Mattias Bernhardsson i Rättvisepartiet Socialisterna kritiserar Vänsterpartiets högerpolitik

En lång men läsvärd analyserande kritisk artikel med gott faktaunderlag: Vänsterpartiet: Kamp eller nedskärningar? av Mattias Bernhardsson

Artikeln får säkert applåder från många verkligt röda och verkligt gröna människor i Sverige som finns i många olika små partier som behöver få mer uppmärksamhet, exempelvis i:

Jag tror även att artikeln får applåder av många medlemmar i:

Det finns idag ett rödgrönt vakuum i Sverige. Politikeradeln i ”de rödgröna” säger en sak, men gör en annan med olika pseudoargument, ex. säger de det osanna kontrollordet ”Rasism!” mot SD, när de själva har varit med och stöttat imperialistiska krigsförbrytelser, som skapat massmigrationen från misären, medvetet har skapat segregering, samt skönmålat det som ”mångkultur”, medvetet har skapat ojämlikhet, medvetet skapar lönedumpning, vilket har närt högerpartiet SD.

SD har fått den stora ynnesten av att få bli bespottade konstant i högerns olika fulmedier, vilket har skapat enorma mängder sympatiröster och missnöjesröster för SD. EU har inte ens ifrågasatts alls.

Och det är därför jag tror att det finns stora möjligheter för olika mindre fraktioner, att likt Rødt i Norge, valsamverka i en riktigt grön och riktigt röd koalition som får mandat redan nästa val.

Det viktiga är INTE hur många röster de ingående partierna fick 2018, men att partierna som ingår i en valsamverkan har en genomtänkt röd eller grön trovärdig ideologi, kan utmana SD på ett sant hövligt sätt som lockar över deras och andra av dagens reella EU-positiva högerväljare och JÖK-väljare!

Det är dessutom oerhört viktigt att fundera på om valsamverkan är rimlig med tanke på 4%-spärren, samt därefter agera enligt denna övertygelse! Jag tror att väljarna är beredda att stödja ett sådant initiativ. Är vi beredda att erbjuda väljarna ett sådant alternativ?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s