Teknik & Medicin – Covid19 – Ingenjörer, CAD och 3D-skrivare kan hjälpa vården med reservdelar

Det menar Dana Morgenstein från FSF.org i sin bloggpost  HACKERS and HOSPITALS: How you can help. Har du en 3D-skrivare, eller är CAD-kunnig, eller har ingenjörskunskaper, så kan du utnyttja möjligheten att hjälpa de människor som är drabbade av Covid-19!

Du kan ex. meddela närmsta sjukhus, som kanske de behöver reservdelar, eller vill producera fler CPAP-apparater! Meddela sjukhusen att du har en 3D-skrivare och gärna ställer upp med den! Meddela sjukhusen, särskilt om du är en ingenjör med materialkunskaper som vill ställa upp att utforma hållbara detaljer åt dem i CAD och vill skriva ut dem på en 3D-skrivare!

Själv ställer jag gärna upp med min egen utbildning i 3D-modellering. Tyvärr saknar jag CAD-dator och 3D-skrivare och är för fattig för att köpa in detta, p.g.a. tre decennier av extrem brutalkapitalism, som även har drabbat välfärden och vården, men om detta kan tillhandahållas, samt biljett, mat och någonstans att övernatta, så kan jag definitivt hjälpa till vid vilket sjukhus som helst i Sverige. Rimlig lön kan kanske utbetalas via någon lokal konsultfirma, kanske med hjälp av de pengar som nu skall strösslas på företag, istället för på vården?

Tyvärr så måste jag meddela alla som vill rädda liv, på detta vis, att det kan vara olagligt p.g.a. kapitalismens girigbukar som aktivt, likt John Deere på Apple, och så många andra företag, har spenderat de senaste åren med att cementera ett reparationsmonopol. Vi måste kanske därför arbeta särskilt intelligent, i allt runtomkring, även om vårt arbete är 100% moraliskt försvarbart.

Men var helt lugna om ni vill bryta mot lagen! För lortar väntar ett dåligt eftermäle, medan ditt eftermäle kommer vara gott, helt oavsett vad girigbukar och psykopater hittar på.

Mer intressant:

Aktuellt Fokus – 100 000 kronor för en ventil blev 10 kronor med 3D-skrivare

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s