Kritik – Kajsa Ekis Ekman får Leninpriset 2020 – Endast delvis värd priset

Bild på Kajsa Ekis EkmanEn jätteglad och tacksam Kajsa Ekis Ekman tilldelas Sveriges kanske mest kontroversiella kulturpris. Leninpriset.


Egen kritisk  kommentar:

Är Ekis värd Leninpriset? Mitt svar: – Delvis, men kanske har jag för höga krav på pristagare som ska associeras med Vladimir Lenin? Skrivande i soffliggande läge och dutta dit ytterligare en bok? Det är faktiskt utmärkta texter, men Lenins verkliga intelligens var faktiskt  inte enbart filosofisk eller lingvistisk intelligens. Han hade även den sociala intelligensen att samverka, självkännedom, konsekvensintelligens och positiv envishet, om jag har tolkat hans karaktär rätt i min meditation.

Hur gynnar Lenin-priset till Ekis arbetarklassen? När blir det egentligen dags för Ekis att, likt Vladimir Lenin, ta ansvar och gå till handling för framtidens generationer? När blir det dags att med agitation få med sig det allt mer missnöjda folket på städernas torg och förändra den politiska demokratin i arbetarklassens bästa intresse?

Det handlar om Ekis egna barn och deras barn i x generationer. Jag intar nu kanske en alltför kritisk roll som jag alls inte har rätt till, men föreslår ändå att det är dags för Ekis nu att i vart fall noggrant meditera djupt på att ställa upp som ledare och/eller som kandidat i demokratiska val för ex. Kommunistiska partiet, samt att ena fler vänsterpartier genom en valsamverkan likt Rødt så att vi får till en riktigt röd Ketchup-effekt i riksdagen i olika blågula, gröna och rosa smaker och genom detta få in högre intelligens in i Riksdagen!


Läs mer intressant om Kajsa Ekis Ekman och Vladimir Lenin på:
http://proletaren.se/artikel/leninpriset-2020-till-kajsa-ekis-ekman

Varför går Leninpriset till Kajsa Ekis Ekman?

Mer intressant om och av Kajsa Ekis Ekman:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/?s=Kajsa+Ekis+Ekman
https://kajsaekisekman.blogspot.com/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kajsa_Ekis_Ekman

Utvalda citat om demokrati av Kajsa Ekis Ekman och Vladimir Lenin:

Bild på Kajsa Ekis Ekman”Kapitalismen är väldigt anpassningsbar. Det kan vara en rosa kapitalism, det kan vara en brun kapitalism. Den kan vara demokratisk eller den kan vara diktatorisk. Den är oerhört anpassningsbar därför att den bygger på kapitalets intresse och det är att göra profit. Profiten hittar alltid nya vägar om några stängs.”
/Kajsa Ekis Ekman Källa: http://www.proletaren.se/inrikes-politik/kajsa-ekis-ekman-det-duger-inte-med-duttande-har-och-dar

Bild på Kajsa Ekis Ekman”När jag hör retoriken från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet får jag känslan av att bara en liten förändring är jättejobbig och att vi befinner oss i en uppförsbacke. Vi har lämnat Sverige helt åt kapitalet och det enda politiken gör är att fixa lite här och skruva lite där. Det vi behöver är att demokratin tar över initiativet. Nu har kapitalet styrt länge nog och vi har sett hur det har blivit, nu är det dags för demokratin.”
/Kajsa Ekis Ekman Källa: http://www.proletaren.se/inrikes-politik/kajsa-ekis-ekman-det-duger-inte-med-duttande-har-och-dar

vladimir_lenin_80x80”Den som vill nå socialismen genom en annan väg än den politiska demokratin kommer oundvikligen att komma fram till slutsatser som är absurda och reaktionära både i den ekonomiska och den politiska betydelsen.”
/Vladimir Lenin

vladimir_lenin_80x80”Att bestämma då och då med några års mellanrum vilka medlemmar av den styrande klassen som ska undertrycka och krossa folket genom parlamentet–Detta är den verkliga essensen av överklassens parlamentarism, inte enbart i parlamentariska konstitutionella monarkier, men också i de mest [representativa] demokratiska republiker.”
/Vladimir Lenin

 

5 reaktioner till “Kritik – Kajsa Ekis Ekman får Leninpriset 2020 – Endast delvis värd priset

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s