Den primära mekanismen bakom indoktrinering ligger öppen

”Ganska få uppmärksammar vilka dimridåer som finns runt en regering, och få lägger märke till förföljelsen av de modiga själar som försöker belysa vad som händer bakom dessa dimridåer. Inte tillräckligt många ser det”…

”Den ständigt pågående kampanjen från köpta politiker, privatägda nyhetskanaler och manipulerade plattformar på sociala medier har till uppgift att kontrollera de dominerande narrativen om vad som händer i världen, och de bidrar mycket mer till vårt samhällssjuka än regeringens hemliga aktioner.”

”Orsaken till att människor aldrig använder sig av styrkan i att tillhöra majoriteten, för att tvinga fram verkliga förändringar, trots att de utnyttjas och förtrycks på ett oräkneligt antal sätt av den härskande klassen, är för att de har indoktrinerats att acceptera status quo som något önskvärt”

”Vi kan börja väcka våra medmänniskor just nu genom att attackera det narrativ som sprids av propagandamaskinen som finns precis framför oss, sårbar och helt synlig.”

Källa: Global Politics – Den primära mekanismen bakom indoktrinering ligger öppen. Vilken är det?

Kommentar: Hur de ljuger och hur man lär sig att se sanningen är bl.a. genom att känna till lögnerna som indoktrineringens spinndoktorer använder, men även komma ihåg att meditera rikligt, så att man ser lögnerna tydligt i ett högre medvetet tillstånd.

bertrand_russel_80x80
”En av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
/ Bertrand Russell

”One of the chief obstacles to intelligence is credulity, and credulity could be enormously diminished by instructions as to the prevalent forms of mendacity. Credulity is a greater evil in the present day than it ever was before, because, owing to the growth of education, it is much easier than it used to be to spread misinformation, and, owing to democracy, the spread of misinformation is more important than in former times to the holders of power.”
/ Bertrand Russell

Alltså. Se sanningen! Och meditera för att se den i ögonblicket tydligt framför dig, så att du inte vilseleds av den, trots dina kunskaper om den! Detta är essentiellt för att kunna avprogrammera sig från den media-inducerade masspsykosen, d.v.s. indoktrineringen.

En reaktion till “Den primära mekanismen bakom indoktrinering ligger öppen

  1. Indoktrineringen pågår ständigt från skola (läroplan), TV radio och tidningar men även nu på nätet, särskilt som de politiska propagandatrollen från medieetablissemanget nu även tagit sig dit.

    Man kan vara övertygad om eller spekulera i att många politiker sannolikt låter sig köpas och mutas av intressenter på olika nivåer. De torde vara det som fördärvar både demokratin och samhället på alla nivåer.

    Det går inte längre att lita på någonting som är ägnat offentligheten och offentliggörandet. Bedrägeriet och propagandan slår igenom på nästan alla nivåer. Särskilt i politiken och på redaktionerna. Det är mycket tragiskt för de människor som inte insett detta.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s