Hanna Sahlberg – P1 – Det perfekta Kina – Informativt, men inkl. sekteristisk anti-kina-propaganda

Hanna Sahlberg berättar via P1 om Kina, nationen som strävar efter det fulländade samhället, precis som Vetenskapliga partiet gör, till skillnad från flera andra partier som tycks eftersträva raka motsatsen.

Inget kan väl bli helt objektivt, men jag får känslan att Sahlberg och P1 gör ett ganska gott försök och till ca 80% hamnar någonstans mellan västs och Kinas propaganda, t.o.m. falsifierar en del av västs propaganda. Verklig public service till 80% alltså. Det är, helt tydligt, en berättelse av hög klass med god kännedom om det kinesiska samhället.

Det är till 80% en lärorik och angenäm berättelse, med en utmärkt berättarröst i behaglig takt, som väcker tankar som absolut går att relatera till västs egen repression och censur.

Jag saknar dock sådana objektiva jämförelser med väst, men jag kan alltid läsa KWANG:s blogg om västs propaganda, eller andra bra bloggar för att få den vinklingen.

Bild på babian med baksmälla
T.o.m. en babian måste ju ta sig för pannan!

De felande 20%:en av ovetenskapligt ”public anus” gäller det enbarnspolitiska inslaget, eftersom P1 inte har redovisat Sahlbergs sekteristiska bakgrund, INNAN hon tillåts fördöma Kinas enbarnspolitik. Dessutom är det evident att denna politik har hjälpt Kina ut ur det populations-problem som har drabbat länder som Indien, vilket har ökat inhumant lidandet för väldigt många indiska barn och vuxna, men har räddat kinesernas barn.

Bild på ett tåg fullastat med människor
Vetenskapliga partiet är INTE med på det sekteristiska tillväxt-tåget.

En gudstroende sekterist, som tror på en allsmäktig gud och regnande manna från himlen, jämför givetvis inte konsekvensen av att inte göra något, med att faktiskt göra som Jesus, d.v.s. ta ansvar, bli en kättare från grym sekterism och göra något humant åt idiotin, vilket Kinas ledare gjorde, i enlighet med Konfucius visdom:

Confucius_80x80
”Överdriven tillväxt kan minska produktionen per arbetare, undertrycka levnadsnivåer för massorna och ge upphov till stridigheter.”
/Konfucius

“Excessive growth may reduce output per worker, repress levels of living for the masses and engender strife.”
/Confucius

Detta borde givetvis hyllas av någon, om det ska bli balans i berättelsen, även om vissa extrema delar kanske inte bör hyllas, men alla i Kinas myndighetspersoner kan väl inte alltid och jämt vara fria från psykopati, lika lite som myndighets-Sverige är det?

I Sverige vidtogs f.ö. frivilliga åtgärder av ett sekulariserat, jämställt folk, med fria kvinnor och män, vilket också ledde till aborter, vilket lede fram till en nyttig nedväxt mellan 1997-2001.

Sveriges makthavare, sekterister och ekonomister förstod dock inte att uppskatta detta, såsom Japans premiärminister Shinzo Abe gjorde när han sade att det “absolut inte är några bekymmer” med Japans låga födelsetal och höga nivå av äldre människor, samt beskriver det som ”ett incitament för att öka produktiviteten”, fastän jag skulle beskriva det som ett incitament för att öka den ekologiska hållbarheten.

Den falska godheten i denna fråga, från okunniga sekterister, kortsiktiga giriga ekonomister och Sahlberg, ignorerar fullständigt de onda konsekvenserna av get-dum överpopulation och överkonsumtion, d.v.s. överutnyttjande av resurser, utrotade djurarter, överbetning, öken som förstör ”skapelsen”, fattigdom, massmigration, rasism, konflikt och okristliga brutala massmord.

Mer viktigt och intressant:

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/02/13/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus-2/

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s