Vetenskap – Medicin – Goda anledningar att pröva höga doser C-vitamin vid Covid-19

Uffe Ravnskov, medicinsk doktor och docent i Lund menar via Läkartidningen att det finns goda anledningar att pröva höga doser C-vitamin vid Covid-19:

Bild på Uffe Ravnskov”Mest intressanta är de experiment där man behandlat patienter med allvarlig sepsis och luftvägsinfektion, detsamma som drabbar patienter med livshotande covid-19 infektion. I en färsk metaanalys refererar författarna till fem kontrollerade experiment där man minskat mortaliteten signifikant hos patienter med sepsis genom intravenös tillförsel av megadoser av C-vitamin”
/Uffe Ravnskov, medicinsk doktor och docent i Lund via Läkartidningen

Tack för tipset går till som reagerar med:

Bild på ett roder
”Nu blommar
asfalten”
/

Jag kan delvis förstå förvåningen, eftersom läkemedelsindustrin inte gillar saker som de inte kan tjäna pengar på, men kanske vi har med en moralfilosofiskt skolad läkare att göra här?  och visst önskar man att asfalten snart skall börja blomma ungefär som Valsamverkanspartiets rödgröna logga… mot den asfaltsvarta bakgrunden som sänker batteriförbrukningen för de som har AMOLED-bildskärmar.

Samtidigt noterar jag att en annan läkare, Anders Romelsjö, blir förskräckt över att coronavirus kan mutera:

Bild på Anders Romelsjö
”Fara å
färde!”
/ Anders Romelsjö,

… trots att den senaste gemensamma genetiska anfadern för alphacoronavirus, har daterats till cirka 8000 f.Kr. Betacoronavirus, gammacoronavirus och deltacoronavirus har i sin tur daterats till cirka 2400 f.Kr, 3300 f.Kr, 2800 f.Kr och 3000 f.Kr. (Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Coronavirus)

Jag noterar också att det INTE finns några vaccin eller antivirala mediciner mot de coronavirus som smittar människor, som godkänts för skydd eller bot. (Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Coronavirus) …förmodligen just p.g.a. av att coronavirusen ständigt muterar, samt kanske för att vissa vacciner sannolikt kan göra mer skada än nytta, vilket naturligtvis gör att det blir mycket omoraliskt att använda.

Det bästa man kan göra är följaktligen sannolikt att bevara lugnet, eftersom panik och stress är skadligt och sänker immunförsvaret, samt kanske gör att man kommer göra misstag, ex. inte skyddar sig intelligent.

Vad göra?

Jag tror att vi metodiskt bör:

 • Skapa lagar som gör att vi håller hög beredskap
 • Skapa nationell självständighet, d.v.s. rösta för ett valsamverkande parti för Svexit
 • Bygga upp mycket stora matlager. Det finns ju många orsaker att ha god beredskap, ex. tre år utan somrar.
 • Lagstadga med hot om vite så att det finns adekvat skydd för all vårdpersonal i alla vårdinrättningar.
 • Lagstadga samhällets sjukhusberedskap, så att patienter kan vårdas effektivt i karantän.
 • Lagstadga antalet CPAP-apparater som måste finnas tillgängliga.
 • Vi bör även, särskilt i influensatider, istället för att stressa människor, via media repetera vilken mat och vilka vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret bäst
 • Rekommenderat alla, särskilt högriskgrupper, att vara särskilt försiktiga med hygien och folksamlingar i influensatider.

 VI ÄR MYCKET TACKSAMMA FÖR DE DONATIONER SOM VI HAR FÅTT AV ER LÄSARE.

 

Annons

6 reaktioner till “Vetenskap – Medicin – Goda anledningar att pröva höga doser C-vitamin vid Covid-19

 1. Det finns en enkel metodik att minska antalet influensa för människor.
  Borsta tungan när du ändå borstar tänderna. Det räcker med 3 till 4 borstdrag . Jag har klarat mig betydligt bättre med denna metod. Och rekommenderar att andra medmänniskor praktiserar denna enkla metod.

  1. Jo. Kanske kan det hjälpa för att motverka de opportunister som kan ge allvarliga symptom efter skador från influensavirus?

   Kanske motverkar borstningen svamp och bakterier som kan ge infektioner, men samtidigt är jag inte helt säker på det.

   Det tycks ex. vara nyttigt att borsta tungan tillsammans med en massa andra åtgärder enligt denna källa: https://stegforhalsa.se/vit-tunga-orsaker-och-behandlingar/

   Men skulle det vara så att det rör sig om nyttiga mikrorganismer som lever i sund symbios så är det kanske inte alls nyttigt att borsta bort dem?

   Nyttigare är kanske att ställa om kosten så att kroppen istället kommer i balans på egen hand, istället för att avdöda nyttiga mikroorganismer?

   Det kan säkert vara olika beroende på vilka mikroorganismer som har fått fäste, i olika fall.

   Rökning och alkohol är ex. antiseptiskt, men är denna antiseptiska effekt verkligen nyttig? Tveksamt. De är båda cancerframkallande och vissa påstår att cancer beror på just svampangrepp.

 2. En fråga utanför ämnet : går det att skicka insändare till Vetenskapliga partiet ? Kommentarer i olika ämnen är viktigt. Men ta som exempel : jag får inte in en insändare i Sörmlands Nyheter. Jag blir naturligtvis frustrerad i och med att jag har viktiga synpunkter att komma med. Vetenskapliga partiet skulle kunna vara ett forum i det att släppa fram dessa synpunkter i en särskild mapp. Då kommer synpunkter fram som inte annars blir publicerade. Samtidigt kan tidningar stå vid skampålen , som kastar viktiga insändare i papperskorgen . Har du tid med det , Martin ?
  Gunnar Eriksson

  1. Jag kan ex. bjuda in dig som författare till bloggen om du vill det. Samtidigt vill jag rekommendera dig att ha MINST EN egen blogg, eftersom allt du vill skriva kanske inte är relevant för Vetenskapliga partiet, men kanske mest för Sörmlänningar?

   Eller låt oss ex. säga att du, mot förmodan, skulle vara en frimurare i förklädnad, samt vill hitta på texter som går emot Vetenskapliga partiets politik, så kan jag som säkerhetsvakt/admin inte publicera dem utan att bryta mot mitt fastlagda uppdrag.

   Jag administrerar för tillfället fyra olika aktiva bloggar. En engelsk för fred, en för Växjöpartiet, en för Valsamverkanspartiet och en för Vetenskapliga partiet. Gratis blogg skaffar du på WordPress.com

   Jag rekommenderar den gamla editorn som kommer upp när man skriver in /wp-admin efter bloggnamnet.

   1. Jag funderar på att sammanställa alla mina insändare ( historiska som nutid ) i bokform. En blogg tycker jag mig att alltid vara aktiv i. Min aktivitet är ojämn – inte som herr Martin , vars personlighet är alltid på hugget. En bok vars titel blir just Insändare .
    Mvh Gunnar

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s