Humanism – Intervju med Ulf Gustafsson i Humanisterna

I denna intervju med Ulf Gustafsson (Ogg Vorbis ljudfil på 4.8 MB, 9 minuter) från Humanisterna lär jag mig att de är för sekularism, men tydligen inte ett religionsfritt samhälle. Jag respekterar den åsikten, men personligen ser jag en vinst för alla barn med frihet från religion, särskilt då detta leder till förtryck.

Tanken på att människor behöver religion för att tillfredsställa spiritualitet ifrågasätter jag själv. Att vissa vill ha det är en annan sak, särskilt för de som vill kontrollera andra människor, eller när livet är tufft, men allt det där som de tvärsäkra religionerna erbjuder som ”sanning” kan man säkerligen erbjuda människorna på andra sätt som är mer trovärdiga, tror jag.

Gustafsson säger att Humanisterna är för vetenskaplighet och demokrati. Det tycker jag låter bra, men så här efter intervjun så frågar jag mig om vetenskaplighet och demokrati kommer ha en matematisk chans när sekterismen har ”friheten” att barnavla in-absurdum och den s.k. ”religionsfriheten” inte innefattar friheten från religion?

Kommer planeten, den ekologiska hållbarheten och miljön, d.v.s. den s.k. ”skapelsen” ha en chans mot denna djävulska sekterism och dess frihet att förstöra allting under beteckningen ”mänskliga rättigheter”, ”frihet” och ”humanism”?


OM DU GILLADE DENNA TEXT OCH DENNA INTERVJU SÅ FÅR DU GÄRNA DONERA PÅ OLIKA VIS SOM GYNNAR VETENSKAPLIGA PARTIETS MÅL. DU KAN ÄVEN DONERA TILL ARCHIVE.ORG DET ÖPPNA FRIA ALTERNATIVET TILL MÅNGA PROPRIETÄRA PLATTFORMAR.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s