Var Kubas nationaliseringar och konfiskeringar lagliga och rimliga?

Via svenska kända lögnmedier får man en bild av att Kuba har bestulit rika laglydiga kubaner och andra utlänningar som hade egendom på Kuba. Av Svensk-kubanska föreningen får man en helt annan blid.

”Konfiskeringarna utfördes av ”Ministeriet för Återskaffande av förskingrade tillgångar” som beslagtog, utan ersättning, tillgångar som införskaffats genom stöld och korruption. Ett sådant exempel är José López Vilaboy, vars familj från Miami nu kräver äganderätt till Kubas flygbolag Cubana de Aviacion och den Internationella flygplatsen José Martí i Havanna. Efter revolutionen öppnades 27 ärenden för olagligt berikande mot López Vilaboy, medhjälpare till diktatorn Batista. Som så många andra brottslingar flydde han från Kuba och fick skydd i USA.” Källa: https://svensk-kubanska.se/konfiskeringar-och-nationaliseringar-i-kuba/

Man kan kanske sammanfatta det så att USA:s kriminella fianskapital sannolikt hade kriminella polare på Kuba och att de blev jätte jätte arga när det bestulna folket tog tillbaka sin egendom och då utvandrade istället för att ta sina straff? Idag står Donald Trump som sannolikt som galjonsfigur för denna maffia och deras kriminella polare.

Svensk-kubanska föreningen har inget öppet fritt kommentarsfält, vilket ser väldigt illa och totalitärt ut, ungefär som svensk lögnmedia, men det har vi. Välkommen med fakta och källhänvisningar nedan! Påståenden dragna rakt ur rektum, eller från debunkade sidor, kommer givetvis strykas, såsom sig bör.


DELA I HEMLIGHET VIA ÖPPEN FRI HÅRDVARA, OPERATIVSYSTEM & KRYPTERAD PROGRAMVARA:
h-node GNU/Linux ProtonMail Signal MessengerThunderbird

En reaktion till “Var Kubas nationaliseringar och konfiskeringar lagliga och rimliga?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s