Åkessons informationskampanj i Turkiet – Advokaten Behrang Eslami tycks inte kunna läsa innantill i brottsbalken

Jag håller INTE på Åkesson i valet, men det kan kanske vara en fördel att läsa brottsbalken och undersöka saker på djupet INNAN man polisanmäler, eller INNAN man skriver en artikel om en polisanmälan? Annars är det enbart tidsspillan.

”Jimmie Åkesson befinner sig vid den turk-grekiska gränsen för att informera om det ansträngda läget i Sverige. Bland annat delade Åkesson ut ett flygblad där han uppmanade de illegala invandrare som försöker ta sig in Europa att inte komma till Sverige. Alla uppskattar dock inte SD-ledarens initiativ. Nu polisanmäls han för ”osant intygande” av advokaten Behrang Eslami.”
källa: https://www.exakt24.se/invandrare-polisanmaler-akesson-flygblad-kan-vara-hets-mot-folkgrupp/

Är det osant intygande enligt brottsbalken? Nej. Det har jag svårt att tro.

15:e kap 11 §  Den som i ett intyg eller en annan urkund lämnar osann uppgift om vem han eller hon är eller om annat än egna angelägenheter eller för skens skull upprättar en urkund rörande rättshandling döms, om åtgärden innebär fara i bevishänseende, för osant intygande till böter eller fängelse i högst sex månader.”

Visserligen är det osanning att HELA svenska folket skulle vara emot massmigrationen av extrem sekterism och tycka att ”Sverige är fullt”. En växande andel på ca 20-30% tycker väl det i dagsläget, och säkert 90% av migranterna själva, men det är INTE osanning att Sverige är fullt och har bostadsbrist där migranterna vill bo, d.v.s. nära sina landsmän i Sveriges större städer.

Att INTE informera om detta faktum måste anses vara mer klandervärt, anser jag, särskilt eftersom Sverige ofta är ett arktiskt kallt djävla ställe med brunbjörnar (grizzlybjörn) och vargflockar i de traktera som Leif GW Persson vill tvångsplacra dem, enligt Åkessons Twitterkonto. Nåväl. Kanske blir alla skogstokiga på ålderns höst?

Hur det är ”Hets mot folkgrupp” kan jag heller inte förstå.

16:e kap. 8 §  Den som i ett uttalande eller i ett annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.”

Åkesson verkar istället visa aktning för de här människorna, eftersom han varnar dem för situationen i Sverige, anser jag. Varför muslimer inte kan söka asyl i det muslimska Turkiet, eller på olika ambassader där förstår jag inte heller.

Förmodligen är advokaten bara jätte jätte arg på att han kommer förlora inkomster genom att han inte kommer få företräda de asylsökande i den s.k. asylbaronsindustrin, eller kanske kommer han inte kunna sprida sekteristisk ”Eslam” i samma utsträckning, eller båda delar? Vad vet jag? Jag tycker i vart fall att han ser jätte jätte arg ut på bilden i Exakt24, likt någon slags jätte jätte arg karikatyr. Lekte han arga leken med fotografen?

Mer intressant:
https://jennypiper.blog/2020/03/07/grekland-deklarerar-att-flyktingavtalet-mellan-eu-och-turkiet-ar-dott/


DELA I HEMLIGHET VIA ÖPPEN FRI HÅRDVARA, OPERATIVSYSTEM & KRYPTERAD PROGRAMVARA:
h-node GNU/Linux ProtonMail Signal MessengerThunderbird

2 reaktioner till “Åkessons informationskampanj i Turkiet – Advokaten Behrang Eslami tycks inte kunna läsa innantill i brottsbalken

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s