Hypotes – Gatuhundar kan ha utvecklat Covid-19 genom att äta rå fladdermus i Kina

Källa: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-forskning-gatuhundar-kan-ha-spridit-sars-cov-2

…som hänvisar till källa: https://academic.oup.com/mbe/article/doi/10.1093/molbev/msaa094/5819559

Viruset skulle alltså kunna ha spridits mellan hundar och sedan till en människa, ex. vid normal kontakt med hund, eller vid slakt eftersom hundkött är vanligt förekommande i Kina.

Jag noterar även att muslimerna kan rätt igen, såsom jag har noterat det förut, men jag noterar samtidigt att det inte enbart är rovdjur, såsom hundar, som nosar, slickar, och sätter i sig allt möjligt som de hittar eller fångar, men att vi kanske INTE bör ha sådana domesticerade rovdjur lösa? Lösa katter som fångar fåglar är det jag tänker mest på i Sverige, samt gatuhundar i resten av världen.

Kanske vi heller inte bör ha svinfarmar under flyttfågelstråk? Smithsonian – How the Horrific 1918 Flu Spread Across America som föreslår att Spanska sjukan sannolikt började i USA i Haskell, Kansas, eftersom det fanns grisar där och att området befinner sig på en huvudled för 17 arter av flyttfåglar.

Samma sak för att mata eller slakta fåglar? Kanske det behövs stränga regler även för detta?

Samma sak gäller för laboratorier och vetenskapsmän som forskar på virus givetvis. Där behöver vi kanske ha statligt ägande, stränga regler, hård övervakning och hård kontroll?

Sådana regler skulle ev. kunna införas i alla världens nationer för att minska frekvensen av framtida pandemier? Jag tror att folk i alla nationer skulle vara öppna för det. Fler som tycker att det är en bra ide?

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s