Korruption i Hyresgästföreningen?

Vad gör man som medlem i Hyresgästföreningen om medlemspengar försvinner i märkliga annonsfakturor, politiskt motiverade uteslutningar, karaktärsmord och astronomiska miljonlöner? Det finns flera vägar naturligtvis.

 • Polisanmäla. (Brotten kallas kanske förtal, trolöshet mot huvudman, bedrägeri.)
 • Peta gottegrisarna interndemokratiskt.
 • Starta ny förening som skaffar sig stadgar och ledare som fungerar bättre.
 • Delta i, donera till, samt rösta på, partier som är för hyresrätten.

Folkdomstol och giljotinering av de skyldiga psykopaterna som har tagit för sig, så att respekt för medlemmarna uppstår, är väl inte att tänka på i vårt kuvade Sverige? Eller har vi kanske äntligen hittat en passande uppgift för de IS-soldater som politikeradeln prompt ville ha hit efter krigsförbrytelserna mot Syrien? Ska IS-soldaterna kunna göra avdrag i deklarationen för kockknivar om de arbetar i folkflertalets intresse? Det är frågan.

2 reaktioner till “Korruption i Hyresgästföreningen?

 1. Hyresgästföreningen har sedan länge varit en toppstyrd antidemokratisk (S) organisation. Tjänstemännen anställs efter partibok och förtjänster efter lojalitetsprövning mot partiet.

  Organisationen är byråkratisk och tungrodd politisk tjänstemannaförening och går alltför ofta emot medlemmarnas intressen, uttryckliga vilja och önskemål.

  Lokalavdelningarna har kraftigt minskat ute i landet i brist på stöd och uppbackning från förbundsstyrelsen i Stockholm. En förbundsstyrelse som har utvecklat tydliga Oligarki-tendenser och avlönar sig själva med groteska arvoden på över miljonbelopp och jämför sig med styrelsearvoden hos banker och andra storföretag eller politiska dignitärer.

  Man slänger ut och stänger av förtroendevalda, som vill öka demokratin och inflytande över Hyresgästföreningen på lokalplanet, som beklagar brott mot stadgar och föreningens attityd gentemot lokalavdelningarna ute i bostadsområdena.

  Man vill fortfarande hävda att Hyresgästföreningen är en folkrörelse sprungen ur 50-talets kamp för rättvisa och kampanjar för det i olika städer, för att behålla de få medlemmar man fortfarande har kvar. En studie av boken ”en folkrörelse i fritt fall” ger en helt annorlunda syn på de faktiska förhållanden som har tagit vid hos denna ”folkrörelse” som Hyresgästföreningen utger sig för att vara.

  1. Är det inte bedrägeri för en förenings styrelse att utge sig för att vara något annat än vad man faktiskt är, lura av pengar från huvudmännen (medlemmarna), samt stoppa dem i egen ficka genom överarvodering, medan man försämrar för huvudmännen?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s