Covid-19 – Jag försvarar Greta Thunbergs fight mot Covid-19

Bild på Greta Thunberg vid Davos
Greta Thunberg, 17 år, på Davos

Kritiken mot vetenskaps-vännen Greta Thunberg tycks framföras av ett gäng äldre marknadskapitalistiska herrar, som menar att Thunbergs nya fokus i fighten mot Covid-19 beror på ”desperation bland klimataktivister”. Jag tror inte på den hypotesen.

Den marknadsliberala privatiserings-psykopatin och försöken till absurd tillväxt, från psykopatiska ekonomister och sekterister i maskopi, har inte enbart minskat artrikedomen på planeten. Den har lett till metabol sjukdom och den har sänkt vår beredskap mot alla möjliga olika utrotningsevent, vilket främst har drabbat barn och gamla. Jag tänker främst på öppen osminkad terror, krigsförbrytelser, massmigration och giftbesprutad mat, som förmodligen är lättare för vuxna att klara av mentalt, men innebär ett mycket stort lidande särskilt för barn, sjuka och gamla.

Alla felaktiga åtgärder mot Covid-19 kommer nu också drabba särskilt barn och gamla på olika vis. Ex. småföretagare som går i konkurs, arbetslöshet, sjunkande samhällsintäkter, sjunkande pensioner, sjunkande bidrag, metabol sjukdom, eller våld i hemmen.

Eventuella omotiverade nedstängningar i absurd Covid-19-panik, kan givetvis drabba både barn och gamla enormt hårt, både känslomässigt, ekonomiskt och fysiskt, om samhällsekonomin försämras för mycket. Många lever redan på marginalerna p.g.a. den marknadsliberala privatiserings-hysterin.

Att skydda barnens hälsa och utbildning är dessutom, i min mening, viktigare än att till varje pris rädda livet på lastgamla och multisjuka. Varför inte berömma henne när hon faktiskt flyttar fokus till sådant som verkligen betyder något? Det gör jag. – Jättebra Greta!

Många äldre människor är säkert på Thunbergs sida i denna kamp också, även om de inte skulle hålla med i allting som hon tror på. Många av dem dör hellre, än att förstöra det samhälle de byggde upp, innan den absurda privatiserings-hysterin tog fart.

Är det något som är ovetenskapligt så är det raljerande. Är det något som är dubbelmoral idag så är det raljerande av privatiserings-fanatiker. Är det något som är omoraliskt så är det att raljera mot en 17-åring som försöker göra sitt bästa med god karaktär, anser jag.

Bild på Bill Watterson”Vi satsar inte nog
vetenskaplig forskning på
att finna botemedlet för rövhål.”
/Bill Watterson Källa: https://www.brainyquote.com/quotes/bill_watterson_384097

Bild på Bill Watterson”We don’t devote enough
scientific research to
finding a cure for jerks.”
/Bill Watterson Source: https://www.brainyquote.com/quotes/bill_watterson_384097

Thunberg rår inte allena över den situation hon befinner sig i och vem gör väl egentligen det? Marknadsliberal fulmedia repeterar sina lögner konstant och skapar ständigt masshysteri.

Vem är stark nog att stå emot eländet? Vi kan enbart försöka ta mer och mer makt över våra egna liv, söka evident sanning, meditera för lugn, skaffa mod och börja göra mer rätt än fel, enligt vår egen övertygelse.

Vi kommer aldrig ha samma övertygelser hur vetenskapligt öppna och skeptiska vi än blir. Moralfilosofisk skolning, karaktär och envishet kommer skilja oss åt, men likväl har vi så många gemensamma intressen av en ekologiskt hållbar planet och en god beredskap mot olika farliga event, både kortsiktigt och långsiktigt, nationellt och internationellt, anser jag. Låt oss fokusera på de mål som vi alla har gemensamt!

albert_einstein_80x80”De flesta säger att intellektet är vad som kännetecknar en stor vetenskapsman.
De har fel: Det är karaktär.”
/Albert Einstein

albert_einstein_80x80”Most people say that it is the intellect which makes a great scientist.
They are wrong: it is character.”
/Albert Einstein

Fler citat om vetenskap.


Greta Thunberg är 17 år och känd för sitt deltagande i Fridays for Future. Jag har tidigare skrivit om Thunberg. Greta Thunberg har ett Twitter-konto och en egen post på Svenska Wikipedia. Själv använder jag inte Svenska Wikipedia eller Twitter. – Varför inte? Richard Stallman om Twitter. Jag om svenska Wikipedia.


JAG ÄR MYCKET TACKSAM FÖR ALLA OLIKA SLAGS DONATIONER, SÄRSKILT EFTERSOM JAG HAR DET TUFFT EKONOMISKT JUST NU. JAG HJÄLPER ÄVEN TILL MED DATORREPARATIONER, DATORÅTERVINNING, DATORINKÖP, INSTALLATION OCH UTBILDNING TILL DE SOM VILL BEFRIA SIG SJÄLVA ELLER SINA VÄNNER DIGITALT.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s