Vetenskap – Donald Trump kan få rätt om både desinfektion och UV-strålning

Trump kan visserligen kritiseras för saker av stor betydelse, ex. krigsförbrytelser mot suveräna stater, kapprustning och orsaken till att Domedagsklockan nu står på ca 100 sekunder i tolv, men han bör nog inte kritiseras för sin kreativitet och öppenhet vad gäller förslag på att bekämpa Covid-19. Kreativitet och öppenhet är nämligen vetenskapligt.

I ett accepterat manuskript från Oxford University Press ser forskare nu ex. en potentiell roll för antibakteriella munsköljningsmedel som även kan förväntas lindra Covid-19. Följaktligen är storvulet raljerande mot Trumps öppenhet och kreativitet förmodligen kontraproduktivt, vad gäller försök att komma på nya behandlingar och botemedel.

De enda som har anledning att raljera ointelligent mot sådan öppenhet och kreativitet är förmodligen ledande psykopater i den läkemedelsindustri som som livnär sig på sjukdom, eller vill livnära sig på vacciner som kan göra mer skada än nytta. Tanken på något antiseptiskt mot Covid-19 är inte märkligare än tanken på antibiotika mot bakterier, eller intravenöst C-vitamin mot sepsis, som har räddat livet på massvis med människor.

Vad gäller UV-ljus så har Trump förmodligen också rätt. Vill man ex. att hönor skall lägga ägg som innehåller D-vitamin så skall de ha ljus från UVB-lampor eller vara ute i solen, likt svenska ekologiskt hållbara hönor. D-vitamin tycks också hjälpa mot Covid-19. Följaktligen kan Trump ha rätt i detta också. UVB-lampor kan säkert hjälpa patienter som inte kan/får komma ut i solen mitt på dagen.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s