Varför inte Facebook, Whatsapp, LinkedIn, Youtube, Twitter, Skype eller Instagram!

Varför vill jag INTE använda Facebook, Whatsapp, Google+, LinkedIn, Youtube, Twitter, Skype eller Instagram? Varför vill jag inte att du ska använda dem heller?

Det finns en massa goda skäl att sluta använda de där plattformarna. Några av skälen nämns av dessa individer:
Richard Stallman – Reasons not to be used by Facebook
Steve Wilson – Skit i Facebook!

Vad använder jag istället? En hel del finns i sidospalten för den som är intresserad av alternativen. I huvudsak använder jag idag Linux Mint, Firefox, NoScript, WordPress.com och Archive.org, Audacity och OpenShot Video Editor, samt ProtonMail. Youtube-dl kan också användas i nödfall, men man bör givetvis radera filen direkt efteråt, så att man inte delar den av misstag och därmed begår en brottslig handling.

Jag funderar på att gå över till helt öppen fri hårdvara och köra den med Trisquel GNU/Linux, som jag har provat att köra från USB-sticka, även köra GNU Icecat med GNU LibreJS, men detta står mot det faktum att jag har tre gamla laptops som fortfarande fungerar väldigt bra med Linux Mint+Firefox+NoScript.


OM DU GILLADE TEXTEN SÅ DELA MED DIG & ANVÄND HELST ÖPPEN FRI HÅRDVARA & PROGRAMVARA SOM RESPEKTERAR MÄNNISKORS FRIHET NÄR DU GÖR DET! DÅ ÖKAR CHANSEN FÖR ATT DITT MEDDELANDE KOMMER FRAM UTAN S.K. ”DEBOOSTING”.
VI HJÄLPER GÄRNA DIG, DIN FAMILJ, DINA VÄNNER, ELLER DIN SKOLA, SÅ ATT VI ALLA BLIR DIGITALT FRIA TILLSAMMANS! VÅR RÅDGIVNING, UTBILDNING OCH INSTALLATION ERBJUDER VI TILL ER ALLA HELT GRATIS.
VI TACKAR FÖR DEN HJÄLP OCH DE DONATIONER VI HAR FÅTT AV ER. DE HAR GJORT STOR NYTTA OCH VI KÄNNER STOR TACKSAMHET FÖR ERT BEHJÄRTANSVÄRDA STÖD. TUSEN TACK.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s