Trump-administrationen har köpt tillgång till en kommersiell databas som kartlägger hur miljoner ”smartphones” rör sig

Jag minns hur en kvinnlig vän reagerade när telefonen frågade henne hur glassen smakade. Detta berodde sannolikt på av att hon stannade till vid glassbutiken där hon triangulerades av av sin Android-telefon. Hon hade själv haft ett privat ögonblick med sin syndiga glass… trodde hon… Fel. Känslan av att vara totalt övervakad slog hårt mot henne och hon visade de känslorna för mig och jag förklarade för henne vad som pågick.

När den imperialistiska makten i form av Donald Trumps egen administration självt nu lagligen köper denna information, utan domstolsbeslut, så är det kanske ännu mindre lustigt än en kvinna som tror att hon äter glass i relativ hemlighet får en chock? Vad blir nästa fråga hon kommer få? Hur kommer makten använda informationen om henne nästa gång?

Bild på politisk satir av trump

Imperialisten Hitler kom till makten i Tyskland genom demokratiska val 1933. Hade han gillat att folk hade mobiltelefoner, som han kunde installera sin egen statliga trojan på, för att lyssna på vem han vill, när som helst? Förmodligen.

Vissa makthavare vill avskaffa kontanterna också. Bankerna som ligger bakom imperialismen. Hur ska du betala? Makten vill att du ska betala med…trumvirvel… telefonen. Varför vill de detta? Gör du det? Varför gör du det?

Telefonerna ska inte gå att öppna, inte gå att plocka ur batteriet på. Varför vill de detta? Vill du det? Varför vill du det? Överväg därefter en annan hårdvara och mjukvara!

Uppfinnaren av GNU, som sedan blev GNU/Linux, Richard Stallman, har aldrig ägt en mobiltelefon. Hans motiveringar finns här under rubriken ”Cellular phones”. Många ansåg förr att han var extrem. Vad tycker du nu? Har han inte varit intelligent och mentalt frisk som har avstått?

Vissa påstår att det är asocialt att INTE gå med ansiktet i en mobiltelefon hela dagarna och kvittra ytliga avkortade artigheter till sina s.k. ”vänner”. Tillåt mig ha en annan åsikt! Jag pratar hellre med människor i verkliga livet.

Personligen skiter jag i om storebror lyssnar. Kanske är jag ovanligt tuff och orädd? Storebror är en kriminell skurk som stjäl från folket. Det kan han få höra. Kanske försöker storebror, efter mina samtal med folket, indoktrinera dem på något vis? Är folk så korkade att de går på storebrors version av verkligheten så förtjänar de heller inte frihet.

Vad gör man om batteriet inte går att ta ur telefonen, ex. vid en demonstration mot maktmissbruket? Mitt tips är att du INTE köper den, eller köper en annan hårdvara och mjukvara och säljer den gamla. Annars kommer du behöva både en tjock ljudisolering och en ”Faradays bur” till din telefon, så att varken ljud kan spelas in, eller att radiovågor kan komma in eller ut från telefonen, när du vill vara utom syn- och hörhåll från Trump/Hitler-figurer. samma sak gäller för betalkortet. Även detta behöver viras in i aluminiumfolie. Du kan även lämna telefonen och betalkortet någon annanstans när du vill vara privat.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s