SVT och FiB/k gör sitt arbete – IB-affären – Public Service och granskning av makten på riktigt

Informationsbyråns hemliga och olagliga spioneriverksamhet åt främmande makt, på de svenska medborgarna, tystades ner. Maktens män och kvinnor förvandlade de journalister som granskade Sverige till ”spioner”, fastän de s.k. ”spionerna” faktiskt avslöjade det olagliga spioneriet mot medborgarna. Saken är förmodligen inte ordentligt utredd än idag. Särskilt inte IB:s olagliga verksamhet utomlands.

Olof Palme var inblandad. Kanske såg han spioneriet på de egna medborgarna som en del av en neutralitetspolitik som skulle skydda Sverige både från Sovjet och USA, samt hålla oss i fred? Det försvarar ändå inte behandlingen av de oskyldigt beskyllda svenska journalisterna. Bättre lösningar hade säkerligen kunnat genomföras genom överenskommelser med de anklagade.

SVT-play – IB hemligare än SÄPO (Tyvärr kan man inte ladda ned filen som på SR, men måste köra flera spionerande lager av icke-trivial programkod på datorn för att kunna se dokumentären, men en vacker dag blir nog den publika servicen mindre spionerande på befolkningen även på SVT. Man kan ex. rösta för det.)

Saken är kanske ännu mer intressant nu, med tanke på att makthavarna återigen vill kunna spionera på folket genom att installera virus och trojaner på medborgarnas datorer. Detta får jag reda på via SwebbTV, som också de kör främmande makts icke-triviala skripts på folks datorer via Youtube. Himla patriotiskt, eller?

Makthavarna vill enligt SwebbTV kunna använda datorns mikrofon och kamera för att spionera, enligt SwebbTV. Stöld av bankkoder är nog det minsta problemet. Idag kan banker skicka ut kodkort som ökar säkerheten utöver Bank-ID och personlig kod, samt skulle även med lätthet kunna utveckla dedikerade alternativ, som förhindrar nästan alla manipulationsförsök.

Men visst finns det risk att komprometterande uppgifter planteras. Diskussionen om spioneri mot medborgarna, kallas f.ö. ”hemlig dataavläsning” och kommer säkerligen säljas in som skydd mot den s.k. ”moderata” sekteristiska terrorism som de själva har stöttat mot suveräna stater, samt har importerat till Sverige fullt medvetet, som de folkförrädare de är.

Därmed blir det allt mer intressant med öppen fri hårdvara och öppen fri mjukvara, samt att aldrig köra icke-trivial java-skript på datorn, samt att kryptera och låsa datorn på en mängd andra vis också, ex. med VPN och Tor-nätverk, förutom att alltid samtala bortom dem.

Tipsare:
https://fib.se/historia/ib-hemligare-an-sapo/

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s