Dödsfarligt alkoholmissbruk – 94-års-minne av grov alkohol-orgie på Moselvin

Alkohol-kalaset inträffade den 5 juli 1926 och involverade 1000 liter Moselvin från Moseldalen, vilket ledde till att alkohol-kalasets deltagare blev synnerligen berusade.

Bild av människor som bärgar vinet från skeppet
Bild ur samtida nyhetsklipp.

TT meddelade nyheten den 6:e juni och Göteborgs Morgonpost (GMP) den 7:e juli 1926.

”Ett vinlastat fartyg törnade igår mot en bropelare, varvid en läcka uppstod. Vinfaten föllo därvid i vattnet och drevo ned för Rehn. 100-tals människor samlades vid platsen och halade de med ungt vin fyllda faten i land. Endast en liten del av faten kunde bringas i säkerhet. De övriga slogos sönder av de församlade människorna, som drucko till dess de blevo redlöst berusade. Först sedan en polisstyrka på 80 man anlänt, lyckades hindra supningen. Enligt vad som uppgivits ha ett 20-tal personer ådragit sig allvarliga alkoholförgiftningar och måst föras till sjukhus. Under de vilda orgierna ha inalles 5 personer avlidit, i det 2 personer dött i alkoholförgiftning, 1 ihjälslagits och två fallit i vattnet och drunknat.”
Källa: https://www.lindelof.nu/55765-2/

I sammanhanget meddelar jag att Vetenskapliga partiet är för legalisering av droger, men på ett vetenskapligt intelligent sätt. Glad sommar och var ytterst försiktiga med droger, deras mängder, redlösa människor, människor som ämnar utnyttja dem, samt närheten till vatten! Allt som intages i för stor mängd är giftigt, även vatten.

När baksmälla ev. inträffat i sommar så kan jag, i all välmening, rekommendera att ligga kvar i sängen, andas djupt i meditation och ställa frågan varför du gjorde det, samt sedan vänta tålmodigt på svaret, samt därefter fundera på ev. åtgärder eller nya tankemönster.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s