Replik – Per Björklund i Flamman föreslår radikala visioner och politiskt mod

Per Björklund i Flamman säger sig vilja rädda fler liv, skydda alla som har drabbas ekonomiskt med en basinkomst, förstatliga finansiell infrastruktur, ge skuldlättnader, skapa massiva investeringar, skapa omställning till ett fossilfritt samhälle och skapa hög beredskap. Det är lätt att hålla med om det mesta, om man står på framtidens generationers sida och det är därför jag håller med Björklund.

Men det låter när katten skiter, som min vise morfar brukade säga. Morfar var en vis arbetare som byggde svenska tågvagnar och blev djupt chockerad när Olof Palme mördades. Nu börjar eländet sade han. Han fick rätt. Stora visioner är jättebra. Sådana visas ständigt upp av olika ledare, men upp till bevis, käre ledare! Hur röstar man ex. på Per Björklunds visioner?

För att Björklunds visioner skall uppfattas som realistiska så måste Björklund och hans vänner dessutom arbeta genom ett parti som folket tror kan komma över 4%. Detta innebär att det parti som Björklund och hans vänner kandiderar för, dels måste placera hederliga kandidater på valbar plats, dels att det rödgröna partiet hamnar i någon form av maktställning, ex. vågmästare-roll efter 2022, eller ännu hellre helt ersätter korruptionens partier, genom någon slags ketchupeffekt som kommer av folkets missnöje med korruptionens partier.

Så om Björklund menar vad han säger, så kan jag enbart råda Björklund att öppet organisera/stödja ett realistiskt parti som vill genomdriva politiken som föreslås, valsamverka riktigt rött och riktigt grönt med det partiet, stödja partiet med donationer, samt rösta någorlunda rätt nästa val, för det Björklund efterfrågar är sannolikt INTE det tillväxt-vurmande, finanskapital-vurmande, EU-vurmande 8-partiets mål i någon större utsträckning.

Att införa kostbara åtgärder som enda land, inom frihandels-racet mot bottnen inom EU, tror jag f.ö. är finansiellt självmord. Jag gillar helt klart tanken på de flesta åtgärder som Björklund föreslår, men allt måste rimligen ske i rätt ordning! Då måste rimligen fred och Svexit komma först med en energi som likar Olof Palmes!

Klarar vi att ena folket så? Då måste vi själva klara av att enas om att vara oeniga i småfrågor, samt enas med andra rödgröna partier i stora viktiga frågor som fred, Svexit, beredskap och ekologisk hållbarhet och låta de små frågorna, där vi är oense, vara upp till väljarna att avgöra genom röstsedeln! Det kallas f.ö. demokrati att låta folket avgöra.

Öppen fri diskussion är f.ö. demokratins själ. Därför förespråkar jag att Flamman skaffar sig ett öppet fritt WordPress-kommentarsfält eller länkar till ett öppet fri phpBB-forum, där artiklarna kan kommenteras relativt öppet och fritt. Detta är f.ö. den gamla soldathandbokens rekommendation när samhällets medier har tagits över av främmande makts ljugande operatörer.  Vi ska diskutera öppet och kritiskt med varann!

Martin Gustavsson
Säkerhetsvakt
Vetenskapliga partiet & Valsamverkanspartiet

(Min replik får refuseras om en länk hänvisar till originalet, eller att jag först godkänner refuseringen.)


OM DU GILLADE TEXTEN SÅ DELA MED DIG & ANVÄND HELST ÖPPEN FRI HÅRDVARA & PROGRAMVARA SOM RESPEKTERAR MÄNNISKORS FRIHET NÄR DU GÖR DET! DÅ ÖKAR CHANSEN FÖR ATT DITT MEDDELANDE KOMMER FRAM UTAN S.K. ”DEBOOSTING”.
VI HJÄLPER GÄRNA DIG, DIN FAMILJ, DINA VÄNNER, ELLER DIN SKOLA, SÅ ATT VI ALLA BLIR DIGITALT FRIA TILLSAMMANS! VÅR RÅDGIVNING, UTBILDNING OCH INSTALLATION ERBJUDER VI TILL ER ALLA HELT GRATIS.
VI TACKAR FÖR DEN HJÄLP OCH DE DONATIONER VI HAR FÅTT AV ER. DE HAR GJORT STOR NYTTA OCH VI KÄNNER STOR TACKSAMHET FÖR ERT BEHJÄRTANSVÄRDA STÖD. TUSEN TACK.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s