Vad är coronavirusets effekt på kinesernas attityd?

”…alla hejar på varandra, stämningen är närmast uppsluppen ibland med inslag av humor, och det är en enormt stark sammanhållning mellan alla, oavsett etnisk tillhörighet.” Källa: https://mychinaway.wordpress.com/2020/02/05/virus-uppdatering-fran-kina-5-februari-2020/

6 reaktioner till “Vad är coronavirusets effekt på kinesernas attityd?

 1. De är hårt styrda av partiet. Le eller få en kula i nacken är väl det som brukar gälla :-)
  [Länk till ”Nikkei Asian Review – China’s party congress 2017 What you need to know about the Chinese Communist Party Congress” borttagen]

  Verkligheten är lite annorlunda. Kina kommer att drabbas hårt ekonomiskt av detta och det kan bli tufft nog även för omvärlden om det blir en ”influensa” av det hela. Inte mycket att skratta och le åt om man så säger.
  [Länk till ”Omni – Dödligaste dagen hittills – Oroande detaljer i rapport” borttagen]

  1. Storvulet berättar du hur verkligheten är, utan att ha varit i Kina själv. Så utmärkt. Har man grisknorr så kan man tugga och svälja sanningen från:

   Japanska motsvarigheterna till Reinfeldt och Annie Lööf. ”Political alignment Moderate conservative to radical centrism” Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Nikkei_Asian_Review

   …eller från Schibstedts ägare. Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Schibsted#%C3%84gare

   Trovärdiga oligark-medier? -Nej. Jag tycker faktiskt inte det.

   Med största sannolikhet ”Mainstream media manure”

 2. Att använda kontrollord som storvulet när fakta inte motsvarar ens egen bias ändrar inget i sakfrågan.

  Fakta är att regimen är repressiv jämfört med de flesta andra nationer och att dess ekonomi kommer att ta stryk rejält p.g.a. corona. Frågan är bara hur mycket det kommer att påverka resten av världen, blir det en influensa/pandemi eller inte?

  1. Att du uttrycker dig storvulet och har bekräftelsefördomar är evident.

   Att vara repressiv mot Västs, Israels och sekterismens väldokumenterade krigsförbrytelser, samt vara repressiv mot de som försvårar bekämpning av ett dödligt virus (ett potentiellt biologiskt vapen) är i mina ögon inget klandervärt. Det är beundransvärt.

   Hur repressivt Kina är i övrigt vet jag inte. Jag har inte varit där, men att man inte kan lita på fulmedias journalism DET VET jag.

   Kina kan t.o.m. rädda oss indirekt om vi tar intryck på rätt sätt. Jag talar då inte om läkemedelsindustrins förslagna tvångsvaccinationer, men om samma åtgärder som kineserna vidtar, både mot islamismen och mot viruset, d.v.s. internering.

 3. Jag har funderat mycket, men aldrig förstått, varför en del personer väljer att flytta till eller bo kvar i länder där det råder normer som man starkt ogillar och ser ner på.

  Oavsett om det gäller västfientliga islamister eller de som ser upp till odemokratiska diktaturer istället för det system vi faktiskt har här.

  Du får jättegärna förklara detta för mig för det är en av de största gåtorna som vi har i vårt samhälle. Är det bidragen och sociala skyddsnätet eller är det möjligheten att uttrycka sig fritt utan att bli av med livhanken som gör att man stannar och står ut? Eller har man t.o.m. illusionen att man kan förändra samhället i fundamentet så att man ska passa in bättre?

  Själv hade jag inte stannat en sekund om jag kände att jag var så malplacerad som jag upplever att du känner dig. Bara att packa kappsäcken och boka ett flyg dit man passar bättre in stället för att gnälla. Kina, Kuba och Ryssland är länder som du ofta nämner som föregångsländer och är bara några timmar bort.

  Bara ett litet tips är att lägga krutet där man får mest ”bang for your buck”. En flygbiljett är inte dyr idag och livet är kort. Bättre att förändra sin situation än att dö bitter. Det är helt evident, tro mig :-)

  1. Kina och stämningen där nu lockar givetvis. hade varit trevligt, tror jag.

   En förklaring att sekter/grupper, ekonomister och getter tenderar att sprida sig är nog att de tror att de gör världen bättre genom sin närvaro och exponentiella tillväxt och ofrivilliga ökenspridning, som de är oförmögna att förstå.

   Girigheten att ha saker de inte behöver är förmodligen också en stark drivkraft, förutom hos getter kanske, som kanske slutar äta när de är mätta?

   Kina har nedvuxit sin befolkning intelligent, men girigheten har även där gjort sitt monopolkapitalistiska intåg, tyvärr. Så tycks det inte vara på Kuba. De verkar värdera jämlikhet högt. D.v.s. ”kommunism” på riktigt.

   Att sekterister ser ner på andra människor har sannolikt med egots vilja till självförhärligande att göra, som deras sektprotokoll hjälper till med. De känner sig då utvalda och speciella, fastän verkligheten gör sig påmind om de ställer några små frågor med verklig integritet och verklig motivation att se sanningen.

   Deras ovilja att se sanningen utnyttjas av sekterismens psykopater som stryker dem medhårs. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

   Jag ska INTE stryka dig medhårs. Västs system är visserligen ingen utpräglad odemokratisk diktatur, men en plutokrati styrd av de banker som äger den, genom korrupta politiker och journalister, och där hederliga politiker och hederliga journalister dör på olika märkliga vis, så att kalla det ”demokrati” är, i min mening, att överdriva grovt tills vi har ändrat på några detaljer: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/02/15/demokrati-vetenskaplighet-deliberativitet-och-direktdemokrati/

   När ojämlikheten ökar, kriminaliteten tilltar, möjligheten att uttrycka sig fritt sjunker, så är det en hel del som faktiskt flyr Toklandet till ställen dit symptomen på sjukdomen har hållits undan delvis.

   Det rör sig inte alltid om landsförräderi. Det är ofta ganska intelligenta människor som överger toklandet, med äkta och välmenande känslor för sitt land. Problemet är snarare att ingen lyssnar på dem. Ingen är motiverad att stödja de som säger sanningen. Så var det även med Jesus. Hans folk lyssnade inte på honom.

   Hur djävligt det än blir är heller ingen villig att ta ansvaret för den djävelskap som de själva har skapat, men biter sig istället fast i köksbordet och fulmedia, likt envisa bävrar. De är, enligt två psykiatriker som jag talade med, drabbade av media-inducerad masshysteri.

   Så vad gör de? De stannar och tror att det mentalt sjuka tillståndet är normalt och verkar låtsas som om att det regnar och att det snart kommer gå över, fastän det blir värre och värre, oavsett vilken av psykopaterna, som fulmedia visar upp, som de väljer. De som mörkas av bankmaffians medier är de för korkade att välja.

   Det är ingen illusion att man kan förändra samhället i fundamentet. Det har eliten gjort och den är mycket liten, men aktiv och flitig. Så det kan även folket göra och det snabbt, för vi är många fler, om vi bara fattar det evidenta faktumet.

   Visst känner jag mig malplacerad i dagens Tokland. Eliten vill att jag ska överge mitt land. Det kommer jag aldrig att göra, även om jag skulle välja att försöka överleva tokerierna någon annanstans i ren självbevarelsedrift.

   Det är många som gnäller på toklandet, men få som försöker läka problemen. Jag är en av de få som försöker läka problemen holistiskt. Därför anser jag mig ha rätt att gnälla. Jag föreslår lösningar.

   Kuba lockar verkligen. Jag skulle vilja bräcka Thunberg genom att segla dit i ett ekologiskt vikingaskepp, klädd som en riktig viking? https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/01/16/filantropen-donald-trump-hjalper-kubanerna-att-bli-annu-mer-ekologiskt-hallbara/

   Eller kanske utge mig för att vara världens riktige kung utnämnd av Gud i meditation?

   …men bitter är jag inte. Det finns några ägg som måste knäckas innan vi kan få omelett. Det gäller sannolikt även i Kina, tror jag. Men tro mig inte! Analysera, var öppen och skeptisk! Undersök! Tänk själv!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s