Personligt om mig som analyserar Sion vises protokoll

Jag har själv aldrig blivit pådyvlad någon tro förutom genom det kristna dopet, lurendrejeriet med jultomten och i viss mån min mors läsande av fantasifulla horoskop, vilket jag kritiserat henne för, men avslöjandet av Jultomten vid fyra års ålder födde samtidigt min skepticism mot allt lurendrejeri.

Den tidiga insikten om att folk medvetet ljuger och försöker bedra varann var förmodligen något positivt. Samma insikt finns säkert hos de flesta, men vi reagerar olika på den insikten.

Jag trivdes i mina skolor, med mina klasskamrater och med mina vänner. Från mina föräldrar hade jag aldrig några krav på prestation. Jag tränade som ung även ju-jiujitsu, kände mig fysiskt stark och jag gick alltid till skolan lugn i sinnet med gott mod. Min goda skola och mina utmärkta lärare har förmodligen bidragit till att jag ofta hade tur med de svåra extrauppgifterna på proven.

Min fars intresse för filosofi och psykologi kan ha varit helt avgörande för mitt eget intresse av olika tänkare och om dessa tänkare har nog ofta bidragit till mina analyser och min skepticism, samt vänners gåvor av mycket speciella böcker, samt även andra händelser, vilka lett till fler händelser, ex. långa resor, meditation och att det i sin tur lett till ytterligare viktiga böcker för ökad insikt.

Lärarna avslöjade ofta att jag var den enda eller en av fåtalet med rätt på de svåra uppgifterna. Jag vet inte om en lärare egentligen bör avslöja sådant, men för mig personligen var det förmodligen inte skadligt. Bland mina klasskamrater verkade det tack-o-lov heller inte finnas några psykopater som ville skada mig p.g.a. det.

Min förmåga att lösa svåra uppgifter gjorde naturligtvis att jag kände mig utvald och speciell. Kanske är det just därför jag känner till faran med att känna sådana känslor av överlägsenhet? Det kan naturligtvis stiga vemsomhelst åt huvudet, men kanske är det ännu farligare om man blir smickrad av sekteristiska psykopater att man är utvald, såsom många religioner/ideologier gör med sina sektmedlemmar, inkl. judendomen, för då vill man kanske inte ens ställa sig skeptisk till sin egen sekterism, men sväljer den då istället med hull och hår okritiskt och hamnar då i sektens psykopaters grepp, vilket givetvis kan leda både sektledare, sektmedlemmar och otrogna till katastrof, vilket vi alltför ofta kunnat betrakta i världshistorien.

Och det är därför jag känner mig kallad att översätta och kommentera dessa protokoll och samtidigt göra dem tillgängliga helt gratis för dig som läsare. Donationer, eller att du är motiverad att ta med mig i ditt testamente, är välkommet om du känner tacksamhet inför mitt arbete, men låt det i sådana fall komma från ditt hjärta! Du kan även känna att du donerar genom dina egna goda gärningar mot andra, såsom jag donerar detta arbete till dig idag, men om du är motiverad att donera så ange även gärna hur du vill att jag skall använda de pengarna på bästa sätt!

Oavsett vilket så önskar jag dig nu en trevlig och intressant egen analys och läsning.

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s