Birger Schlaug anser att Lars Bern har fått Sveriges och Mexikos mordfrekvens om bakfoten

Birger Schlaug kritiserar Lars Bern, men utan att ange någon källhänvisning. Schlaug skriver att 35588 mördades förra året i Mexiko. Med Wikipedias uppgifter och BRÅ så gissar jag att Mexiko idag har ungefär 15 gånger högre mordfrekvens än Sverige, men jag vet inte vad som pågår i Sverige, eller i vilken riktning det hela är på väg. Räknas ex. utländska medborgare in i statistiken?

Efter en sökning inser jag att det hela kan vara ett missförstånd.

Expressen skriver nämligen om ”Liknande siffror som Mexiko”. Detta handlar om ”granatattacker”. Där kommer tydligen Sverige tydligen upp i liknande siffror som Mexiko. Det är dessutom sprängningar som kriminologen Leif GW Persson finner ytterst märkliga, eftersom de tycks vara utan normala kriminella motiv.

GW hävdar att den senaste tidens sprängningar i landet kan vara avsedda för att väcka opinion, men inte ställa till med personskador. GW tror att högerextremister som vill styra kriminalpolitiken i en viss riktning skulle kunna ligga bakom sprängningarna.

Dessutom gissar Schlaug att Lars Bern är en ”klimatförnekare”, men jag tror att han hellre kallar sig ”klimatskeptiker”. Jag tror egentligen att Bern kan ha liknande intresse att göra det bästa för framtidens generationer, som både Schlaug och väldigt många andra, samt därför säkert kan vara för ekologisk hållbarhet.

Bern verkar också vara emot globalismens konsekvenser för demokratin. Det är mer än vad många hycklare i Miljöpartiet är. Bern vågar även falsifiera med sanna argument, när han har dem. Det har jag märkt.

Jag gissar att angreppet på Bern beror på att Schlaug sannolikt befinner sig i en gruppolariserad/sekteristisk situation, kontrollerad av främmande makt och dennes operatörer, vars uppgift är att skapa konflikt i andra länder, eftersom de lever på konflikt.

Det är därför jag tycker att det är synd att Bern inte kan dementera den titeln i Schlaugs publika öppna kommentarsfält, som Schlaug hade förr. Lars Bern har dock ett kommentarsfält på sin blogg.

Utan att diskriminera mot herrarna i onödan så håller jag helt klart med om att det är häpnadsväckande att människor sitter i mer eller mindre obskyra bubblor på främmande makts plattformar och påstår det ena efter det andra medan de nickar bifall till varandra. Visst är det tragikomedi. Man måste le åt det! Det är nästan precis som helt vanlig fulmedia med journalister som inte ställer de granskande frågor man vill att de ska ställa.

Att vi inte talar med varann splittrar dessutom Sverige åt känd illvillig främmande makt, som INTE vill att vi ska bygga broar, för då är vi nämligen ”Kremlins trojanska hästar!”, tycker främmande makts operatörer. Blev någon rädd nu?

Detta är en konfliktskapande makt som lever på att söndra och härska med sina små vasallstater. Så, bjud istället in varandra och mig OCH låt oss enas om det som är viktigt, vara oeniga om annat, samt publicera det på Internet Archive i öppet fritt ogv-format!

DELA MED BIBEHÅLLEN INTEGRITET VIA ÖPPEN FRI HÅRDVARA, TRYGGARE OPERATIVSYSTEM & KRYPTERAD MJUKVARA:

h-node GNU/Linux ProtonMail Signal MessengerThunderbird

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s