Staffan Wennberg via SwebbTV om elbilar, energi och klimat

Agenda-journalismen via SwebbTV är återigen aktiv och flitig. Många sitter sannolikt bänkade, likt grisar inför spridningen av foder, samt tuggar och sväljer sannolikt medelst stor njutning och stor glädje.
Picture of pigs eating manure coming from a TV. Text suggesting reasons. Mommy and daddy did it? New masters does it too? Creating emotions & is irresistible? Easy access & Steady flow? Avoiding own thought? Easy to swallow? Easy to puke on others? Satisfies curiosity comfortably? Fake sense of social life? Distracting from suffering? Perverted sadomasochism?
Att få berättelser serverade om hur allting är såsom man talar med barn och mindre mentalt bemedlade påminner nämligen om Mamma och Pappa när man var barn. Vem älskar inte Mamma och Pappas mjuka röster?

Barn i pulka på gräs
Ett argt barn i pulka på gräskulle är inget vetenskapligt argument, men ett dåligt känsloargument från det s.k. ”Miljöpartiet”.

SwebbTV tar återigen upp klimatet och Parisavtalet, men denna gång mindre storvulet med ekonomen och disel-bilisten Staffan Wennberg. Nu är det naturligtvis så att vi inte vet hur klimatet kommer bli ändå. Det beror s.a.s. på vad som händer med de olika parametrarna, ex. solen, vulkanerna och asteroidnedslagen etc.

Vad som är ideal temperatur för livet på planeten är inte heller fastslaget. Ska vi återgå i riktning Eocen-temperaturer eller satsa på nästa istid, eller på Snöbollsjorden? Utan snö, inga snöbollar och ingen pulkaåkning. För mycket snö, jättemycket pulkaåkning, men ingen mat. Det förstår en 4-åring.

Oavsett hur meningslös den diskussionen än är, jämfört med ex. 5,6 miljoner mördade människor, så är det ändå intressant att få en kvantitativ uppskattning på Parisavtalets förmodade effekt:

”en tjugondels grad enligt forskaren dr Björn Lomborg”

Bild på en förbannad Greta Thunberg med pekfingret mot makthavarna
Heligt förbannad Greta Thunberg i FN

För dålig värme tycker jag som hade hoppats på eocen-lika temperaturer med palmer vid nordpolen och förmodligen inte riktigt vad Thunberg hade i åtanke i FN när hon skällde ut världens välgödda politikeradel och plutokrater som anklagades för planetens undergång.

Men ”forskaren” och ”doktorn” Bjørn Lomborg, som SwebbTV hänvisar till, är tyvärr enbart statsvetare. Tyvärr inte särskilt imponerande för Thunberg och gänget, i sammanhanget, eftersom den sekten kräver argumentationsfelet auktoritetsargumentet för sin sekteristiska tro, men jag ger ändå Lomborg rätt i att vi rimligen bör försöka ”rangordna problemen i världen efter hur allvarliga de är”, men kanske inte enbart tillväxt-vurmande ekonomer ska göra detta allena?

Att Lomborg tar upp fattigdom är intressant. Den har ju evidenta orsaker, som de flesta statsvetare känner väl till, ex. överbefolkning, sanktioner, kolonialism och krigsförbrytelser. Man kan bli en god människa och rösta emot sådant, samt även för sänkt CO2 samtidigt, redan nästa val, OM man nu är motiverad till det.

Jag kan även meddela Staffan Wennberg och SwebbTV att elbilar sannolikt kommer laddas lokalt av sol och vind i framtiden, samt sannolikt INTE kommer användas för några längre sträckor, utom i undantagsfall. Jag tror även att Gillbergs metanol kan bli en viktig komponent från exakt den skog som nu växer så det knakar, p.g.a. den ökade koldioxiden i luften.

Var så lugna gubbar! Framtiden kommer sannolikt INTE vara vara icke-försäkrad totalförsvars-oduglig dyr Tjernobyl-katastrofal kärnkraft som kräver enorma ledningar. För den orolige kärnkraftskramaren och diselolje-bilisten, i strålande njutånger, så kan ev. videon  ”smart EQ fortwo – Worries” minska oron något, genom att vi på så vis kanske kan skratta åt just den oron?

Jag förutser även att batteripacken kommer vara isolerade och ha värmeslingor, samt att bilarna kommer ha eldrivna värmefläktar som värmer upp bilarna innan avfärd. Allt tyder även på att det kommer finnas statliga internationella standarder för batteripack i framtiden, att de kommer vara mindre  och att de kommer bytas ut betydligt snabbare än någon kan tanka, samt att detta kommer ske underifrån av robot-teknik, samt helt utan att vi ens behöver gå ur bilen. Även bilpooler verkar logiskt. Min kompetens? Ingenjör med inriktning maskinteknik och energi som har arbetat inom bilindustri.

Laddningen av elbilar kommer sannolikt ske på arbetsplatser och i hemmen i normala fall. På natten och vid vindstiltje kommer sannolikt laddning ske med lite dyrare el från vanlig vattenkraft, eller vattenmagasin som har pumpats upp vid överskott på el.

Men till både nationella tillväxtvurmare och till det s.k. ”Miljöpartiet” vill jag återigen meddela att ökad populationstillväxt sannolikt inte leder till någon ekologisk hållbarhet på lång sikt, eftersom det är efterfrågat att tänka på lång sikt, eftersom MP tycks ha drabbats av någon slags traditionell teflonhjärna vad gäller detta matematiskt bevisade och vetenskapligt evidenta faktum.

SwebbTV tar upp de ökande CO2-utsläppen från Kina och Indien, som sker i så snabbt takt att ett fåtal veckors ökning svarar mot Sveriges hela utsläpp. Detta är givetvis ett hållbart argument, både mot frihandel med dessa länder, men även mot att satsa enorma summor pengar på CO2-bekämpning, när effekten ändå blir försumbar p.g.a. Kina och Indiens ökade utsläpp.

Det är givetvis lika makabert att Regeringen planerar att Sverige ska betala mellan 12 och 20 miljarder kronor per år till en klimatfond som administreras av FN. Jag noterar att Norge har drabbats av samma idioti. Steigan noterar också intressant nog vilka företag som pengarna kommer att strösslas på:

”Milliardærklubben World Economic Forum, som er en interesseorganisasjon for de 1000 rikeste selskapene i verden, har naturligvis vært på ballen lenge. I WEF finner vi de absolutt største konsernene, bankene og finansgigantene i verden. Blant de 100 strategiske partnerne finner vi f.eks. BlackRock, BP, Chevron, Facebook, Goldman Sachs, GM, JPMorgan Chase, Microsoft, Nestlé, Rockefeller Foundation – og Vimpelcom (!). Den samlede økonomiske styrken til WEFs medlemmer må måles i tusener av milliarder dollar.” Källa: https://steigan.no/2020/02/na-skal-statskassene-tommes-fordi-klima/

SwebbTV påstår att Sverige ska ge bort teknik inom energiområdet till andra länder. Det har jag inte hört förut. Det låter som folkförräderi enligt brottsbalken. Men är framtiden vad gäller energiteknik så väldigt avancerad och hur kan staten egentligen ge bort teknik som tillhör privata företag och privatpersoner? Hur då? Köpa den och sedan ge bort den? -Nej. Jag undrar om inte företagen ovan vill göra enorma vinster med sin teknik och de här pengarna i de projekt som de vill bedriva i utvecklingsländerna i fråga?

Eftersom Parisavtalet tydligen är utformat så att de rikaste länderna får betala uppemot 30.000 miljarder kronor under 30 år, medan ett flertalet smutsiga länder tydligen inte behöver göra mycket alls, så är det fullt möjligt att det hela handlar om något helt annat än klimat, kanske ett stort kliv mot en globalistisk kontroll av världsekonomin, d.v.s. världsherravälde för fåtalet plutokrater?

Tjatet om att demokratin måste avskaffas och att plutokraterna faktiskt försöker avskaffa demokratin, i land efter land i världen, är ytterligare en sådan där grej som tyder på att plutokrater ligger bakom. Även Jacob Nordangårds forskning tyder på att det ligger en hund begraven här.

Jag håller med Mikael Wilgert på SwebbTV att det förefaller ytterst paradoxalt att Sverige ska gå mot noll-utsläpp 2045 och samtidigt betala enorma mängder pengar per capita, medan Kina, där det byggs 1000 kolkraftverk om året, blir ett mottagarland. Att Kinas intelligenta politiker tackar och tar emot är inte svårt att förstå, men hur tänker Sveriges politikeradel egentligen?

SwebbTV har inget öppet fritt kommentarsfält via WordPress, men det har vi. Välkomna!

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s