Ola Tunander – Forskning – Det svenska ubåtskriget under 1980-talet

Ola Tunanders 30-åriga forskningsarbete om ubåtskränkningarna på 1980-talet kan, med största sannolikhet, även förklara både motiv och misstänkts uttalande vad gäller mordet på Sveriges patriotiske demokratiske och socialistiske statsminister Olof Palme, som mördades 28:e februari 1986 i Stockholm, samt kan förmodligen även förklara EU-vurm och Nato-vurm, samt en extremt amerikaniserad sosse-höger-kapitalism i tre decennier efter detta.

Ubåtarna verkar, enligt Tunanders forskning, INTE ha varit Sovjetiska, men engelska, tyska, amerikanska och italienska, samt ha agerat inom Stay Behind, en hemlig och olaglig beväpnad grupp, inblandad i aktioner som syftar till att undergräva demokratiska nationer, till förmån för finanskapitalets olagliga terroristiska krigsförbrytelser.

Varför har då fulmedia ljugit i decennier? Kan en förklaring vara vad Ulfkotte sade? I vilket fall som helst så nominerar jag Tunander till statsministerposten efter valet 2022. Om han kommer fortsätta skriva böcker, eller ställa upp patriotiskt, får framtiden utvisa.

Lär mer intressant om saken:
https://www.nyhetsbanken.se/2020/02/falska-ubatslarm-i-vems-intresse.html
https://www.8dagar.com/2020/01/en-mina-mot-det-svenska-ubatskriget.html
https://www.globalpolitics.se/det-svenska-ubatskriget-om-hur-sverige-lat-sig-luras-i-det-internationella-maktspelet/
https://jmm.nu/det-svenska-ubatskriget-ola-tunander/

I bokhandeln:
https://www.bokus.com/bok/9789173291408/det-svenska-ubatskriget/
https://www.akademibokhandeln.se/bok/det-svenska-ubatskriget/9789173291408/
https://www.adlibris.com/se/bok/det-svenska-ubatskriget-9789173291408
https://www.plusbok.se/det-svenska-ubaatskriget-ola-tunander-9789173291408/

John Lehman har skrivit böcker som ev. kan innehålla ledtrådar:
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Lehman#Books

Thunander har även forskat om:
Inspiratörer, intressenter, tempelriddarorden och investorer i Anders Behring Breiviks värld
https://ivarfjeld.com/2011/12/14/israel-was-behind-the-utoya-massacre-in-norway/


Bild på Ola TunanderOla Tunander, är en svensk professor vid fredsforskningsinstitutet PRIO i Oslo. Tunander disputerade på en avhandling om marin militärstrategi, vapenteknologi och geopolitik samt medverkat till tolv böcker om säkerhetspolitik, geopolitik, marinstrategi, ubåtsoperationer, psykologiska operationer, statsstruktur och kalla krigets historia. Han har medverkat till dialoger mellan öst och väst.

8 reaktioner till “Ola Tunander – Forskning – Det svenska ubåtskriget under 1980-talet

 1. Jag tror att det är en hel del politiskt intresserade som är tämligen medvetna om ”Ubåtslögnerna” på både 80- och 90-talet, liksom det ständiga utpekandet av en fiende, på vems uppdrag de har kommit till, liksom syftet med dem, dvs ”propaganda-lögner” och för att skapa motiv för upprustning och vapenköp, upphandlingar och krigsmaterial-teknologi från USA.

  Att ”Stay behind” kan ligga bakom låter mycket troligt, liksom fascistiska element inom militärorganisationer och det ”militärindustriella komplexet”, vars levebröd och existens lever av att det måste produceras en ”lede fi”, samt hotbilder i mainstream-medierna, oavsett om de är verkliga eller ej.

  Propagandan är sannolikt uppstöttad av storfinansen och av tok-liberal-pressen givetvis. Det är svårt att undgå det faktum att ett flertal av våra svenska topp-politiker har köpt propagandan med hull och hår och gjort utrikespolitik av LÖGNERNA till pajaskonsternas ära. De har blivit vilseledda och har tydligen inte intelligens nog att förstå det. Varför sitter de då kvar på ”taburetterna”?

  1. Här finns Lindströms e-post-adressen: http://www.bonton.se/

   Hoppas han skapar ”Sverige 1986-2020” åt dig!

   För mig liknar världen en hönsfarm där USA:s presidenter är likt små galna hundar i koppel som fåtalet stora feta rävar håller i. Rävarna diskuterar utanför hönsgården (i rävarnas Bilderberggrupp) vilken skräckslagen höna eller modig tupp, med olika flaggor upp i röven, som de ska ge sig på nästa gång de bryter sig in i hönsgården.

   FN är likt skator som kraxar ovanför och besvärar rävarna något. Men de skiter i kråkorna. De har ju inga klor.

 2. Ryssen kommer, Ryssen k….. Ryssen är farlig, hemsk och elak, vill invadera oss, upprustar sig och vill anfalla oss och hela välden.

  Tidigare var det kommunismen som var farlig och grym och elak och ville anfalla och ockupera eller döda oss. Nu har de spioner i våra vattendrag med miniubåtar i vår skärgård och på Gotland smyger ”utländska spioner” omkring och ställer frågor till militärpersonal ”rapporterar mindre nogräknade slaskmedier medier”, så därför placerar ”VI” några stridsvagnar och lite personal där för säkerhets skull. (Så ”VI” kan visa det för svenska folket i TV (för att skrämma med ryssen) Okända bilar med utländska nummerskyltar har ”observerats” på Gotland (säger militära experter) i mainstream-media.

  Nu använder även ”elake ryssen” propaganda kampanjer mot vår fina (demokrati) och hotar våra val och hela det svenska (demokratiska) systemet, enligt sosse-styrda MSB. Liberala högerspöken i liberalmedia hakar på och förstärker propagandan via pressen. Politikerna instämmer naturligtvis.

  Så nu måste ”VI” värja oss mot fula femtekolonnare i alternativmedierna, samt släcka ner dem, om de är av en annan uppfattning och inte stödjer ”Våra” värderingar i Riksdagen.

  ”VI” ”måste ta vårt ansvar” som (någon) uttryckte saken och visa ”VÅR” lojalitet även mot EU och NATO. ”VI” måste nu även åsiktsregistrera befolkningen och registrera alla deras förehavanden på nätet och i deras e-post-boxar – så att ”VI” får total kontroll på folk.

  Fienden finns nu mera överallt, även inom landet, ”UTOM” i statskontrollerade slaskmedier naturligtvis. Folket ska fostras och övervakas i ”VÅR” anda, tycker regeringen med propagandakonsternas alla upptänkliga medel genom t.ex. likriktning, värderings-tortyr, floskler och åsiktskorridor.

  Eftersom ”VI” nu ska förbereda oss på ”Total förintelse” genom massproducerade hotbilder om ett nytt ”världskrig”, som naturligtvis ska startas av Elakingen på andra sidan Östersjön, så måste ”VI” rusta upp på USA:s villkor och bjuda in till frekventa Nato-övningar i våra svenska farvatten och alliera oss med Finland och Balt-staterna och vara beredda att rädda dem från ”den farlige ryssen”.

  Om någon ifrågasätter det, så hänvisar jag gärna till våra ”pålitliga” massmedier. Det kan väl inte var så att de har mage att sprida propagandalögner och fejk. Va!

  1. Om den propagandan bygger på någon slags sanning så är det väl att USA förbereder luftlandsättning i Europa och stora transporter i riktning Ryssland till våren, likt någon slags djävla Karl den XII- Napoleon- eller Hitler-invasion. Då är det klart att ryssen kan bli farlig, men det är ju självförvållat, från USA:s och Europas sida, i så fall.

   Man hade enkelt kunnat skippa hela den cirkusen och satsat på verklig beredskap och ett utmärkt totalförsvar istället, ex. ett nordiskt konventionellt neutralt och alliansfritt defensivt totalförsvar, något som ryssarna säkert inte har något emot alls.

   Det är enbart USA som är förskräckta över att de nu förlorar det geopolitiska världsherraväldet, genom att Kina och Ryssland inte underkastar sig USA:s vilja. USA vill använda Europa och flera länder i Mellanöstern för att skapa konflikt, men är man patriot behöver man faktiskt inte lyda konfliktskaparen som missgynnar Europa och många andra delar av världen.

   Vad bör göras? Bojkotta konfliktskaparen givetvis, samt alla dennes CIA-mutade medier, alla dennes produkter, inkl. bensinen från den olja de kontrollerar, inkl. deras bilar, inkl. deras spionerande sociala medier och även deras operativsystem givetvis! Det finns ju massvis med alternativ idag.

   Det betyder inte att man måste köpa rysk gas, likt Tyskarna, men om ryssarna ska köra tyska och svenska bilar i framtiden, så måste vi rimligen ha någon form av balanserat handelsutbyte. Jag föreslår ryssarnas ekologiskt odlade grödor i utbyte, eftersom Europa är så pass överbefolkat att folk numera blir veganer och insektsätare.

   Något hopp om att folket ska inse vikten av nedväxt till balans med naturen har jag inte längre. Folk är helt enkelt dumma i huvudet, likt några slags getter, som gladeligen skulle gnaga bort den sista barken på det sista trädet utan att tveka en sekund. vad ryssarna gjort med Aralsjön är heller inte jordgubbstårta. De ryska idioterna vill fortfarande inte reparera sjön.

   Samma sak vad gäller att mucka gräl med ett kärnvapenbestyckat Ryssland. Idioterna i Nato är fanimej skogstokiga på riktigt. Den tragiska komedin passar in i filmen Dr. Strangelove, men det är nog inte menat som en komedi. Det är tyvärr en mycket farlig dokumentär vi bevittnar.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s