Beredskap & politiskt ledarskap – Förespråkade du också beredskap innan Covid-19?

Ibland besöker man gamla bloggposter och kommentarer och läser vad man har skrivit. Det kan vara intressant för er som har anhöriga som har dött i Covid-19, eller riskerar att dö, eller för de som är rädda för att dö, eller för de som inte vill att barnen ska dö, för det är ju inte enbart pandemier som vi behöver ha god beredskap för.

Kanske är det inte ”ödmjukt”, eller ens typiskt svenskt, att jag inte är så ”mjuk” och ödmjukar mig inför ”ödet”, men kanske finns det något positivt med att jag vill undvika att folket ska gå ett grymt öde till mötes i onödan?

Kanske är det inte heller ”ödmjukt” att påtala att jag ofta har tur i schack? Eller kanske det verkar för ”mjukt” att faktiskt bryr sig om framtidens generationers ”öde”? Hur ser du på min envishet, att jag gör det jag tror är rätt? Hur är min karaktär? Är jag lämplig för ledarskapet av ett land med min personlighet? Eller är marknadsliberaler som har rustat ned beredskapen lämpligare? Vad anser du?

Nåväl. Läs och kommentera!
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/tag/beredskap/
https://www.globalpolitics.se/elefanten-i-porslinsbutiken/#comment-3025
https://www.globalpolitics.se/elefanten-i-porslinsbutiken/#comment-3030
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/02/20/oversattning-bill-gates-en-ny-typ-av-terrorism-kan-utplana-30-miljoner-manniskor-pa-mindre-an-ett-ar-och-vi-ar-inte-beredda/

Annons

4 reaktioner till “Beredskap & politiskt ledarskap – Förespråkade du också beredskap innan Covid-19?

 1. Jag är förvånad att du Martin har ork att sätta dig in i alla politiska områden. Intresset är det tydligen inget fel på.

  Det finns många positiva egenskaper med dig Martin och du gör bra politiska bedömningar, men du skulle säkert bli blockerad uppåt om du går med i ett parti som förespråkar fortsatt globalism, fortsatt medlemskap/samarbete i NATO och fortsatt medlemskap i EU.

  Med vänlig hälsning : Gunnar

  1. Tack för berömmet.

   Jag tror du har rätt. Jag har i vart fall inte blivit inbjuden till något av de andra partierna.

   Jo. Det verkar lönlöst att försöka skapa sådan politik genom något av de andra partierna.

   Vi som har dessa åsikter måste följaktligen tillsammans ställa upp på varann här, anser jag, finna rätt slags positiva konstruktiva individer, övertyga dem och få partiet/partierna att växa genom ständiga avknoppningar och fördubblingar likt ett frö som till slut kan bli ett massivt träd.

   Meditera gärna på vad du vill bidra med och hur mycket tid/pengar du vill lägga på det! Jag har mycket tid och energi, i arbetslöshetens Sverige, men mycket lite pengar, eftersom jag har hamnat utanför systemen.

   Fulmedia som producerar mängder av lögn får massivt presstöd. Politikeradeln höjer sina astronomiska arvoden, medan övriga får allt mindre och jag får noll och intet.

 2. Jamen , då får det bli swish , ifall jag ska ge dig stöd . Den gamla metoden kostade mig extra !
  Med vänlig hälsning Gunnar

  1. ”För att trygga journalism och demokrati, så måste vi begränsa ackumulationen av data som är lätt tillgänglig för staten.”
   / Richard Stallman Källa: https://www.wired.com/2013/10/a-necessary-evil-what-it-takes-for-democracy-to-survive-surveillance/

   ”To make journalism and democracy safe, we must limit the accumulation of data that is easily accessible to the state.”
   / Richard Stallman Source: https://www.wired.com/2013/10/a-necessary-evil-what-it-takes-for-democracy-to-survive-surveillance/

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s