#viärmaträddarna i intervju med Birger Schlaug som nästan är helt sann

Det f.d. språkröret för Miljöpartiet, Birger Schlaug, meddelar att hans nya bok ”Vad ska vi ha samhället till?” finns att få tag på via Verbal förlag. Det verkar vara en mycket tänkvärd bok, vad jag kan förstå av Schlaugs citat ur den. Schlaug ställer även upp på medverkan i en podd. Podden heter #viärmaträddarna och avsnittet heter 14. Vad ska vi ha samhället till? Med Birger Schlaug.

Intervjuarna har gjort något utmärkt, anser jag. Att intervjua Birger Schlaug och dela med sig av detta genom SoundCloud, är idag förmodligen något av det eklaste och viktigaste man kan göra, tror jag.

Det är viktigt, eftersom Schlaug inte underkastar sig vilket feltänk som helst och tänker därför nästan helt evident sant, i det allra mesta, tycks det mig. (Jag är väl nu att betrakta som expert på evident sanning, tycker jag nog, även om jag säkert missar en hel de lögner.)

Lika viktigt är det, i min mening, att likt mig själv intervjua mindre privilegierade samhällsmedborgare och andra som sällan får synas i media, d.v.s. exakt de som Schlaug också tar upp, samt även intervjua de som Schlaug ömsom förstår, vilket är rätt mänsklig och vetenskaplig väg, men ömsom kallar för ”bruna”, vilket är det ovetenskapliga argumentationsfelet associationsskuld/nazistargumentet.

Med det argumentationsfelet kan vi t.o.m. göra många gröna till ”bruna” om vi vill det, men varför skall vi göra så mot våra medmänniskor, vilka faktiskt är betydligt mindre kriminella än många andra, ex de som medelst orwellskt nyspråk, har förvandlat ”krigsförbrytelser och terror” till ”missioner, insatser och moderata rebeller” som andra människor tvingas fly ifrån?

En annan lögn, som jag anser mig genomskåda, är väl den om att Sverige kan gå först med miljöpolitiken i EU. Det påståendet är nog inte sant alltid och jämt, med tanke på begreppet ”race to the bottom” som uppstår genom frihandeln.

På en av mina vanliga cykelturer genom Sverige nyligen så talade jag med en åkare som hade slutat p.g.a. olönsamheten. Hans dyra Volvo-lastvagn, med höga miljökrav, hade helt enkelt konkurrerats ut av billigare smutsigare lastvagnar från södra EU. Miljön hade vunnit noll på att Sverige gick före EU i miljökrav och ekonomiskt blev vi samtidigt fattigare.

Att Sverige skulle vara ett rikt land i jämförelse med andra EU-länder är inte heller sanningen.

”Sverige är inte längre ett rikt land utan ligger någonstans i mitten och rasar dessutom hela tiden neråt i jämförelse. EU-avgiften skall höjas nu etappvis under de närmsta åren trots att Sverige inte har någon tillväxt.”
Källa: https://www.swebbtv.se/blogg/377-fjarde-statsmakten-nr-28-med-lars-bern-om-oarliga-politiker-nolltillvaxt-mm

I övrigt så har intervjuarna, förmodligen omedvetet, publicerat podden på en plattform som kräver att människor måste köra okända ofria skripts eller appar, som med största sannolikhet spionerar på dem och säljer deras data vidare till okända intressenter.

Även om man kör de spionerande skripten så kan ljudfilen ändå inte laddas ned i sin helhet, vilket man kan göra på ex. Bitchute.com och Archive.org som jag använder. Detta är plattformar som inte kräver skripts för de som vill betrakta dem, vilket ökar integriteten och tryggheten.

Med tanke på alla medverkandes goda karaktär, i övrigt, så tror jag nog att de kommer vilja prova både ännu mer evident sanning och publikationer på öppna fria plattformar i framtiden.

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s