Fejkade nyheter? – George Knowles på Daily Mail & Widar Nord på Fria Tider ljuger om Covid-19 & Kina?

Fejkade nyheter om Kina och kineser sprids tydligen enligt bloggen Falsk Nyhet av ”vidriga kryp”. Det verkar som om de skönmålade George Knowles på Daily Mail, samt Widar Nord på Fria Tider, vill locka till sig klick för att finansiera sin verksamhet, om ni frågar mig, samt att ”Falska Nyheter” vill hjälpa till. Den anonyme författaren på Falsk Nyhet trodde inte att ”alternativmedia” skulle kunna sjunka ner till denna låga nivå, påstår han, men i allt media-utbud, så finns det givetvis charlataner.

Vem som helst kan starta blogg, nät-tidning eller politiskt parti och ljuga precis hur som helst i väst, så även kriminella girigbukar av alla etniciteter och sekttillhörigheter. Det kallas för ”fri media” och ”yttrandefrihet”, även om denna frihet alltså står mot ”friheten att slippa lögnmedia” eller ”friheten att slippa kritik”, inom de ramar som lagarna i väst föreskriver. Men det finns givetvis andra sätt att bekämpa lögnmedia, nämligen att avslöja lögn och fokusera på evident sanning, stödja evident sanning och rösta för evident sanning.

Aktuellt i Fokus har ex. uppmärksammat Fria Tiders Widar Nord tidigare angående en försvunnen halv miljon kronor. Sant eller inte? Det vet jag inte. Nedan kan Widar Nord och andra kommentera eller dementera om de vill det. Det är f.ö. ovanligt i svenska lögnmedier med dementier eller kommentarsfält som fungerar som de ska.

Orsaken är uppenbar. Notoriska girigbukar och lögnare vill inte bli exponerade eller motsagda, men det kan man göra ändå, på en egen öppen fri WordPress-blogg givetvis, eller på andras, även om man ska försöka hålla sig inom gränserna för brottsbalken så gott man kan!

Förtal av privatpersoner är ex. olagligt enligt brottsbalken, även om det man säger skulle vara sant. Sådana mål drivs i Sverige civilrättsligt och ersättningsbeloppet beror på spridning och skada för individen som har utsatts. Den som förlorar målet får betala hela rättegångskostnaden och alla advokaters arvoden. Många kvinnor i Metoo-cirkusen riskerar sannolikt få betala rejäla belopp till de som har utsatts, eftersom spridningen var så pass stor.

Mitt intryck är att det verkar finnas gott om lögnaktiga girigbukar på alla nivåer i svensk media och politik. På tal om ”girighet”, så är min kamp för en publik service i Sverige som ger kineserna rätt att dementera uppgifter fortfarande helt oavlönad och obelönad, fastän mitt privata konto närmar sig nollpunkten. Får man bli lite ”girig” då?

Kampen för sanning och anständighet har inte direkt varit lönsam. Människor verkar vilja ha lögn och oanständighet, samt vill stödja lögn, ex. genom att uppmärksamma den och länka till den. Väldigt få är motiverade att länka till evident sanning via RSS-feed i en Widget på sin blogg, eller har ens motivation att ta reda på den evidenta sanningen och sprida den på andra sätt, än mindre stödja den med en slant eller ens rösta på den. Länkningarna till klickbeten, lögnmedier och sociala fulmedier pågår dock oförtrutet. Brottslingarna och medbrottslingarna har vi funnit:

Bild på George Orwell
”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
/ George Orwell

“A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims… but accomplices”
/ George Orwell Source: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

Fler intressanta citat om demokrati.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s