna källan till det tomma bullret.

Greider verkar vilja att EU-bördan skall sväva vidare på ett dolt skönmålat poetiskt vis, en distraktion precis som eliten vill, men det är vare sig poeten Greider eller eliten som bär den tunga bördan. Det är de riktiga arbetarna, de arbetslösa, äldre människor, sjuka, de riktiga flyktingarna, de hederliga invandrarna, människor med utmaningar och barnen som tyngs ned av den bullrande tomma EU-tunnan, som ständigt låter sig fyllas, men nästan aldrig innehåller något för dem, utom ex. gratis tågbiljetter för att ytligt försöka popularisera EU, bland de ungdomar som har drabbats av EU:s höga arbetslöshet och lönedumpning i EU-racet mot bottnen.

Vården, skolan och omsorgen, som medkännande och poetiskt framhävs som mål för Socialdemokraterna och sannolikt även av  Greider, har istället under både högerstyre och s.k. ”vänsterstyre” gradvis försämrats med motiveringen ”EU-anpassning”.

Greider och tomma EU-tunnor bullrar vidare, medan den socialdemokratiska eliten belönar sig rikligt med högre arvoden och lägre skatter, ihop med högern, medan lönedumpningen fortgår för arbetarna som proteströstar på ytterligare ett högerparti som har lagt ner EU-motståndet, nämligen SD.

Någon förklaring till EU-tystnaden har inte Greider, mig veterligen, trots att han är chefredaktör för en tidning som kallar sig ”socialdemokratisk”. Jag tror mig veta förklaringen.

Dalademokraten, där Göran Greider är chefredaktör, kontrolleras av Mittmedia som kontrolleras av Bonnier News som kontrolleras av Bonnier AB.

Bonnier AB är ett familjeägt mediekonglomerat ägt av släkten Bonnier och har idag verksamheter i 16 länder med tonvikt på norra Europa, samt innefattar cirka 175 företag, varav några kända är, Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri, Bonnier Tidskrifter, Svensk Filmindustri, TV4-Gruppen, MTV Oy och alltså Mittmediakoncernen där Dalademokraten och Greider ingår.

Det är inget fel på företagande, om den kan beskattas progressivt, men vad är Bonnier AB:s sanna natur? Bonnier AB är ex. en av de främsta medlemmarna, benämnda ”Capital Partners” i Stockholms partnerprogram för företag som bidrar finansiellt till Handelshögskolan, där landets förnämsta företagsekonomer och nationalekonomer inte kan förstå de enklaste bevisen eller evidensen om att vi behöver nedväxt och ekologisk hållbarhet. De förstår inte ens att ekonomi innebär hushållande av resurser i ett tillstånd av knapphet.

Vilken anklagelse! Anklagelsen är inte ohövligt menad, men riktad till 99,9999% av alla svenska jubelidioter. Hur vet jag att anklagelsen är evident? – Jo. För att endast 7 individer i Sverige använde valkompassen rätt i det avseendet 2018 och att handelsinstitutionen i Stockholm idag är Norra Europas största utbildningsinstitution, med cirka 4 000 studenter, och sannolikt promoverar fler ”ekonomie jubeldoktorer” än vad Valsamverkanspartiet har röster.

Frågan är om ”arten” människa i vårt land är homo sapiens med förmåga till medkänsla, ens kan urskilja orsakssamband, eller, likt trollen i filmen Trolltyg i Tomteskogen, är av en helt annan art?

I min tanke liknar jag Göran Greider vid en av Körsus Sorks dåligt maskerade fixaresorkar, under en alltför genomskinlig röd mantel med en dåligt påsmetad slägga och skära, understödd av extremt trögfattade och kortsiktigt giriga ekonomist-troll, men som ändå, p.g.a. den riktiga vänsterns godtrogenhet, har lyckats vilseleda vänstern länge med en massa saker som gör vänstern allt mer frånstötande, ex. reaktionär sekterism-vurm.

Hur länge har lurendrejeriet pågått? Kanske enda sedan 1990 då marknadsliberalismen på allvar gjorde sitt intåg i Sverige? Det var även då Göran Greider tilldelades pengar ur Albert Bonniers stipendiefond för yngre och nyare författare. Priset delas enbart ut till författare utkomna på det egna Bonnier-förlaget. Med tanke på den låga kvaliteten och frånvaron av rim, så undrar jag helt stilla vilka banden kan vara som leder fram till denna harang av priser och till slut chefskap? – Jag har ingen aning. Men det ser väldigt märkligt ut för mig.

Var ex. Quisling empatisk och mänsklig, frågar jag mig? Vad drev fram hans handlande? Återigen är en del av de historielösa norrmännen på imperialismens sida och begår krigsförbrytelser mot suveräna stater, men får denna gång tydligen behålla sin stolta flagga och illusion om självstyre.

Svenska flaggviftande quislingar mot demokratin har vi tydligen även i Sverige och även nere i Irak. Snart kommer de kanske slaktas eller jagas bort av ett tämligen uppretat irakiskt folk.

Men vilken form av band, bestickning eller hållhake kan ligga bakom EU-tystnaden, tänker jag? Jag spekulerar, men en sak är säker. Allting som människor gör är mänskligt och nästan allting går att förlåta om en människa har blivit snärjd av troll.

Lugnet, modet och den äkta medkänslan kan komma genom flitig meditation, men se upp! Äkta medkänsla är inte falsk godhet.

Meditation kan f.ö. förbättra hälsan och förlänga livet, kanske t.o.m. göra troll till människor? DET är i min mening SANN GODHET och MEDKÄNSLA. – Dra ut trollen i solen så de kan spricka … eller ev.  förvandlas till hederliga medkännande människor.

Så skynda till lugnet och ensamheten, Greider! Sanningen gör inte ont, enbart motståndet. Är det dags för nya tidningar och nya partier som valsamverkar? Jag tycker det. vad tycker du?

Tipsare: https://www.lindelof.nu/goran-greider-jamlikhet-ar-det-naturliga-om-empati-och-gemenskap-hos-var-art/

Annons

3 reaktioner till “Jag finner ett samband mellan Göran Greiders, Dalademokratens & Sossarnas tystnad om EU-medlemskapet

 1. Göran Greider begriper nog att hålla tand för tunga i det att behålla sitt jobb. Om han skulle utveckla Swexit i sin hjärna och på ledarsida utveckla alla positiva effekter det skulle medföra för svenska folket – ja , då lär han snabbt avlägsnas från sin position. Och aldrig mer få utrymme i svenskt statstelevision. Ty , sådan är verkligen i dagens Sverige. // För övrigt : utmärkta analyser , Martin !

  1. Ponera att Greider gjorde det! Ponera att han blir avskedad för tilltaget! Ponera att han startar ex. ”Demokratiska Socialistiska Dalkarlens Nyheter”! Ponera att han tackar Vetenskapliga partiet och går med i Vetenskapliga partiet! Ponera att han blir drevad för det! Ponera att han blir förlåten, för att folket inser hur han blev snärjd av ondskan! Ponera hur han själv blir rik på kuppen, men ändå förespråkar progressiva skatter! Ponera den dag vi alla kommer till, när vi och även han ligger där i träfracken! vad kommer folk att säga? Vad blir eftermälet? En Bonnier-lojal lort, eller en hederlig människa?

   Varför folk vill arbeta för ondskan har länge varit ett mysterium för mig. Bisarrt och märkligt. Det har gjort mig spyfärdig. Ett tag tänkte jag att precis alla människor var psykopater som inte sa ifrån och började organisera ett effektiv motstånd.

   Men när historien om Epstein och Maxwell började uppdagas så insåg jag hur psykopatin sannolikt har kunnat förgrena sig in i samhällsväven och splittra och försvaga oss alla, fastän vi alla har gemensamma intressen av fred, trygghet, jämlikhet, frihet, ekologisk hållbarhet och demokrati.

   Svaga människor lockas i fällor av ondskan på olika vis och hotas. De som inte underkastar sig förtalas, drevas och t.o.m. mördas av de här psykopaterna. Därför kan den förskrämda delen av mänskligheten förlåtas.

   De svage underkastar sig ondskan och beskriver den med påklistrade leenden som ”godhetens axelmakter”, ja , t.o.m. röstar på ondskans massmord i världen, i ren rädsla för vad den annars kommer ta sig till.

   Ondskan livnär sig på rädslan. Det är därför lugnet från meditationen är så viktig. Med lugnet och stillheten kommer modet, medkänslan och upplysningen.

   Man behöver inte vara rädd. Tråkigt dessutom att går runt hela livet och vara rädd för döden. Inget förhindrar döden ändå. Alla dör. Det enda som skiljer oss åt är eftermälet.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s