Humanism? – Sekteristisk kvinna från USA talar om religionsfrihet

I en bloggpost på humanisterna som heter Jag vill slippa se det religiösa håller en  sekteristisk kvinna tal om religionsfrihet. Hennes ögon är uppspärrade likt Annie Lööfs och antyder, i min egen mening, samma slags mentala tillstånd:

”Politikens svar på Kajsa Kavat och Ayn Rand i en och samma person… typ…

Är hon svår att sätta fingret på tycker du?

Nämen alltså, det är väl lite som om Reagan och Thatcher skulle fått ett kärleksbarnbarnsbarn ihop… eller?

Hur menar du nu?

Jag menar iskall hypermarknadsliberalism parat med ett totalt förakt för de brittiska kolgruvearbetarnas situation…? Typ så…? Plus hennes fullständigt fascinerande leende.

Du gillar hennes leende?

Gillar är väl att ta i extremt mycket… jag får mer samma känsla när jag ser det som när Charles Manson ler. Du vet, man vill börja backa mot dörren… keep smiling and nodding… and no sudden moves liksom…”

Källa: https://jensganman.wordpress.com/2017/04/07/lumiere-nordique-ett-efterlangtat-hemmahosreportage/

Den sekteristiska viljan är tydlig. USA-kulturen av ekonomismens absurda tillväxt, medelst hjärntvättande och störande reklam som ska skapa överkonsumtion, samt sekteristiska symboler och sekteristiska oljud, som stör majoriteten och förstör ”skapelsen” för framtidens generationer, är  en … trumvirvel … mänsklig rättighet. Att slippa detta är INGEN rättighet för barnen, enligt talaren.

Den humanist som är emot indoktrineringen anklagas indirekt medelst argumentationsfelet associationsskuld för att vara totalitär eller att tänka som en asiat. Jag kan då torrt meddela att det är ren lögn. Jag har själv upplevt mångkulturell sekt-idioti även i Asien som är fullt med sekteristiskt trams. De flesta ”buddhister” har inte förstått den upplyste Buddhas budskap alls. De flesta ”kristna” har inte förstått fredsprinsen Jesus budskap heller, men stödjer illegala krigsförbrytelser när de röstar.

Kvinnan ger ett exempel på en individ som anmält sig själv för att ha bett till Gud i tysthet på en sekulariserad arbetsplats och sedan anmält sig själv. Ett dåligt icke-argument och uppenbar provokation mot en fullt rimlig och fredlig regel.

Vilken sekulär människa bryr sig om en religiös ber om inre styrka i tysthet, med kraft uppifrån, för att utföra sitt arbete väl? Förmodligen ingen, så vida inte bönen gick till gamla testamentets gud, förstås:

Bild på Richard Dawkins
”Gamla testamentets Gud är förmodligen den mest obehagliga karaktären i all fiktion: avundsjuk och stolt över det; ett småsint, orättvist, oförsonligt kontrollfreak; en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare; en misogynistisk, homofobisk, rasistisk, barnamördande, folkmördande, hedersmördande, plågande, storhetsvansinnig, sadomasochistisk, oberäknelig ond mobbare.”
/ Richard Dawkins

”The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”
/ Richard Dawkins (Source: Richard Dawkins on Wikiquote)

Det är heller inget totalitärt att vilja förbjuda totalitära sekter som, genom sin politiska doktrin och innehåll, leder till barnmisshandel, klan-konflikter, kriminalitet och krigsförbrytelser. Tvärtom. Det är anti-totalitärt, fredligt och humanistiskt att föreställa sig ett sekulariserat fredligt samhälle och en vetenskaplighet som genomsyrar hela samhället.

Bild på Ayaan Hirsi Ali
”Det finns en enorm skillnad mellan att vara tolerant och att tolerera intolerans”
/ Ayaan Hirsi Ali (Källa: Wikiquote Ayaan Hirsi Ali )

“There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance”
/Ayaan Hirsi Ali (Source: Wikiquote Ayaan Hirsi Ali)

Jag är säker på att majoriteten av vilket vetenskapligt välutbildat folk som helst inser detta. Och Nej. Barn ska inte utsättas för indoktrinering in i någon sekt av sina föräldrar, ej heller bli utsatta för repressalier när de begår apostasi. Sådant ÄR barnmisshandel. Alla barn har rätt att slippa barnmisshandel. När FN:s barnkonvention ratificeras är det förhoppningsvis slut på de sekteristiska dumheterna.

Mer intressant:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-religionskritik/
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/04/08/olika-former-av-logn-del-9-godtrogenhet-infor-psykopater/

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s