Ekologisk hållbarhet – Birger Schlaug kritiserar Vattenfall och kärnkraft genom ETC

I förvillartidningen ETC, som saknar kommentarsfält, så skriver Birger Schlaug att:

”negawatt är smartare än megawatt”
https://www.etc.se/ledare/vattenfalls-nya-propaganda-karnkraft

Med ”negawatt” menar Schlaug sannolikt alla megawatt som vi kan spara tillsammans, genom att inte förbruka dem, ex. sopa golvet istället för att dammsuga, ex. utnyttja eftervärmen och koka med locket på, samt vidta åtgärder i kylskåpet som gör det mer effektivt, kanske samåka kollektivt etc. etc.

”Negawatt” är således fullkomligt utmärkta, men låt säga att vi skulle lyckas med konststycket att halvera vår el-förbrukning per capita, trots att det satsas massivt på el-bilar och el-cyklar. Vad blir skillnaden om populationen hela tiden skall fördubblas?

Blir nästa steg cyklar och trampbilar och att alla måste bli veganer? Kanske inget fel på den metabola hälsa det skulle skapa, men vad anser folket om detta och vad blir steget efter det? Äta stenar och grus, samt hänga utanpå allt färre tåg, likt vindruvsklasar?

Bild på ett tåg fullastat med människor
Varför angrips aldrig det ekologiskt ohållbara, sekteristiska tillväxt-tåget?

Inte konstigt att det sekterist-gröna MP, för massiv invandring av terror-sekterister, plötsligt ville satsa på 30 år till med kärnkraft, så att det både finns terrorister innanför gränserna och saftiga terrormål.

Men visst är det bekvämt att slippa svara på svåra frågor eller lösa hela ekvationen trovärdigt. Då slipper man tänka rätt, kan lulla runt likt någon slags filosofisk Nalle Puh, kan fortsätta förvilla folket storvulet och narcissistiskt med stor bild på sig själv överst.

En massa bilder på sig själv kan man även ha på ytterligare en spionerande Google-blogg naturligtvis. En massa positiva recensioner från köpta journalister utan hjärna kan man också slicka i sig. Åh så trevligt! Visst är han stilig den där Birger Schlaug, så stilig att man vill dricka öl med honom. Det kittlar minsann gott för lilla egot.

Kuckeliku!

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s